Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

fuad_muzurovic_21_12.jpg

Fuad Muzurović
pixel.gif

Muzurović: Hrvatska nam je pravi ispit
pixel.gif
Do prijateljskog susreta između BiH i Hrvatske na Koševu ostalo je malo manje od mjesec dana, a izbornik Fuad Muzurović polako se vraća u ritam nakon zdravstvenih problema koje je zadobio uoči utakmice s Maltom.
pixel.gif
Muzurović prati događanja, formu kandidata, vrši pripreme za test utakmicu s Hrvatskom, trenutno sedmom reprezentacijom svijeta.

Pratim formu kandidata za reprezentaciju, prije svega onih koji su dali najveći doprinos u protekle tri kvalifikacijske utakmice, kazao je izbornik.

Utakmica s Hrvatskom bit će pravi spektakl, ujedno prava uvertira za gostovanje u Mađarskoj 8. rujna, te domaći susret s Moldavijom četiri dana kasnije.

To je izvanredan test za nas. Hrvatska je jedna od najjačih reprezentacija u Europi, Bilić ima odličnu momčad vrijednu respekta. Naša želja je što kvalitetnije odigrati, a nema sumnje da će igrači dati sve od sebe. To nam je generalka za važne utakmice s Mađarskom i Moldavijom i bit ćemo maksimalno ozbiljni, kaže Muzurović i dodaje da će se oslonit na isti kadar kao i u tri prethodna uspješno odrađena izazova.

Računam na provjerene i dokazane igrače. Zašto bih pored onih koji su protiv Norveške, Turske i Malte iskrvarili na terenu, sada zvao neke druge. Oni su zaslužili i opravdali poziv. Naravno, ima igrača koji su izgubili mjesto u svojim klubovima, ali to je do njih. Oni se moraju boriti i dokazati. Pandža i Bartolović ne igraju, Ibričić se polako vraća, ali mora se dokazati, smeta mi ono što je Hajduk uradio Damjanoviću. Ostaviti onako momka bez priprema... Ali, vidim da se vraća, Pudar ga uvodi u igru i mislim da će biti potpuno spreman, kazao je Muzurović.

Izbornik je analizirao učinjeno za tri utakmice pod njegovom palicom i ponovno je najavio žestoku borbu za odlazak na EP 2008.

Treba biti realan, normalno da će biti teško jer je puno bodova izgubljeno na startu. Ali, sad kada su nam se vrata Eura malo otvorila, zašto to ne pokušati iskoristiti. Znam da će igrači koji su iznijeli teret protiv jakih protivnika poput Turske i Norveške, i u nastavku kvalifikacija dati maksimum. Sad smo i uigraniji, igrači već poznaju navike suigrača na terenu, tako da s optimizmom dočekujem nastavak kvalifikacija, zaključio je Muzurović.

Wieso? Lieber gehe solche Spieler anschauen, die mit Herz kämpfen und mehr drauf haben als die früheren Spieler, die angeblich "besser" waren... aber im Endeffekt nicht gebracht haben...:rolleyes:
ima tu igraca koji igraju srcom aha dzemo, misket, bajic, radjelic, maletic, damjanovic, hrgovic, :rolleyes:
jedini koji igraju srcem su pandza, rahimic, muslimovic, ibisevic, dzeko, muslimovic, custovic etc.
plus noch bojkottasi.

ja neznam kako vi ali ja nemogu biti protiv svoje zemlje i ako su govna u savezu
i meni ej tako ali ipak nemogu navijati za govna poput maletica, hrgovica, berberovica....
samo mi je zavo mladi igraca poput dzeke, pandze....jer bi oni vise voljeli igrati sa igracima poput bajramoviva, salihamidzica, spahica....pokraj sebe.

so meine aufstellung in bestbesetzung.

-----------------------hasagic-----------------------

--vrsajevic-----spahic---------pandza-------papac---

-------------rahimic------------bajramovic-----------

--salihamidzic-----------------------------salihovic--

---------------dzeko--------muslimovic--------------

i meni ej tako ali ipak nemogu navijati za govna poput maletica, hrgovica, berberovica....
samo mi je zavo mladi igraca poput dzeke, pandze....jer bi oni vise voljeli igrati sa igracima poput bajramoviva, salihamidzica, spahica....pokraj sebe.

razumjem sta hoces da kazes i upravu si kad bi se vratili stari bilo bi najbolje ali su ipak ovi novi momci zasluzili dobiti sansu pa i pokazalo se dosada da mogu napraviti i dobre rizultate

a jebiga sta ces takva nam je situacija i to je tacno u timu ima tih par sto su dosli samo za interes u tim kao naprimjer Bajic

razumjem sta hoces da kazes i upravu si kad bi se vratili stari bilo bi najbolje ali su ipak ovi novi momci zasluzili dobiti sansu pa i pokazalo se dosada da mogu napraviti i dobre rizultate

a jebiga sta ces takva nam je situacija i to je tacno u timu ima tih par sto su dosli samo za interes u tim kao naprimjer Bajic
naravno su zaslusili, i ako ne volim berberovica i hrgovica mora se reci da su dobri za sadasnju repku.
svoj intress gledaju maletic koji kaze moram da vidim hoculi dobiti poziv od clemente-a. pa covjek nebi ni kod nas igro da su najbolji tu, a ocekuje u reprezentaciji srbije koja je ipak bolja od nase da dobije poziv.
pa bajic koji se je eto produ u njemacku, pa su tu jos damjanovic koji jedva hoce da ide iz hajduka.....

a i bojkottasi bi napravili dobar rezultat da su imali muzurovica kao selektora a ne sliskovica.

Zurück
Oben