Muzurović napao novinare i napustio press konferenciju
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Fuad Muzurović, napustio je press konferenciju danas u prostorijama NSBiH, nakon što je objavio spisak igrača za mečeve sa Moldavijom i Mađarskom.
Muzurović je demonstrativno napustio press nakon pitanja novinara da li je Edina Husića iz Cibalie pozvao u reprezentaciju ''jer je dužnik njegovom menadžeru zbog koga mu je pozlilo pred meč sa Maltom''. Nakon još nekoliko pitanja zašto se u reprezentaciju ne zovu Mario Vrančić i Subotić iz Mainza, te Pjanić iz Metza, selektor je eksplodirao:
Šta hoćete od mene, nemate obzira za moje zdravlje! Pa ne mogu pozvati 200 igrača. Pjanića nisam gledao, neka ga pozove Ivo Knežević u juniorsku selekciju. Vi ste bezobrazni i ja neću više da budem ovdje kazao je Muzurović ustao sa svog mjesta i napustio press konferenciju.
Novinari su ostali šokirani i iznenađeni ovim potezom selektora koji očito ne shvata da je podložan pitanjima novinara, kao i pohvalama, te kritikama. U svakom slučaju nekorektan potez selektora reprezentacije.
----------------------------------------------------------
ich frag mich wieso dieser dummkopf sich so anstellt,
dragi fuade nemoras pozvati 200 igraca, ali zovi one igrace koje imaju kvalitet za reprezentaciju BIH a ne one picke koje ti uvijek zoves naprimjer bajica itd.