Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Der längste Thread der Welt!!!

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.

Kada su Anica Dobra i Christoph Waltz 2003. godine glumili zajedno u njemackom televizijskom filmu "Dienstreise", Anica Dobra je bila veca zvijezda od Christopha. Medutim nakon saradnje sa Tarantinom, Waltz je postao prvi i do ove godine jedini glumac (Brad Pitt je drugi) koji je dobio Oskara za ulogu u njegovom filmu, a to se dogodilo dva puta- za filmove "Inglourious Bastards" i "Django Unchained". Anica je zabiljezila znacajnu evropsku karijeru, a vec 1990. godine dobila je u Njemackoj nagradu za najbolju mladu glumicu.

Anica :babsi:
 
"Inglourious Bastards" i "Django Unchained"

Also ich muss sagen dass ich mit beiden Filmen Probleme hatte und sie vorzeitig beendet habe, keine Ahnung warum, die lagen mir einfach nicht, genau wie "Fluch der Karibik", ich war froh endlich aus dem Kino zu sein
 
Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.

Adidas je proizveo retro seriju patika u znak postovanja prema kosarkaskom klubu Jugoplastika iz Splita, trostrukom prvaku Evrope.
 
Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.


Na danasnji dan 1917. - Rođena je INDIRA GANDHI - velika drzavnica i vizionarka, prva zena premijer u istoriji, sledbenica ideja svog oca Nehrua i duhovnog ucitelja Gandhija.
"Majka Indije" koja se izborila za dostojanstvo malih ljudi, za besplatno obrazovanje i zdravstvo, za ekonomski jacu i nezavisniju Indiju, imala je izostren instinkt i taktiku, i redovno je vukla pravovremene poteze na vecito trusnoj indijskoj politickoj sceni. Ucestvovala je u stotinama najraznovrsnijih misija, pocev od rukovodenja Kongresnom strankom, Pokreta nesvrstanih, angazovanja u prosvetiteljskom radu i zastiti djece i zena.
Cudesno tiha i uzdrzana premijerka, graciozna i sarmantna, ostavljala je utisak krhosti i prefinjenosti. Iza te fasade skrivala se gvozdena volja, a ispod prefinjenosti - silna energija. Istrajna u svojim nacelima, cesto se sukobljavala sa separatistickim pokretima, zbog cega su je nazivali drugom "Celicnom lejdi". Ugledajuci se na ideale svog oca i s verom u bolje drustvo, vodila je skroman zivot. Najvecu gresku napravila je zaposlivsi separatiste Sike u licnom obezbedenju. Oni su je i ubili u vrtu rezidencije, dok je isla na intervju sa Peterom Justinovim.
Duh Indire Gandhi i njene zaostavstine i dalje je veoma ziv u svim porama indijskog društva. A ona je, bez sumnje, bila jedna od velikih zena koje su izmenile svijet
 
Zurück
Oben