Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Hellenic Army - Info & Gallery

:D

Die Türkei braucht diese tollen, superschnellen und zur Neutralisierung von feindlichen Schiffen einsetzbaren Raketen nicht. Griechenland und die Türkei werden sich nicht kriegerisch auseinandersetzen.

Die Griechen nämlich rüsten sich von selbst zu Tode.

Nein bei euch Sorgen 20mio Kurden dafür ... Peace
 
Πώς δύο φρεγάτες του εχθρού κατέληξαν στο βυθό - Το σενάριο της "Θαλάσσιος Γρύπας 1/12"


03-06-2012 20:56:02
15

Το defencenet.gr παρουσιάζει κατ'αποκλειστικότητα ολόκληρο το σενάριο της διακλαδικής πυραυλικής άσκησης προσβολής στόχων επιφανείας "Θαλάσσιος Γρύπας 1/12" που διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη στο Κρητικό Πέλαγος από το οποίο προκύπτουν πολλά και ενδιαφέροντα συμπεράσματα, όπως και ανέκδοτες φωτογραφίες από την άσκηση.
Να σημειώσουμε ότι τον έλεγχο της όλης επιχείρησης τον είχε διακλαδική ομάδα αξιωματικών οι οποίοι συντόνιζαν τα όπλα που είχαν στην διάθεσή τους (ΤΠΚ με βλήματα επιφανείας-επιφανείας Penguin, δύο φρεγάτες κλάσης "S" δύο επιθετικά ελικόπτερα AH-64D Apache με βλήματα ΑGM-114K Hellfire και ένα Mirage 2000BG με έναν AM-39 Exocet).
Πάντως η συμμετοχή των Apache επιβεβαιώθηκε μόλις την τελευταία στιγμή.
DoxaXL3.jpg

Να πούμε ότι το πλοίο-στόχος, η παροπλισμένη ΤΠΚ "Δόξα" δέχθηκε ένα Penguin, ένα Εxocet AM-39 και δύο AGM-114Κ Hellefire κια εξακολουθούσε να πλέει μέχρι που την αποτελείωσαν τα πυροβόλα των πλοίων που συμμετείχαν στην άσκηση! Αυτό δεν σημαίνει ότι σε πραγματικές συνθήκες θα εξακολουθούσε να ήταν μάχιμη. Π.χ. μόνο η βολή του Hellfire στην γέφυρα θα την είχε εξουδετερώσει.
ApacheSeaHawkXL.jpg

Ας δούμε όμως και το σενάριο:

Ομάδα φίλιων πλοίων από 2 φρεγάτες (ΛΗΜΝΟΣ, ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ) και 3 περιπολικά κατευθυνόμενων βλημάτων(ΤΠΚ ΛΑΣΚΟΣ-ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ-ΞΕΝΟΣ) που περιπολούν στην περιοχή του πεδίου βολής Κρήτης, εντοπίζουν με τα ραντάρ ύποπτους στόχους όπου κατόπιν, χρησιμοποιώντας παθητικά μέσα
εντοπισμού και σε συνδυασμό με πληροφορίες που διαθέτει από κοντινά Ναυτικά Παρατηρητήρια, τους χαρακτηρίζουν ως εχθρική ομάδα πλοίων αποτελούμενη από 2 φρεγάτες.


ApacheHell2.jpg

Ο εν πλω διοικητής που ευρίσκεται στην περιοχή με ανωτέρω ομάδα πλοίων ΔΜΦΓ2 απονηώνει 2 Ε/Π S -70 ,τα οποία έχουν μετασταθμεύσει στην 115ΠΜ, για απόκτηση πλήρους εικόνας επιφάνειας.

Τα Ε/Π επιβεβαιώνουν τις ανωτέρω πληροφορίες, δίνουν τις θέσεις των στόχων και επιπλέον αναφέρουν ότι πλησίον του εχθρικού ΤΠΚ πλέει και φίλιο εμπορικό πλοίο .

Κατόπιν το ΤΠΚ ΛΑΣΚΟΣ διατάζεται να πλήξει με ένα κατευθυνόμενο βλήμα ΕΧΟCΕΤ τον πλησιέστερο εχθρικό στόχο (ταχύ σκάφος) ο οποίος βρίσκεται στο μέγιστο βεληνεκές του βλήματος .

DoxaXL.jpg

Επίσης διατάζεται η παροχή προστασίας από την Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ στο φίλιο εμπορικό πλοίο με χρήση βλήματος επιφάνειας –αέρος SEA SPARROW, σε περίπτωση που το Κ/Β ΕΧΟCΕΤ κινηθεί προς αυτό. (σ.σ.: Δηλαδή η κατάρριψη του Exocet ΜΜ-38 αφορούσε σενάριο "εκτροπής" του Exocet προς φίλιο πλοίο και όχι κατάρριψη αυτοάμυνας πλοίου. Κάτι που είχε συμβεί στα Φώκλαντ το 1982, όταν ΜΜ-38 Εxocet είχαν εκτραπεί είτε κατά λάθος είτε από εφαρμογή αντιμέτρων)

Κατόπιν οι φίλιες δυνάμεις ζητούν αεροπορική υποστήριξη. Στην περιοχή καταφθάνουν αεροσκάφη Mirage 2000 και οι φίλιες μονάδες απομακρύνονται από την περιοχή.

Τα αεροσκάφη πλήττουν το στόχο με βλήματα Αέρος –Επιφάνειας ΕΧΟCΕΤ ΜΜ39. Κατόπιν οι φίλιες δυνάμεις ζητούν την προσβολή του στόχου και με Ε/Π APACHE με Κ/Β HELLFIRE . Δυο Ε/Π απογειώνονται από την 115ΠΜ στην Κρήτη και πλήττουν το στόχο.

Στην συνέχεια ομάδα από 2 ΤΠΚ (ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ,ΞΕΝΟΣ) διατάζεται να προσβάλλει τον στόχο με Κ/Β PENGUIN με αποτέλεσμα την τελική καταστροφή και καταβύθισή τους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τα FLIR βίντεο της αναχαίτισης του ΜΜ-38 Exocet από το Sea Sparrow


04-06-2012 20:17:17
12
Μια παγκόσμια αποκλειστικότητα (με την έννοια ότι κάτι ανάλογο για πρώτη φορά παγκοσμίως δημοσιοποιείται από επιχειρησιακά βίντεο) εξασφάλισε για τους αναγνώστες του το defencenet.gr: Την διαδικασία και εν τέλει την αναχαίτιση του βλήματος επιφανείας-επιφανείας ΜΜ38 Exocet από το αντιαεροπορικό πύραυλο RIM-7M Sea Sparrow.
Στα δύο βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να δείτε στο πρώτο την εκτόξευση του Exocet από την εκσυγχρονισμένη ΤΠΚ «Λάσκος» κλάσης Combattante II και την πορεία του βλήματος προς το στόχο που ήταν η κανονιοφόρος «Δόξα» και εν τέλει την καταστροφή του και στο δεύτερο την τερματική φάση πρόσκρουσης του RIM-7Μ Sea Sparrow στον ΜΜ38 Exocet.
Σημειώνουμε:
- Η λήψη του πρώτου βίντεο έχει γίνει από το FLIR Star SAFIRE του ελικοπτέρου S-70B-6 το οποίο είχε κάνει και τον αρχικό εντοπισμό του στόχου
- Η λήψη του δεύτερου βίντεο έχει γίνει από το FLIR του MIRADOR της Φ/Γ «Κουντουριώτης» η οποία εκτόξευσε και το Sea Sparrow.
- Το δεύτερο μισό της οθόνης είναι η επιφάνεια της θάλασσας και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία σε ότι αφορά τόσο τη γωνία προσέγγισης του Exocet στην τελική φάση του sea-skimming όπου κατέρχεται και ίπταται ελάχιστα μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας (παρατηρείστε το σημείο που αποβάλλει τον πυραυλοκινητήρα αρχικής επιτάχυνσης) όσο και την δυσχέρεια κατάρριψής του από το Sea Sparrow.
- Από την εκτόξευση του Sea Sparrow μέχρι την προσβολή του Exocet μεσολαβούν ακριβώς 10,6 δευτ.
- Αν και τα δύο βλήματα δεν ανήκουν στην αιχμή της τεχνολογίας ο Sea Sparrow ουδέποτε σχεδιάστηκε για να αναχαιτίζει αντιπλοϊκά βλήματα.
- Ένα τελευταίο: Οι ανταποκριτές του defencenet.gr πέρασαν 48 ώρες επάνω στα πολεμικά πλοία και εναέρια μέσα του ΠΝ και ούτε σε μια περίπτωση δεν διακριβώθηκε «καταρρακωμένο ηθικό» μεταξύ των στελεχών του όπως υποστήριξε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου και αυτό δεν αφορά μόνο το ΠΝ αλλά όλες τις μονάδες των ΕΔ οι οποίες «σκανάρονται» καθημερινά από το defencenet.gr.Το παραπάνω έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί το λέμε εμείς στο defencenet.gr όπου ουδέποτε ασκήσαμε κακόπιστη κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ –ακριβώς το αντίθετο- όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι αναγνώστες μας. Απλά μας αρέσει τα λέμε τα πράγματα όπως είναι στην πραγματικότητα.
Απολαύστε την προσπάθεια και τα αποτελέσματα των ανθρώπων του ΠΝ . Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που δημοσιοποιούνται οπτικά ντοκουμέντα από άσκηση αναχαίτισης αντιπλοϊκού βλήματος Exocet από RIM-7M Sparro

DefenceNet.gr Exclusive -


DefenceNet.gr - MIRADOR SENSOR EXOCET VS SEA SPARROW - YouTube


 



Dies Video erfüllt mich und wohl jeden Griechen mit Stolz über die Wehrhaftigkeit unserer tapferen Landesverteidiger.
Bravo!!

Zugleich ruft es auch in mir die Evidenz hervor, das das alles nicht sein müßte und man ganz sicher sehr viel Geld für sehr gute Projekte investieren könnte, wenn unser großer Nachbar nicht so gerne reizen und provozieren würde und nach Lust und Laune unsere Gebiete und Inseln teilweise fast über den Köpfen der Leute überfliegen würde.

Im Gegensatz zu ihm, sind wir defensiv und sehr friedlich, weil es in unserem Blut steckt, nur bei größter Gefahr zu agieren.

Das wertet der Nachbar gerne als Respekt oder Feigheit, täuscht sich aber selbst damit.
Ich bin sicher, egal wer was behauptet, mit Ausnahme mancher PC-Rambos in Foren usw., selbst wenn sie nicht verlieren würden, sie würden die schlimmsten Verluste ihrer ganzen Historie erleben müssen.

Dieses ganze gerde vom Kämpfertum usw., na und??
Wir sind seit Jahrtausenden da und werden bleiben und sein.

Wir wollen keine neuen Grenzen, weder mit Süd,Ost,West oder Nord.
Wir sind ein äußerst friedliebendes Volk mit einer in der Menschheit einmaligen Biographie und Historie.
Unser Stolz alleine beleidigt schon andere, doch wir können ja nichts dafür, dass WIR die Erben der ehernen Hellenen sind und ihre Schrift schreiben und ihre Sprache sprechen und in ihrem alten Stammgebiet leben.

Und nicht aus Spaß sind wir auch jetzt in diesem Moment immer gut für superlative Vergleiche und ähnliche Dinge.

Man muß bei allem Vergleich immer die Verhältnismäßigkeit mit ansetzen.
Und wenn ich da nur mal einbringe, dass wir selbst jetzt zbs. im Verhältnis zur TR einen deutlich besseren Lebensstandart haben.

Oder man nehme zbs. sportliche Leistungen, wo die TR, bei allem übertriebenen Stolz ihrer Vertreter hier, nicht annähernd das Mehrfache unserer erbrachten oder errungenen Siege aufweisen kann.
Im Gegenteil!!

Wenn wir also zbs. 1 EM-Titel haben, müßte die TR im Vergleich mindestens 7 davon haben, aber auch die Deutschen zbs.
Und so geht es weiter in diverse andere Kategorien.
Wenn man also mathematische und vergleichende Maßstäbe setzt, dann kann man erst valide Aussagen treffen.


Wem sowas nicht schmeckt, der will halt Fakten ignorieren.

Und wer meint GR ist kaputt, der ignoriert, dass es auch noch ein 2020 oder 2017 oder so gibt.
Heute ist diesbezüglich viel Scheisse da.
Aber das geht weg und das neue GR, egal wie, wird sich erholen und in Bälde wieder genesen und ganz sicher neue Impulse setzen.

Der Hellene bleibt, wider jeglichem Ungemach!!!

*
*
*
Ich wäre auch froher, wenn wir solche Sätze nicht formulieren müßten.
Doch man muß auch mal andere bremsen.

Ich glaube fest an GR!!!!!

Dieses Licht wird NICHT erlöschen und wenn IHR ALLE oder wer auch immer noch so viel draufpinkelt!!!

ZHTO H ELLAS, O THESAURUS, GIA PANTA H PATRIDA MAS KAI TON PROGONON !!!!!!
 
Zurück
Oben