Interessant:
Intervistuesi (Baton Haxhiu - gazetar):
"Por në nji pikë, të kujtimeve të Eqrem Bej Vlorës, Eqrem Bej vlora është pak ironik, kur thotë se Isa Boletini sikur nuk e ka njohur flamurin, flamurin shqiptarë, dhe thotë se në kujtimet e tij, në gjuhën gjermane, thotë se kur i drejtohet Isa thotë se; "Mos osht ky flamuri.. flamuri i ngjajka flamurit të kralit të sërbisë"
I intervistuari (Blendi Fevziu - person mediatik):
"Jo! Ky është problem t'cilën nuk e ka Isa Boletini, une nuk e dijë që Isa Boletini.. POR SHUMICA E SHQIPTARËVE NUK E DININ FLAMURIN, d.m.th. flamuri, historia e flamurit është po kaq interesante. Flamuri shqipërisë është imponuar shqiptarëve nga Faik Konica, duke lexuar historinë e skënderbeut nga marin barleti, përshkruhet stema e skënderbeut.. Ëë Faik Konica.. flamuri me prejardhje bizantine, thirri një piktorë francez, emri i të cilit tani s'më vie në mend, dhe i tha që me këtë përshkrim ma bëj një stemë. Ky piktorë përshkroj, vizatoj një flamur sipas përshkrimit të Marin Barletit, dhe kam përshtypjen se sipas temave bizantine heraldike t'kohës, në një sfond të kuq, me një shqiponjë të zezë, ëë, Faik konica e botoi në faqe të parë të gazetës "Albania" dhe imponoj shqiptarëve si flamur kombëtar shqiptarë. Por deri në 1912 kishte shumë shqiptarë që e kishin parë, por kishte edhe shuuumë shqiptarë që nuk e kishin parë flamurin..."
-------------------------------------------------------
Kurzfassung: Wenn ichs Richtig verstanden habe, hielt Isa Boletini den Doppel-Kopf Adler, für die Flagge der Serben. Damit war er nicht allein, viele Albaner kannten gegen Anfang des 20 Jh. die Flagge, wie wir sie jetzt kennen, garnicht. Erst als Faik Konica intervenierte nahm man die Flagge, deren Urpsurng aus Byzanz kam, an.