Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Četnički vojvoda Mihailović zakopan u parku ispod ruža?!

Ludjak

Labertasche
Nakon višemjesečne akcije i potrage, beogradske Večernje novine, objavile su kako je Vojno sigurnosna agencija Srbije dostavila vladinoj Komisiji za utvrđivanje istine o ubistvu četničkog vojvode Dragoljuba Mihailovića informaciju, da je on pokopan na Adi Ciganliji i to kraj ograde nekadašnje zgrade zatvora gdje se danas nalaze posađene ruže.

Vlada Srbije je prije nekoliko mjeseci skinula oznaku povjerljivosti sa akata o izvršenju smrtne kazne nad Dražom Mihailovićem i formirala komisiju, koja treba utvrditi istinu o tom događaju, te pronaći gdje su zakopani posmrtni ostaci četničkog vojvode Mihailovića nakon strijeljanja.

Park ruža na Adi Ciganliji ujedno je i prva lokacija na kojoj će uskoro započeti iskopavanje i potraga za posmrtnim ostacima četničkog vojvode koji se u službenoj prepisci vlade Srbije navodi kao general Mihailović,načelnik Glavnog štaba Jugoslovenske vojske u otadžbini.

Svi dosadašnje informacije koju se dobivene iz službenih izvora odnosno iz MUP-a Srbije te iz vojnih arhiva kao i arhiva Jugoslavije te svjedoka Komisija je odbila kao neosnovane dok se za informaciju Vojno-sigurnosne agencije ističe da je "preokret u istrazi".

U međuvremenu Srpska pravoslavna crkva obavijestila je vladinu Komisiju da bi učestvovala organizaciji Mihailovićevog pogreba.
(24sata.info)​
 
Ö

ökörtilos

Guest
Četnički vojvoda Mihailović zakopan u parku ispod ružaCetnik Fürst Mihailovic parkt neben einer Rose in Ispod?
 
Oben