Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Alles rund um die Nationalmannschaft Serbien und Montenegro

Macedonian schrieb:
Worum geht es hier? Bitte um kurze Übersetzung, danke!

Gruß
Macedonian

Es geht allgemein um die Nationalmannschaft von SCG (News)

der letzt thread gehts darum das Mateja Kezman schwer verletzt ist und 2 monate nicht spielen wird da er sich einer Knieoperation unterzieht ;)

Rambo opet u plavom?
J. SEKULIĆ, 22. decembar 2005

DEJAN Petković opet u žiži. Najava mogućnosti da se srpski Rambo vrati u reprezentaciju, podigla je prašinu, jer sjajni vezista zaista igra u Brazilu na brazilski način.
Selektor Ilija Petković na tu temu mirno i bez dlake na jeziku.
- Nikada nisam rekao da su Rambu zatvorena vrata plave čete, ni njemu, kao uostalom ni bilo kom drugom igraču. Ono što je jasno kao dan: oni koji su obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo, svakako imaju prednost. Naravno, to podrazumeva da i dalje igraju i to u dobroj formi.
Mnogo toga zavisiće i od zdravstvenog biltena.
- Daleko je jun mesec, mogu samo da se nadam da neće biti povređenih i da ću moći da računam na najbolje. Mnogo faktora odlučivaće o 23-trojici "Nemaca".
Rambo je u Brazilu proglašen za najboljeg fudbalera sredine terena, a selektor "karioka" Pareira, izjavio je da bi ga sigurno pozvao pod zastavu da je Brazilac.
- Mene nikakve priče ne opterećuju, a može samo da me raduje kada se sa toliko hvalospeva govori o nekom našem igraču. Mislim da sam pokazao i dokazao da sam selektor koji nema kompleksa i da, na kraju krajeva, ja odlučujem. Dakle, ne postoji niti strah niti inat, jednostavno, biram po svom osećaju. Ponoviću, krug nije zatvoren, biće dosta prijateljskih utakmica i sigurno će šansu dobiti i oni koji nisu bili s nama u kvalifikacijama.
Rambo Petković ponovo u plavom dresu, kako to intrigantski zvuči.

TAJ POZIV SE NE ODBIJA

SA snežnih vrhova Kopaonika, Petković je "sleteo" u Niš. I saznao da će, verovatno, ponovo zaigrati u plavom dresu.
- Ko zna, možda i u belom - smeje se Rambo. - Šta da kažem osim da sam iznenađen. Prijatno, naravno. I da nisam uvređen.
Znači, ako poziv stigne...
- Ako stigne, tu sam. Moja adresa se zna. Kao i moja ljubav prema nacionalnom dresu.
Rambo neće da priča o svojim igrama, o tome da ga dugo niko od selektora nije zvao.
- Poslednji put sam za reprezentaciju igrao 1999. godine - kao iz topa će Rambo. - Ali, tada u Španiji, igrao sam za Jugoslaviju. Nikada nisam igrao za Srbiju i Crnu goru. Ili jesam, za Srbiju, u kadetima valjda.

eeeeendlichhhhhhhhhhhhhhhh jedan je Rambo !! Vukic raus, Petkovic rein 8)

Shvaler schrieb:
Rambo opet u plavom?
J. SEKULIĆ, 22. decembar 2005

DEJAN Petković opet u žiži. Najava mogućnosti da se srpski Rambo vrati u reprezentaciju, podigla je prašinu, jer sjajni vezista zaista igra u Brazilu na brazilski način.
Selektor Ilija Petković na tu temu mirno i bez dlake na jeziku.
- Nikada nisam rekao da su Rambu zatvorena vrata plave čete, ni njemu, kao uostalom ni bilo kom drugom igraču. Ono što je jasno kao dan: oni koji su obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo, svakako imaju prednost. Naravno, to podrazumeva da i dalje igraju i to u dobroj formi.
Mnogo toga zavisiće i od zdravstvenog biltena.
- Daleko je jun mesec, mogu samo da se nadam da neće biti povređenih i da ću moći da računam na najbolje. Mnogo faktora odlučivaće o 23-trojici "Nemaca".
Rambo je u Brazilu proglašen za najboljeg fudbalera sredine terena, a selektor "karioka" Pareira, izjavio je da bi ga sigurno pozvao pod zastavu da je Brazilac.
- Mene nikakve priče ne opterećuju, a može samo da me raduje kada se sa toliko hvalospeva govori o nekom našem igraču. Mislim da sam pokazao i dokazao da sam selektor koji nema kompleksa i da, na kraju krajeva, ja odlučujem. Dakle, ne postoji niti strah niti inat, jednostavno, biram po svom osećaju. Ponoviću, krug nije zatvoren, biće dosta prijateljskih utakmica i sigurno će šansu dobiti i oni koji nisu bili s nama u kvalifikacijama.
Rambo Petković ponovo u plavom dresu, kako to intrigantski zvuči.

TAJ POZIV SE NE ODBIJA

SA snežnih vrhova Kopaonika, Petković je "sleteo" u Niš. I saznao da će, verovatno, ponovo zaigrati u plavom dresu.
- Ko zna, možda i u belom - smeje se Rambo. - Šta da kažem osim da sam iznenađen. Prijatno, naravno. I da nisam uvređen.
Znači, ako poziv stigne...
- Ako stigne, tu sam. Moja adresa se zna. Kao i moja ljubav prema nacionalnom dresu.
Rambo neće da priča o svojim igrama, o tome da ga dugo niko od selektora nije zvao.
- Poslednji put sam za reprezentaciju igrao 1999. godine - kao iz topa će Rambo. - Ali, tada u Španiji, igrao sam za Jugoslaviju. Nikada nisam igrao za Srbiju i Crnu goru. Ili jesam, za Srbiju, u kadetima valjda.

eeeeendlichhhhhhhhhhhhhhhh jedan je Rambo !! Vukic raus, Petkovic rein 8)

Stize Rambo :lol: :lol:

Nemanja Vidic u Mancesteru!!!

- Prezadovoljan sam dogovorom dva kluba. Nemanja je brz i agresivan centarhalf, a sa svoje 24 godine biće idealno pojačanje za naš klub, izjavio je Aleks Ferguson, trener Mančester Junajteda nakon što su se moskovski Spartak i Mančester Junajted dogovorili o prelasku našeg reprezentativca na "Old Traford".

Kako navode engleski novinari, lepši božićni poklon navijači "crvenih đavola" nisu mogli da požele. Oko Vidića je nastao pravi "mali rat" posle njegovog navodnog potpisivanja predugovora sa Fiorentinom, a zatim i uključenja Liverpula i Mančestera u poteru za njim.

Tačan iznos transfera nije obelodanjen, ali se pretpostavlja da je Mančester morao da isplati preko 10 miliona evra za našeg reprezentativca. Vidić bi tokom naredne nedelje trebalo da dođe u Mančester na dogovor o detaljnim uslovima njegovog angažmana i na medicinski pregled.

Očekuje se da bi novi igrač Mančestera mogao da debituje na utakmici FA kupa protiv amatera iz Bartona, dok bi prvi susret u Premijer ligi mogao da ima 14. januara kada Junajted gostuje gradskom rivalu Sitiju.

Engleske agencije prenose da će Vidić biti više nego dobrodošao na "Old Traford", pošto su navijači već duže vremena ukazivali na slabosti u odbrani ekipe Aleksa Fergusona i to navodili kao jedan od glavnih razloga loših rezultata ove sezone.

Britanski novinari nisu propustili da napomenu kako je bivši igrač Crvene zvezde u julu 2004. godine prešao u Spartak, a da je njegova reputacija naglo porasla posle sjajnih igara "fantastične četvorke", odnosno odbrambenog bedema "plavih" koji je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo prmio samo jedan gol.

Vest o transferu Nemanje Vidića potvrđena je i na zvaničnom sajtu Mančester Junajteda -> www.manutd.com

8)

bcs schrieb:
Nemanja Vidic u Mancesteru!!!

- Prezadovoljan sam dogovorom dva kluba. Nemanja je brz i agresivan centarhalf, a sa svoje 24 godine biće idealno pojačanje za naš klub, izjavio je Aleks Ferguson, trener Mančester Junajteda nakon što su se moskovski Spartak i Mančester Junajted dogovorili o prelasku našeg reprezentativca na "Old Traford".

Kako navode engleski novinari, lepši božićni poklon navijači "crvenih đavola" nisu mogli da požele. Oko Vidića je nastao pravi "mali rat" posle njegovog navodnog potpisivanja predugovora sa Fiorentinom, a zatim i uključenja Liverpula i Mančestera u poteru za njim.

Tačan iznos transfera nije obelodanjen, ali se pretpostavlja da je Mančester morao da isplati preko 10 miliona evra za našeg reprezentativca. Vidić bi tokom naredne nedelje trebalo da dođe u Mančester na dogovor o detaljnim uslovima njegovog angažmana i na medicinski pregled.

Očekuje se da bi novi igrač Mančestera mogao da debituje na utakmici FA kupa protiv amatera iz Bartona, dok bi prvi susret u Premijer ligi mogao da ima 14. januara kada Junajted gostuje gradskom rivalu Sitiju.

Engleske agencije prenose da će Vidić biti više nego dobrodošao na "Old Traford", pošto su navijači već duže vremena ukazivali na slabosti u odbrani ekipe Aleksa Fergusona i to navodili kao jedan od glavnih razloga loših rezultata ove sezone.

Britanski novinari nisu propustili da napomenu kako je bivši igrač Crvene zvezde u julu 2004. godine prešao u Spartak, a da je njegova reputacija naglo porasla posle sjajnih igara "fantastične četvorke", odnosno odbrambenog bedema "plavih" koji je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo prmio samo jedan gol.

Vest o transferu Nemanje Vidića potvrđena je i na zvaničnom sajtu Mančester Junajteda -> www.manutd.com

8)

8) puno srece i uspeha. dobra vest...kako mi se cini srpski fudbaleri su opet na ceni

Kežman:" Ispratiću Drogbu i Robena sa Mondijal

Iza mene je ostala sjajna godina, jedna od najboljih do sada, sa Čelsijem sam osvojio Kup i titulu prvaka Engleske, potom sam se skrasio u Atletiku iz Madrida, dobro organizovanom i ambicioznom klubu, a vrhunac svega bio je plasman sa reprezentacijom na Svetsko prvenstvo naredne godine u Nemačkoj. Uz mnogo borbe, sreće i Božje pomoći, sve se sjajno završilo - kaže Mateja Kežman, čovek odluke na putu ka Nemačkoj, na početku razgovora za „Blic“.

Uoči žreba grupa hteli ste Holandiju u grupi, jer ste tamo igrali, a potom ste poželeli i Argentinu, zbog trenera iz Atletiko Bjankija. Da ste još rekli - Obala Slonovače, učinak bi bio stopostotan?
- (smeh) Umalo da budem vidovit. Holandija je moja druga kuća, tamo sam stasao kao igrač i stvorio porodicu. Hteo sam njih i želja mi se ostvarila. Što se tiče Argentine, trenutno u klubu imam trenera i nekoliko igrača iz ove zemlje. Odmah je počelo zadirkivanje u svlačionici, uvek se lepo ismejemo, samo još da vidimo ko će se smejati poslednji. Prijatelja imam i u Obali Slonovače, mislim, naravno, na Didijea Drogbu, tako da ćemo na Mondijalu svi da budemo na istoj žurci, samo ne znamo ko će na nju doći u kakvom raspoloženju.

Telefonska linija na relaciji Kežman (SCG) - Roben (Holandija) - Drogba (Obala Slonovače) sigurno je stalno otvorena?
- Čujemo se često i verujte mi da je Holanđanima više žao što su s nama u grupi nego obrnuto. To mi je potvrdio i Drogba, samo što je dodao da njegovi saigrači dolaze na Mondijal potpuno rasterećeni, jer su oni u svojoj zemlji već postali heroji zbog plasmana na završni turnir u Nemačkoj.

Svet se izjasnio da je C grupa najteža na Mondijalu 2006, da li je to podatak za brigu ili za ponos?
- Neka pričaju o nama, mi smo ponosni. To je Mondijal, nema velikih favorita osim Brazila. Važno je da izginemo na tri utakmice u grupi, a posle je sve moguće, pa čak i da nas u Beogradu sačekaju stotine hiljada ljudi posle nekog, na primer, polufinala. Moguće je, nažalost, i da se posle tri meča vratimo kući. Neka za sada u opticaju bude ona prva varijanta.

Da bismo uopšte danas mogli da pričamo o SP, prvo ste morali da napustite Čelsi i pređete u Atletiko?
- U Engleskoj se ni ja ni porodica nismo najbolje snašli, i hteo sam da odem iz Londona posle dva meseca. Sada sam u gradu iz mojih snova. Atletiko je klub koji želi da povrati staru slavu i zato prvu put igram za tim u kojem želim da ostanem što duže.

Sa kim se družite u Madridu?
- Uglavnom vreme provodim sa porodicom i prijateljima koji nisu javne ličnosti. Madrid je ogroman grad, naravno da se sretnem sa Bekamom, Ronaldom, Iglesijasom, ali sve je to samo deo javnog života.

Želje za 2006. godinu?
- Da u Primeri postignem bar 15 golova, da na leto zaigram na Svetskom prvenstvu i da plavi naprave što bolji rezultat. Sve dosadašnje trofeje dao bih za dobar plasman na SP u Nemačkoj.

Srbija je pravi tim
J. SEKULIĆ, 5. januar 2006

DR Karlos Salvador Bilardo, trener Estudijantesa, proslavio se 1986. godine u Meksiku kada je Argentini doneo drugu titulu svetskog prvaka, predvodeći Maradonu, Valdana, Buručagu, Ruđerija... Rođen kao dete emigranta sa Sicilije u Argentini, kao mali, radio je najteže poslove. Ipak, uspeo je igrajući fudbal (San Lorenco, Deportivo Espanjol, Estudijantes) da završi i medicinu, i danas, istina povremeno, radi u jednoj bolnici u Buenos Airesu.
Sjajni trener, veoma ugledni novinar i radio i tv komentator, uvek je na "izvoru". Tako se našao i u Lajpcigu, na žrebu za Svetsko prvenstvo, i rado se odazvao da priča za "Novosti". Odmah je dao svoju vizit kartu, ispisao nove telefone i krenuo sa pričom.
- Zaista teška grupa. Argentina je mogla i bolje da prođe, ovako, imaće čak tri jaka rivala. Ja nikada ne gledam FIFA listu, jer ona nije merodavna.
Bilardo ili "Veliki šef" (zbog velikog nosa) je elokventan, strpljiv, naoružan i znanjem i iskustvom.
- Znam da vas najviše interesuje moje mišljenje o vašoj selekciji. Nije to kurtoazija, zaista cenim i vaše igrače i vašeg selektora. Rezultati u kvalifikacijama su za respekt, to mi u Argentini znamo i toj utakmici nećemo prići ležerno.
Doktor i za fudbal, osim Argentine, bio je selektor Kolumbije i Libije. Iako odlično poznaje naš fudbal, nije hteo da govori o pojedincima.
- Nikada to ne činim - bio je kategoričan Bilardo. -Jer, fudbal je kolektivna igra i ja uvek gledam celu ekipu. Mene interesuje tim. Uostalom, upravo na taj način je razmišljao i vaš selektor, pa ste i do Nemačke stigli sjajnom kolektivnom igrom. Mislim i da je to vaš najveći adut.
Ko će u drugi krug, pitanje je koje će lebdeti sve do juna.
- Kao Argentinac, moram da verujem da Argentina može i do titule. Ali, kao profesionalac, moram da kažem da će Holanđani i Srbi biti opasan takmac, a da ništa manje neće biti opasna ni reprezentacija Obale Slonovače - zaključio je dr, Karlos Bilardo.

MARADONA JE
VELIKI ČOVEK

Kada priča o Maradoni, osmeh mu ne silazi s lica.
- Ne samo da je najbolji fudbaler svih vremena, već je veliki čovek. Nikada me nije razočarao, niti izneverio. Sve što mi je obećao, to je i ispunio. U odnosu trener-igrač imao je moje puno poverenje.

Zurück
Oben