Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

1.4.06 Partizan vs. Roter Stern

Fudbaleri Crvene Zvezde će i danas protiv Partizana, u 126. derbiju 'srpskog fudbala', nastojati da ostanu nepobedivi, kao što su to bili i u minulih pet i po godina susreta sa najvećim rivalom. Lider prvenstva ulazi u derbi sa prednošću od sedam bodova, ali to neće smanjati želju da zabeleže još jedan trijumf protiv velikog rivala.

'Spremamo se za derbi kao i za svaku prethodnu utakmicu. Imamo ogromnu prednost, ali nisam primetio da igrači opušteno prilaze svojim obavezama', rekao je na trener Crvene Zvezde Valter Zenga.

On je podsetio da svaka ekipe protiv Zvezde igra oštro i 'tvrdo', pa su njegovi igrači navikli na sve opasnosti. Za njegovu ekipu je najvažnije da su svi zdravi i sposobni za igru, pa će Zvezda moći da se u najjačem sastavu suprostavi Partizanu.

'Treba poštovati svakog rivala. Partizan je nešto posebno i mi smo spremni na sve izazove', smatra Zenga. U tim se, posle kraće pauze zbog povrede, vraća potencijalni reprezentativac Aleksandar Luković. On prestojećoj utakmici prilazi bez straha i treme, jer je već nekoliko puta igrao protiv Partizana.

'Naša prednost je ogromna, ali se mi nećemo opustiti do kraja prvenstva. Znamo da današnji meč neće mnogo odlučivati. Mislim da nema favorita i da svaka ekipa može da dodje do pobede. Nadam se da će to biti moj tim', rekao je Luković.

On je podsetio da do krajlja šampionata Srbije i Crne Gore ima još šest kola i da zbog toga do kraja treba igrati sa makskimalnom koncentracijom.

Fudbaleri Partizana će danas protiv Crvene Zvezde u 'večitom derbiju' srpskog fudbala ići na pobedu, jer se još uvek nisu oprostili od želje da osvoje titulu prvaka, iako protivnik trenutno ima sedam bodova prednosti.

'U srpskom fudbalu sam debitovao baš protiv Crvene Zvezde. Poznata mi je atmosfera i naboj emocija koje nose ovakvi derbiji. Vidim i na igračima da imaju puno želje da pobede velikog rivala', rekao je na konferenciji za novinare trener Partizana Jirgen Reber.

On se nada da će njegova ekipa iskoristiti prednost domaćeg terena i da će veliko rivalstvo doneti dobar fudbal. 'Obe ekipe imaju sjajne pojedince. Zato verujem da će Partizan posle pet godina uspeti da pobedi Zvezdu', smatra Reber.

Utakmica počinje u 17.30 a snimak utakmice počinje odmah posle prvog poluvremena u 18,30 na drugom programu RTS-a.
fk-partizan.jpg
cz-logo.jpg

zvezda-istorija.jpg

partizan-istorija.jpg

Zurück
Oben