Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Çka kanë të përbashkët Vehabizmi dhe Bashkësia Islame e Kosovës?

FloKrass

Dvoglavi orao
Kosovo
Pas luftës, Kosova ishte një terren i përshtatshëm për të përhapur doktrinën e Vehabizmit. Kjo dukuri negative ka marrë përhapjen zakonisht përmes shoqatave të ndryshëm humanitare. Që në emër të njerëzores kanë bërë jo njerëzoren. Ndihmesë të madhe ka dhënë edhe Bashkësia Islame e Kosovës, e cila në një formë, lë për të kuptuar se është e lidhur me ato shoqata që kanë prejardhje të dyshimtë në financimin e këtij sekti fetar. Pra, në pamje të jashtme i ndan mjekra dhe pantallonat, Vehabizmin dhe BIK-un, ndërsa i bashkon krejt tjerat duke filluar nga ndërtimi i xhamive e deri tek parat që tek ta janë akti më i lart njerëzor. Kemi tash edhe rastin e fundit të imamit Shefqet Krasniqit, i cili kishte fyer dhe kishte nxitur urrejtje ndërfetare e që tash ka filluar një proces gjyqësor kundër tij, më vonë kishte predikuar në emër të fesë në një TV të Kosovës para zgjedhjeve se kush është mirë të votohet e kush jo. Pas gjithë këtyre skandaleve ende mban pozitën që kishte, pra BIK-u është pro kësaj lëvizje.
BIK-u shihet se ka bërë buxhet të mirë, derisa nuk lëvizin nga pozicionet që kanë, ata kanë uzurpuar dhe kanë familjarizuar gjithë stafin akademik duke filluar nga Myftiu e deri tek pastruesit. Kemi me qindra doktorë të shkencave Islame që nuk ushtrojnë profesionet e veta për të vetmen arsye se nuk ju binden urdhrave të mbrapshta që janë në kundërshtim me islamin e që punojnë në BIK. Nuk janë të rastësishme edhe tronditjet që u bënë në disa komuna të Kosovës vetëm se disa imam kërkonin vendosmëri dhe parime, siç janë Dr. Musli Verbani, Idriz Bilalli, Osmon Musliu, menjëherë i larguan nga pozitat që kishin...

Çka kanë të përbashkët Vehabizmi dhe Bashkësia Islame e Kosovës? - Kosova - Bota Sot

Me keqardhje, po shkiet asnje nuk po i perkthejn te tyne, as une nuk po e ndiej veten te obligun per nje gje te tille.

Une deri tash niher e kam shkrujt te kto me perkthi edhe e kan bo. Me cel apet kto dishka edhe une e shof athere ia e perkthejn ia e rrasi n'berllok. E vec se kto, pe formuloj pak ma dipllomatik :lol:, nuk po jan cac "t'kec" e nuk e kan bo deri tash athere mos u ban ti ma bet se kto.

Une deri tash niher e kam shkrujt te kto me perkthi edhe e kan bo. Me cel apet kto dishka edhe une e shof athere ia e perkthejn ia e rrasi n'berllok. E vec se kto, pe formuloj pak ma dipllomatik :lol:, nuk po jan cac "t'kec" e nuk e kan bo deri tash athere mos u ban ti ma bet se kto.

E perkthej atehere nese ankohet dikush, perderisa nuk ankohet askush, le te mbes keshtu, nuk po du me u ba as ma i mir e as ma i keq se ata.

haha, advukat i fort je. mos u derzo :ajs:

ps: nuk besoj qe ka vehabista ne kosov.

Zuletzt bearbeitet:
Kemi tash edhe rastin e fundit të imamit Shefqet Krasniqit, i cili kishte fyer dhe kishte nxitur urrejtje ndërfetare e që tash ka filluar një proces gjyqësor kundër tij, më vonë kishte predikuar në emër të fesë në një TV të Kosovës para zgjedhjeve se kush është mirë të votohet e kush jo

Religion hat sich nicht in die Politik einzumischen. Fast alle europäischen Staaten, mit Ausnahme der orthodoxen, sind laizistische Länder mit einer strikten Trennung von Kirche und Staat. In Griechenland, Russland, Serbien usw. sieht es hingegen anders aus.

Witzig wie Shefqet Krasniqi die Gläubigen aufruft eine neoliberalistische Partei wie die AKK zu wählen, da Neoliberalismus immer auf dem Rücken der kleinen Leute getragen werden muss. Und Moment mal, ist es nicht der Neoliberalismus, der nur Wachstum und Zinsen predigt? Sind Zinsen nicht unislamisch? Dieser Mann sollte lieber noch heute als morgen eingebuchtet werden. Unsere Vorfahren lebten seit Jahrhunderten einen toleranten Islam aus und nun kommt ein so dahergelaufener Pisser und will allen Kosovo-Albanern sagen, dass das Volk jahrhundertelang falsch geglaubt hat.

aber was hat das ganze jetzt mit wahabiten zu tun? ich versteh es irgendwie nicht, tut mir leid.

Glaubst du wirklich, dass Sh.Krasniqi kein Wahabit ist? Wenn nicht, dann musst du blind und taub sein.

Ah be percata kurr si kam dasht advokatet
icon_lol.gif

Sen nuk te kam ba bre vlla :okay:

Zurück
Oben