Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Hellenic Army - Info & Gallery

Προς έναρξη επισήμων διαπραγματεύσεων για τις Belh@rra

 
Βουλή: Ιδού τα εξοπλιστικά προγράμματα που ενέκρινε η αρμόδια Επιτροπή

>η προμήθεια αεροκινητήρων (πιθανότατα της έκδοσης Lycoming T55-GA-714A) για τα μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D Chinook της Αεροπορίας Στρατού, με προϋπολογιζόμενο κόστος περί τα 32 εκατ. ευρώ. Κατά πάσα πιθανότητα για τη χρηματοδότηση του εν λόγω προγράμματος θα χρησιμοποιηθούν λιμνάζουσες πιστώσεις των προγραμμάτων FMS (Foreign Military Sales).

>το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού μέσης ζωής των τεσσάρων φρεγατών τύπου MEKO-200HN (ΥΔΡΑ) του Πολεμικού Ναυτικού με προϋπολογιζόμενο κόστος περί τα 130 εκατ. ευρώ.

>η προμήθεια τεσσάρων ελικοπτέρων ναυτικών επιχειρήσεων MH-60R SeaHawk για το Πολεμικό Ναυτικό. Κατά πάσα πιθανότητα η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου προγράμματος θα περιλαμβάνει και λιμνάζουσες πιστώσεις του προγράμματος FMS (Foreign Military Sales) που αφορά στην αναβάθμιση των P-3B Orion της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού.


>προγραμμάτων στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης των μαχητικών F-16C/-D Block 52+ / 52+ Advanced της Πολεμικής Αεροπορίας στο επίπεδο V (Viper) / Block 72 συνολικού προϋπολογιζόμενου κόστους περί τα 250 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες τα προγράμματα αφορούν υλικοτεχνικές υποδομές και εξοπλισμό για την ΕΑΒ που θα εκτελέσει τις εργασίες αναβάθμισης.

 
Aπό τη Δευτέρα 18 έως την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, διεξήχθη προγραμματισμένη εθνική τεχνική άσκηση μικρής κλίμακας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου και νότιου Κρητικού πελάγους.


Η άσκηση περιλάμβανε σενάρια επιχειρησιακής εκπαίδευσης στον αντιαεροπορικό και ανθυποβρυχιακό πόλεμο καθώς και σενάρια συνεργασίας και διοικητικής έρευνας.

Την Ελληνική αρμάδα αποτελούσαν πέντε φρεγάτες, πλοίο γενικής υποστήριξης αλλά και υποβρύχιο. Στην άσκηση συμμετείχαν και μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας από την 340 Μοίρα "Αλεπούδες" και 343 Μοίρα "Αστέρια". Τα πλοία του Στόλου εκτέλεσαν πυρά και εκπαιδεύτηκαν σε όλες τις μορφές πολέμου στη θάλασσα μεταξύ των οποίων αντιμετώπιση εχθρικής αρμάδας με αεροπορική υποστήριξη.

 
Zurück
Oben