Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

24.3 Alle Augen in Piräus...Greece-Türkiye

• Ersteller Ersteller Popeye
  • Erstellt am Erstellt am
Re: 24.3 Alle Augen in Athen...Greece-Türkiye

Istanbul schrieb:
Bei dem Spiel muss man einfach ein Thread öffnen....Das ist eines der größten Länder-Derbys ;)

Hier mal ein Video zu dem Spiel
http://youtube.com/watch?v=uh5SKWZe3uQ

Stadion: Karaiskaki (Piräus)
Schiedsrichter: Wolfgang Stark

Tabelle:
1. Türkei (TV: +8/ Punkte: 9)
2. Griechenland (TV: +6/ Punkte: 9)
3. Norwegen (TV: +4/ Punkte: 6)
4. Bosnien-Herzegowina. (TV: -3/ Punkte: 4)
5. Ungarn (TV: -3/ Punkte: 3)
6. Malta (TV: -4/ Punkte: 3)
7. Moldawien (TV: -8/ Punkte: 1)

wird ein interessantes spiel werden 8)

und mit wolfgang als schiri...was will man mehr :lol:

Emir Spahić: Dolazim u Oslo sa BH Fanatikosima

Lokomotiv iz Moskve je treći ruski klub Emira Spahića. Nakon odlaska iz Zagreba, prvo je jednu sezonu proveo u Shinniku iz Jaroslawa, da bi ga potom kupio Torpedo iz Moskve

Dobre igre u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, skrenule su pažnju na Spahića koji je, vremenom, postao standardni član Sliškovićeve škvadre.

Reprezentacija je za 27-godišnjeg stopera ispričana priča; Spahić je jedan od 13 potpisnika pisma. Priča je poznata odranije: dok Jelić, Dominković, Čolaković i Pašalić budu u Savezu, bh. nogometaši neće biti na dispoziciji selektoru.

Ovog vikenda starta prvenstvo Rusije, a Lokomotiv u prvom kolu igra protiv Kuban Krasnodara za koji sa dosta uspjeha igra bivši vezista Širokog Brijega i epizodista u bh reprezentaciji – Ricardo Baiano.

U prvi mah očekivali smo da će nas Spahić ''počastiti'' izjavom da će se odazvati na eventualni poziv Fuada Muzurovića. Bila bi to zaista prvoklasna ekskluziva. Međutim, i ovako nam je ponudio priču sa dosta ''mesa''.

Ma kakva reprezentacija, nema ništa od toga. Čujem da se pojedini igrači, koji su bili saglasni da se napiše pismo, sada pričaju drugu priču. Nemam šta da krijem, mislim da Zvjezdana Misimovića, Vladana Grujića i Džemu Berberovića, moje bivše saigrače. Jako su me razočarali

Zbog čega?

Pazite, niko ih nije prisiljavao da potpišu pismo! Sve je bilo na dobrovoljnoj bazi. Dogovor je bio da se držimo zajedno, pa šta bude, da bude! Vremenom su pojedinci ''smekšali'', uplašili su se nečega, ne znam ni ja šta je u pitanju.

Zašto osuđivati nekoga ko hoće da nastavi igrati za reprezentaciju?

Ma, ne osuđujem ja nikoga. Svako ima pravo da radi šta želi, ali na takav način nije korektno. Za mene su oni završili, dakle Misimović, Grujić i Berberović. Ne želim više govoriti o njima. Pa, Džemo me pokušao pozdraviti u Turskoj na pripremama, ali je naišao na odbijanje.

Ipak, Berberović kaže da ste se srdačno pozdravili s njim.

To jednostavno nije tačno. Zaletio se da me zagrli, ali sam se ja okrenuo i rekao mu da ga ne poznajem. Pa, ne može jedan Džemo Berberović izdati sve ostale. Nije mi bitan kao čovjek, njega sam u svom životu prekrižio.

Ipak, čudi otkud tolika ljutnja kod Vas? Rekli ste da je reprezentacija za Vas završena priča. Zašto se opet javljate?

Nikad bez razloga ne govorim. Mislite da ja neznam šta se priča po Sarajevu, kakve budalaštine govore ljudi koji pojma nemaju šta se dešava u reprezentaciji. Eto, nakon svega je samo Slišković ispao negativac. Čovjek koji je sahranio reprezentaciju (Ahmet Pašalić op.a.) sada uživa! Dobio je selektora po mjeri, sve se zataškalo. Opet će raditi kako je i do sada radio i nikome ništa.

Kako stvari stoje i Vaš će saigrač iz Lokomotiva Eldin Jakupović prihvatiti poziv za državni tim?

To je njegov izbor. Ipak, čudi me na šta je reprezentacija spala kad taj momak kaže da jedva čeka da dođe na okupljanje kako bi se odmorio. Njega ne interesuje ni BiH ni rezultat. On se želi malo odmoriti. E, pa to me jako boli, jer znam kako sam dolazio na okupljanja sa željom da pobjedimo, da se što bolje spremimo.

Na kraju je Spahić najavio dolazak u Oslo. U prvi mah smo mislili da će možda htjeti igrati, ali nam je priredio iznenađenje:

Dogovorili smo se, dolazimo Barbarez, Papac, Bajramović, Hasagić, Bešlija i ja u Oslo da navijamo za reprezentaciju. Bit ćemo na istoj tribini sa BH Fanatikosima, našim najvjernijim navijačima. Sa šalom i zastavom u rukama navijat ću za našu zemlju, ali ne i za ljude koji vode Savez. Poručujem Fanatikosima da jedva čekam 24. mart i dolazak u Oslo – kazao je na kraju Emir Spahić za sarajevski list San.

interessanter beitrag wegen dem unterstrichenen.
hab gedacht machs hier rein weil es die gleiche gruppe ist damit ich kein neuen theard eröffne.

Pašalić i Ušanović-za BHFanaticose preselili na ahiret

9.3.2007. 10:14

Gračanica izlijepljena osmrtnicama čelnika Nogometnog saveza BiH

U Gračanici je tako cijeli grad oblijepljen osmrtnicama kojima se izvješćuje o "smrti" glavnog tajnika Muniba Ušanovića, koja je izazvala "smrt" i direktora reprezentacije Ahmeda Pašalića.

TUZLA - Nastavlja se rat navijača BHFanaticosa i čelnika NS BiH, i to na dosad neviđen način. U Gračanici je tako cijeli grad oblijepljen osmrtnicama kojima se izvješćuje o "smrti" glavnog tajnika Muniba Ušanovića, koja je izazvala "smrt" i direktora reprezentacije Ahmeda Pašalića.

Navodi se da su ožalošćeni predsjednik dr. Milan Jelić i ostali članovi Predsjedništva, NS Srbije, policija ZDŽ te osoblje brojnih kavana u Sarajevu u kojima je, kako se navodi, Ušanović dnevno trošio stotine maraka.

Tu morbidnu šalu policija i komunalci u Gračanici pokušali su skriti skidanjem osmrtnica tijekom noći i dana, ali su se pojavile i poslije, pa čak i na stadionu Bratstva. Tko je "ubio" Ušanovića i Pašalića istražuje i policija, a sumnja se na tamošnji ogranak BHFanaticosa.

Primicanjem utakmice Norveška-BiH izvjesno je, kako piše Večernji list, da će se rat razbuktati, pogotovo nakon što su iz NS BiH izvijestili Norvežane da neće organizirati dolazak naših navijača u Oslo 24. ožujka, niti će snositi posljedice ako navijači izazovu bilo kakav incident.

BHFanaticosi su uzvratili pozivom na bojkot reprezentacije dok ne odu Ušanović, Pašalić i društvo, u borbi protiv kojih će, kako su priopćili, koristiti sva druga dopuštena sredstva. Slučaj iz Gračanice ukazuje na to da se sredstva, ipak, ne biraju.

9.3.2007.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Architekt Sinan alia Don Salieri sagt dazu _

fettsack2.jpg

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

GMA_3036.jpg

Mit Sowas stopft Architekt Sinan seiner Schwester Vagina rein bis Blut herausspritzt

vagina~1.jpg

Architekts Sinan Schwester dessen Musche

aids.jpg

vagina%20after%20removal%20of%20the%20uterus.jpg

1624.jpg

Tor: Antonis Nikopolidis (Olympiakos Piraeus), Kostas Halkias (Aris Salonika)

Verteidigung: Yannis Goumas (Panathinaikos), Loukas Vyntra (Panathinaikos), Giorgos Anatolakis (Olympiakos), Vassilis Torosidis (Olympiakos), Sotiris Kyrgiakos (Eintracht Frankfurt), Takis Fyssas (Hearts), Yourkas Seitaridis (Atletico Madrid), Traianos Dellas (AEK Athens), Michalis Kapsis (APOEL)

Mittelfeld: Stelios Giannakopoulos (Bolton Wanderers), Giorgos Karagounis (Benfica), Kostas Katsouranis (Benfica), Alexandros Tziolis (Panathinaikos), Angelos Basinas (Mallorca)

Sturm: Yannis Amanatidis (Eintracht Frankfurt), Nikos Liberopoulos (AEK Athens), Angelos Haristeas (Feyernoord), Fanis Gekas (VFL Bochum), Dimitris Papadopoulos (Panathinaikos), Dimitris Salpingidis (Panathinaikos), Giorgos Samaras (Manchester City).

Zurück
Oben