Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

Preuzeto iz Njemackih Novina Kölner Express

Bosanski Brazilijanac na probi

Od juce na pripremam 1.Fc Kölna nalazi se i Brazilijanac sa Bh pasosem Marciano! Marciano je juce doputovao zajedno sa Menadzerom Dinom Pasalicem u Bitburg gdje se priprema ekipa za sezonu u 2 BundesLigi.

Marciano je igrao za FK. Sarajevo i proglasen je najboljim igracem lige. On posjeduje BH Drzavljanstvo i novi je reprezentativac Bosne i Hercegovine rijeci su Dine Pasalica koji je vrlo dobar prijatelj sa trenerom Kelna poznatim po imenu Christof Daum. On takodjer izjavljuje da je za Marciana i Belgijski Standard Lüttich zainteresiran ali posto je Pasalic prijatelj od Dauma on bi volio da Marciano ostane u Kelnu.

Marciano igra na poziciji 6 i upravo takav tip igraca je potreban Kelnu i siguran sam da ce se Kelnu ovaj igrac po svojoj igri i dopasti. Dino Pasalic je poznat BH menadzer koji je i Roberta Carlosa doveo u Fenerbahce.
Veceras se igra kontrolna utakmica izmedju Aachena i Kelna u gradicu Euskirchen. Tu ce se odluciti dali Marciano ostaje u Kelnu ili ce traziti neki novi angazman.

Preuzeto iz Kölner Express

Marciano spielt bei Daum vor

Zwei Mann schließen ihren Mercedes auf dem Parkplatz ab, marschieren ins Sporthotel. Sie riechen nach Edel-Parfum, der eine trägt eine Designerbrille. Sie wollen Christoph Daum treffen, denn es geht um einen ihrer Klienten: Testspieler Marciano (26) hat im Vormittagstraining überraschend im FC-Tross mitgewirbelt. "Er ist der beste Spieler Bosniens und jetzt auch Nationalspieler. Marciano hat zwei Staatsbürgerschaften: die brasilianische und die bosnische", preist Berater Dino Pasalik von FK Sarajevo an. Dabei lächelt er. "Standard Lüttich will ihn auch. Aber Mister Daum hat mich angerufen, weil der FC ein Problem im defensiven Mittelfeld habe. Marciano ist perfekt auf dieser Position. Er spielt sehr einfach und cool." Pasalik weiß, wovon er spricht. Er ist jahrelang im Geschäft, mit Madrid-Coach Schuster ud Lothar Matthäus befreundet. "Zuletzt habe ich den Transfer von Roberto Carlos zu Fenerbahce eingefädelt", sagt er. Dann gehts rüber an den Tisch zu Daum. ERgebnis: Heute abend darf Marciano im Test gegen Aachen dem Starcoach auf der Position 6 vorspielen.

@Brazzo: Verkleinere mal deine Signatur!:rolleyes:;)

Ansonsten musst du mit Konsequenzen rechnen!

ALLAHU EKBER, ALLAHU EKBER, S MUNARE U BOSNI. FUAD MUZUROVIC KLICE.
DOK SE REPKA, DOLINOM MICE
MUSLIMANI, ALLAHU SU DRAGI, INSANI.
ZATO ALLAHU, TI REPKU I LILJANE NAM BRANI!

salihamidzic_juve_2107.jpg

Hasan Salihamidžić u dresu Juventusa
pixel.gif

Salihamidžić debitirao pogotkom
pixel.gif
'Mi smo Juventus i ne trebamo se nikoga bojati. Imamo jak tim, sa velikim igračima, a na nama je da damo maksimum' - kazao je Salihamidžić talijanskim novinarima.
pixel.gif
Talijanski novinari suočili se sa poteškoćama kako zvati Hasana Salihamidžića. S obzirom na, za Talijane, teško prezime našeg asa, koje ne mogu nikako izgovoriti, nekadašnji reprezentativac BiH dao im je jednostavan savjet: Moje ime je teško - zovite me Braco!, što su Italijani bukvalno preveli i sada je naš Hasan zapravo brat.

Salihamidžić je, podsjećanja radi, u Juventus stigao nakon devet sezona provedenih u Bayern Minhenu, sa kojim je osvojio sedam titula u Bundesligi, četiri Kupa Njemačke, tri titule Liga kupa, Ligu prvaka i Interkontinentalni kup.

Juventus je jedna velika ekipa, ali sam u devet godina provedenih u Bayernu stekao dovoljno iskustva kako bih mogao igrati i u Serie A. Mogu igrati na različitim pozicijama, a na treneru je da odluči na koje će me mjesto staviti. Prošla godina bila je teška za Juventus, ali što je bilo, bilo je. Sada se trebamo okrenuti novim izazovima. Biće teško, ali mi smo Juventus i ne trebamo se nikoga bojati. Imamo jak tim, sa velikim igračima, a na nama je da damo maksimum. Serie A je jedna od najtežih liga na svijetu i pred nama su velika iskušenja, rekao je Salihamidžić u prvom obraćanju talijanskim novinarima, a prenosi sarajevsko Oslobođenje.

Inače, Juventus je odigrao i prvu prijateljsku utakmicu, u kojoj je savladao ekipu Mezzocorona sa 5:0, a Salihamidžić se uspio upisati u listu strijelaca.

Emra Tahirovic potpisao za Lille
fudbal.gif
Mladi reprezentativac Svedske (U21) je danas potpisao 4-godisnji ugovor sa francuskim prvoligasem Lilleom. Emra je, kako svedski mediji prenose, prezadovoljan sto se sve brzo zavrsilo i sretan je sto ce imati priliku da se okuša u jakoj francuskoj ligi.

Za usluge ovog 19-godisnjaka rodjenom u Sarajevu su bili zainteresovani jos i Werder Bremen i Frankfurt ali agilnost vodecih ljudi Lillea je bila kljucni faktor u ovom transferu.

Napomene radi, Emra se putem medija nudio da igra za reprezentaciju BiH ali ljudi iz NS BiH nisu nasli za shodno da pokusaju doci do informacija o ovome super talentu. Selektor Muzurovic mu je, putem svedskih medija, porucio da Emrakad dodje u BiH na godisnji odmor da ga kontaktira pa da selektor vidi o kakvom je igracu rijec. Na zalost, Emra ce ovo ljeto provesti radno i u novoj sredini, francuskom Lilleu..

Zurück
Oben