Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Hellenic Army - Info & Gallery

Ach ja der Heul Dildo heult wieder wie ein kleines Kind.

[h=1]Zoυν τον απόλυτο εφιάλτη οι Τούρκοι: «Οι Έλληνες ελέγχουν το Αιγαίο & την Α. Μεσόγειο» – «Μήπως ήρθε η στιγμή να βγούμε από το ΝΑΤΟ;»[/h] Δημοσίευση: 11 Μαρτίου 2019, 9:15 μμ

5a0ee968fc7e9332678b456c.jpg




Στο χείλος του γκρεμού βρίσκονται οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις. H Oυάσιγκτον είναι εξαγριωμένη λόγω της αγοράς των S-400 από την Άγκυρα και ετοιμάζεται να λάβει μέτρα. Στην Τουρκία βρίσκεται μία τεράστια εκστρατεία σε εξέλιξη κατά την οποία πολίτες και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ απαιτούν να μπει λουκέτο σε Ιντσιρλίκ-Κιουρετσίκ, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο ακόμα και για έξοδο από το ΝΑΤΟ.


Μάλιστα η κόντρα έχει ξεφύγει πλέον, καθώς όπως αποκάλυψε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ πριν λίγες ημέρες, το Πεντάγωνο ανακοίνωσεκαι επίσημαότι εάν η Τουρκία παραλάβει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, θα υποστεί σοβαρότατες συνέπειες, και θα αποκλειστεί από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 και του συστήματος Patriot.
Είναι η πρώτη φορά που η αμερικανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί αυτή τη φράση. Όπως έγινε γνωστό δεν διατρέχει μόνο σοβαρότατο κίνδυνο η συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35, αλλά και γενικά η πρόσβαση της σε αμερικανικό οπλισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες η σύγκρουση οδηγείται σε οριστική ρήξη με δεδομένο ότι η τελική απάντηση της Τουρκίας δόθηκε και αναφέρει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί η παραγγελία των S-400.
Στην περίπτωση αυτή η Τουρκία θα υποστεί και κυρώσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι απεσταλμένοι του προέδρου Τραμπ είπαν στους Τούρκους συνομιλητές τους ότι εάν οδηγηθούν οι σχέσεις σε ρήξη θα τεθεί σε κίνδυνο και η συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Türkiye Μπατουχάν Γιασάρ έγραψε ένα άρθρο μέσω του οποίου αποκωδικοποιεί κάποια μηνύματα που θέλει να δώσει η Τουρκία προς διάφορες κατευθύνσεις. Με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος έχει πολύ καλές προσβάσεις στα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών, των οποίων τις απόψεις κατά τεκμήριον απηχούν τα άρθρα του, εντύπωση προκαλούν οι εξαιρετικά αρνητικές αναφορές στο ΝΑΤΟ, κάτι που δεν έχει παρατηρηθεί στο βαθμό αυτόν άλλη φορά, όπως αναφέρει ο Σ. Καλεντερίδης.

Υπό την έννοια αυτή, έχει σημασία να μελετήσουμε με προσοχή το άρθρο του, το οποίο ακολουθεί σε πιστή μετάφραση.
Τι σχέση έχει η «Γαλάζια Πατρίδα» με τις εκλογές της 31ης Μαρτίου; Γιατί μπήκε η Τουρκία στο ΝΑΤΟ; Μάλιστα, ένα σημαντικό ερώτημα. Όμως υπάρχουν άλλα τρία πιο σοβαρά ερωτήματα:
Στην απόπειρα πραξικοπήματος το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες τι ρόλο έπαιξε; Γιατί ανέθεσε το ΝΑΤΟ την προστασία του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου στην Ελλάδα;
Γιατί το ΝΑΤΟ ξήλωσε και πήρε από την Τουρκία τις συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot στην πιο κρίσιμη φάση του πολέμου στο Ιράκ και τη Συρία;
Την τελευταία περίοδο συζητείται πολύ στην Τουρκία το θέμα του ΝΑΤΟ… Αλήθεια, πίσω από όλες τις βρόμικες υποθέσεις, υπάρχει το ΝΑΤΟ. Υπάρχει για να προστατεύει την Τουρκία ή για να της βάζει τρικλοποδιές στην πορεία της;
Η πιο μεγάλη άσκηση όλων των εποχών
Η Τουρκία οδεύει προς μια σημαντική εκλογική αναμέτρηση. Παρότι επίκεινται εκλογές, δεν κατάφεραν να κάνουν την Τουρκία να κλειστεί στον εαυτό της. Άλλωστε δεν μπορούν να την κλείσουν στον εαυτό της, όπως έγινε τη δεκαετία του 1990.
Έχετε ακούσει κάτι για τη «Γαλάζια Πατρίδα»; Δεν μιλάμε για μια άσκηση από τις συνηθισμένες… Μιλάμε για μια άσκηση μεγαλύτερη κατά 2-3 φορές από την άσκηση «Θαλασσόλυκος» [Denizkurdu], που διεξάγεται ταυτοχρόνως στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο.
103 πολεμικά πλοία και σκάφη, μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, πυραυλικά συστήματα… Και τι δεν έχει αυτή η άσκηση.
Με βάση το σενάριο, γίνονται αποβάσεις στα εχθρικά νησιά. Και γιατί έγινε αυτό μια περίοδο που οδεύουμε προς τις εκλογές; Σε ποιους θέλει να στείλει μηνύματα η Τουρκία με την άσκηση αυτή;
Η Ελλάδα είναι σήκω πάνω – κάτσε κάτω
Εκείνος που παρακολουθεί από κοντά την «Γαλάζια Πατρίδα» είναι η Ελλάδα. Κάθε βράδυ και μια ειδική εκπομπή, με θέμα την άσκηση:
«Δεν μπορεί να πετάξει ούτε πουλί στο Αιγαίο, χωρίς την άδεια της Τουρκίας».
«Η Άγκυρα στέλνει λεπτά μηνύματα στην Αθήνα».
«Με οπλικά συστήματα που παράγονται στην Τουρκία, λέει σε όλον τον κόσμο «επιτέλους είμαι ανεξάρτητη».
«Ο στρατός αυτός δεν μπορεί να πολεμήσει»
Είναι πολλοί εκείνοι που επικρίνουν τον ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ.
Ας δούνε όμως τι γίνεται στην πράξη. Αυτά δεν γίνονται με το «λέγε-λέγε». Την ώρα που συνεχίζεται η εκκαθάριση των τάξεων των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ) από τα στελέχη που είναι μέλη του «τρομοκρατικού δικτύου Γκιουλέν», υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι αυτό οδηγεί στον «αποδυνάμωση των ΤΕΔ»…
Όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο Ακάρ επαναλαμβάνει συνεχώς αυτά τα τρία χρόνια: Όσο οι ΤΕΔ εκκαθαρίζονται από τα στελέχη που είναι μέλη του «τρομοκρατικού δικτύου Γκιουλέν», τόσο ισχυροποιούνται.
Ο Ακάρ δεν κάνει πολλές δηλώσεις και δεν απαντά στις επικρίσεις, αλλά είναι φανερό πού έχουν φθάσει οι ΤΕΔ τα τελευταία δέκα χρόνια. Παρακολουθούν την άσκηση επίσης το Ισραήλ, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Όμως δεν είναι μόνον η Ελλάδα. Και άλλες χώρες έχουν βάλει στο μικροσκόπιο και παρακολουθούν τη «Γαλάζια Πατρίδα». Εδώ έχουμε γράψει πολλές φορές για το μέτωπο που επιχειρεί να περικυκλώσει την Τουρκία. Τα ονόματά τους τα ξέρετε απ’ έξω. Είναι εκείνοι που χρησιμοποιούσαν την Αν. Μεσόγειο σαν περιουσία του πατέρα τους. Έναν-έναν, δύο-δύο, τους διώξαμε.
Είναι εκείνοι που έλεγαν:
«Αχ να μην είχαν τελειώσει εκείνα τα χρόνια της δεκαετίας του 1990»
«Τι ωραία κοροϊδεύαμε και εξαπατούσαμε τους Τούρκους»!
«Τι κρίμα, φύγανε και οι άνθρωποί μας από μέσα, τα μέλη του δικτύου της τρομοκρατικής οργάνωσης Γκιουλέν».
«Η Τουρκία εγκλωβίστηκε στον Εύξεινο Πόντο».
Τώρα όμως όλοι αυτοί μπορούν να παρακολουθήσουν την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» και θα καταλάβουν ότι η κατάσταση δεν είναι όπως νόμιζαν.
Παιδί μου, στ’ αλήθεια, σε πόσα μέτωπα πολεμάτε; Ξέρετε πώς πρέπει να δούμε τις εκλογές της 31ης Μαρτίου; Ως μια ενέργεια εναντίον εκείνων που θέλουν να περικυκλώσουν την Τουρκία.
Ως έναν αγώνα εκείνων που θέλουν να βάλουν την Τουρκία στη σούπερ λιγκ του κόσμου.
Κοιτάξτε σε πόσα μέτωπα δίνει αγώνα ταυτοχρόνως η Τουρκία:
Στο εσωτερικό διεξάγει εκατοντάδες επιχειρήσεις εναντίον της τρομοκρατίας. Στο Β. Ιράκ οι βάσεις του ΡΚΚ έχουν περικυκλωθεί, δεν μπορούν να κουνηθούν. Στη Συρία ο τρομοκρατικός [σ.τ.μ.: Κουρδικός] διάδρομος έχει κοπεί σε τρία σημεία. Με τις επιχειρήσεις «Ασπίδα του Ευφράτη», «Κλάδος Ελαίας» και Ιντλίμπ, θέσαμε υπό έλεγχο τα νότια σύνορά μας.
Όσο διαρκεί η «Γαλάζια Πατρίδα», ταυτοχρόνως διεξήχθη η άσκηση «Χειμώνας» με τη συμμετοχή 15 χωρών. Στα βουνά επικρατεί ο στρατός μας. Στην Αν. Μεσόγειο οι (τουρκικές) πλατφόρμες εξόρυξης τέθηκαν υπό την προστασία μας. Στις προκλήσεις της Ελλάδας δόθηκαν απαντήσεις του τύπου «κάτσε καλά παιδί μου».
Γιατί ο Κιλιτσντάρογλου, που ασκεί σκληρή κριτική στον πρόεδρο Ερντογάν, δεν αναφέρεται καθόλου σ’ αυτά;
Η 31η Μαρτίου δεν είναι άσκηση
Δεν κάναμε μόνο αυτά. Φυλάμε το αεροδρόμιο της Καμπούλ και έχουμε στρατιωτική παρουσία στο Κατάρ, το Κοσσυφοπέδιο και τη Σομαλία, καθαρίσαμε τον κόλπο του Άντεν από τους πειρατές…
Όμως το ΝΑΤΟ δεν έπαψε να δίνει χτυπήματα κάτω από τη μέση στην Τουρκία, η οποία είναι πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις της προς αυτό.
Προσπαθεί να πετύχει την οικονομική της ανεξαρτησία. Αύριο θα πετάξει το δικό της αεροσκάφος 5ης γενιάς και θα μπει στην ίδια κατηγορία με τη Γαλλία, την Αγγλία και τη Ρωσία. Ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά η Τουρκία στον όμιλο των μεγάλων κρατών του κόσμου.
Η 31η Μαρτίου είναι μια απάντηση σε όλους αυτούς που αμφισβητούν αυτήν την πορεία της Τουρκίας. Δεν είναι μια απλή εκλογική αναμέτρηση.









 
Zurück
Oben