Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

baka povuko tim sa terena u 84 min.

diese ujos denken woll sie können sich alles erlauben, tja in dieser liga schon!

ich glaube die werden mit 10000 km straffe belegt!und baka 2 spiele auf die trebüne und das wars! ihr werdets sehen!!!!!!

ein witz!!!!!!!

wieso witz?kennst du etwa die verbandsstatuten um beurteilen zu können,welche strafe angebracht ist?hauptsache draufhauen

wieso witz?kennst du etwa die verbandsstatuten um beurteilen zu können,welche strafe angebracht ist?hauptsache draufhauen

ohhhh ja leider schon(ist ne lange geschichte aber es liegt daran das meie familie mit sport und politik zu tun hat)!!!!!!!!!! deswegen ist das ein witz! ratni profiteri i mafijasi vode trenutno fudbal u bih! glaub mir!

ohhhh ja leider schon(ist ne lange geschichte aber es liegt daran das meie familie mit sport und politik zu tun hat)!!!!!!!!!! deswegen ist das ein witz! ratni profiteri i mafijasi vode trenutno fudbal u bih! glaub mir!

aber warum sollte man zrinjski aus der liga werfen,oder hab ich deine posts falsch gedeutet?

aber warum sollte man zrinjski aus der liga werfen,oder hab ich deine posts falsch gedeutet?

ich hab gesagt das man sie nicht aus der liga schmeissen wird, da as ne behinderte liga ist!
hast du von dem skandal gehört(glaub war gegen sloboda) als svinjski das spiel gekauft hatte! der trener sagte vor laufenden kameras(er wusste nicht das es aufgenommen wurde): baka wir haben nicht abgemacht das ihr so hoch gewinnt!!!!!
aber konsequenzen gab es keine!!¨traurig!! die ganze liga!!!!

ich hab gesagt das man sie nicht aus der liga schmeissen wird, da as ne behinderte liga ist!
hast du von dem skandal gehört(glaub war gegen sloboda) als svinjski das spiel gekauft hatte! der trener sagte vor laufenden kameras(er wusste nicht das es aufgenommen wurde): baka wir haben nicht abgemacht das ihr so hoch gewinnt!!!!!
aber konsequenzen gab es keine!!¨traurig!! die ganze liga!!!!

und was willst du machen?die gesamte liga auflösen?

und was willst du machen?die gesamte liga auflösen?

also die einzige lösung ist, den cowboy zu spielen! damit meine ich ne knarre nehmen und die mafijasi aus der führung zu vertreiben und "ehrliche" menschen die arbeit machen lassen!

tja aber da das unmöglich ist...... scheiss drauf!
vieleicht ändert sich alles in der nächsten generation!!:D :D

Sliskovic: Kada sam im donosio premije tada sam bio dobar, a kada sam dotakao u osinje gnijezdo onda ne valjam
nsbih.gif
Onaj ko je imalo sumnjao u istinitost Bakinih rijeèi nakon prekinutog susreta u Orašju, trebao je gledati u nedjelju naveèer snimak BHT1 u kojem su do najsitnijih detalja analizirani grubi startovi igraèa Orašja na igraèe Zrinjskog.

“Ne mogu ja uvijek ispadati crna ovca. Svi pismeno šalju podršku, ali daj nešto konkretno, daj da se nešto desi”, govori Sliškoviæ nadajuæi se da æe njegova zapoèeta bitka donijeti rezultate.

“Struèna sudijska komisija je još u èetvrtak donijela odluku na osnovu pregledanog snimka da sudija nije kriv i da je sudio korektno. Dakle, legalizirali su nešto unaprijed, a da javnost nije bila u moguænosti da vidi i drugu stranu medalje. Ako neko legalizira divljanje sudije Alijagiæa onda sve gubi smisao. Taj sudija nas ni u jednom trenutku nije zaštitio. Svirani su nam nepostojeæi ofsajdi i naravno da je time direktno uticao na rezultat i šta ja da oèekujem. Normalno je da æe Blaž Živkoviæ (inaèe iz Orašja - op.a) uticati na ostala tri èlana komisije, koji pod pritiskom Ilje Dominkoviæa donose odluke. Svi oni su uvezani i rijetko æe se koji od njih suprostaviti jer æe sutra njima biti potrebna usluga. Sve su to zajednièki interesi koji nemaju veze sa fudbalom. Iljo Dominkoviæ prije nekoliko dana izjavi da se i Zrinjskom pomagalo da ostane u ligi! A šta je on uèinio da se to sprijeèi tada, ako je znao da se Zrinjskom pomagalo?! Dakle, dopustio si da se to radi pred tvojim oèima, a sada prijetiš ljudima koji su poslali kasetu BHT1. Kada je Iljo saznao da æe se detalji prikazati na TV-u postavio je pitanje ko je dopustio da snimka izaðe iz Saveza? Šta se trebalo uraditi, dopustiti da se prikaže frizirani snimak, kao što je to do sada bio sluèaj?”, kaže Sliškoviæ, koji æe danas u Sarajevu išèekivati odluku, najprije Takmièarske komisije, koja zasjeda u 11 sati, a zatim i Disciplinske koja æe zasjedati sat poslije...

“Kada sam sa predsjednikom donio odluku da ekipa napusti teren zaista nisam razmišljao o sankcijama i kaznama. Zamolio sam delegata susreta prije utakmice i još nekoliko puta za vrijeme susreta da on zamoli sudiju Alijagiæa da pošteno sudi i da zaštiti naše igraèe od pogibeljnih startova Orašja jer æu u protivnom morati povuæi ekipu sa terena. Kada se to nije desilo, mene su ljudi iz kluba primorali da ja sam zaštitim svoje igraèe. Reèeno mi je; ako ne zaštitiš igraèe, kazniæemo te”, preprièava Sliškoviæ, kojem je oèito svega dosta, te æe od ljeta, kakva god kazna bila, otiæi iz BiH...

“Šta god se odluèilo, ja sam u BiH još samo do ljeta, a od ljeta bježim iz ove države. Smuèilo mi se sve. Deset godina sam ovdje, a imao sam priliku još dok sam bio selektor otiæi iz države, ali nisam htio, kako bih pridonio razvoju bh. fudbala. Sada mi je svega dosta odlazim i neæe me ova država više vidjeti. Odluèio sam sve napustiti i pobjeæi od ovog zla”, rijeèi su Sliškoviæa, koji dodaje da je gostovao na lokalnom radiju u Mostaru, èiji je voditelj nazvao suca Alijagiæa da da komentar...

“I znate šta je Alijagiæ rekao? Rekreiram se! I dok se on tako rekreira ja razmišljam o tome kako sastaviti ekipu, koja je pokošena povredama. I kad sam veæ poèeo prièu, da dodam i to: Kada sam Ilji Dominkoviæu donosio premije tada sam bio dobar, a kada sam dotakao u osinje gnijezdo onda ne valjam. E ne može to tako”, kaže nam Sliškoviæ, kojem prijeti kazna od šest mjeseci do godine dana suspenzije jer je povukao ekipu sa terena.

Sudeæi prema onome viðenom na televiziji, Sliškoviæ je samo štitio svoje igraèe, jer je sudija Almir Alijagiæ svjesno tolerisao grube startove oraške momèadi, koju, iako to nikada niko nije priznao niti æe, iz sjene vode Iljo Dominkoviæ i Blaž Živkoviæ, dvojica visokopozicioniranih Orašana u N/FSBiH.

Nije sluèajno da u Premijer ligi najviše sudija ima upravo iz Orašja i okolice, te da svake sezone Orašje barem jednom uèestvuje u nekom skandalu u bh. fudbalu, a da se sudije iz godine u godinu pominju u negativnom kontekstu.

Na adresu NK Zrinjski u toku juèerašnjeg dana stigli su faksovi podrške iz Modrièa Maxime, Žepèa, Leotara, Slavije, Posušja, Borca, Slobode... koji u potpunosti podržavaju Mostarce...

“Uvjereni smo u to da æe nadležni organi riješiti ovaj sluèaj i da se oni više neæe dogaðati”, kaže se izmeðu ostalog u pismu podrške koje je Modrièa Maxima poslala Mostarcima. “Gotovo pola lige nas podržava”, kaže nam tajnik NK Zrinjski Darko Mariæ, koji nam je priznao da je zadovoljan kako se odvija situacija.

“Vidjeæemo kakva æe biti odluka Takmièarske i Disciplinske komisije N/FSBiH. U svakom sluèajku, ukoliko ne bude povoljna po nas, žaliæemo se”, kazao je Mariæ.

Nun es kam zur folgender Entscheidung: Baka und der Vereinspräsident v. Zrinjski wurden mit 2.500 KM bestraft und dem Zrinjski wurden 2 Punkte abgezogen. Der Präsidents des Vereins darf auch 12 Monate lang seine Funktionen im Verein nicht bewältigen.

Zrinjski, der sich mit der Entscheidung nicht zufrieden gab, droht jetzt dem Verband mit einem Ausstieg aus der Premier Liga BiH.:D

:hotsun:

Nun es kam zur folgender Entscheidung: Baka und der Vereinspräsident v. Zrinjski wurden mit 2.500 KM bestraft und dem Zrinjski wurden 2 Punkte abgezogen. Der Präsidents des Vereins darf auch 12 Monate lang seine Funktionen im Verein nicht bewältigen.

Zrinjski, der sich mit der Entscheidung nicht zufrieden gab, droht jetzt dem Verband mit einem Ausstieg aus der Premier Liga BiH.:D

:hotsun:
aber wenn ich den namen der liga höhre und dann sehe was die leisten ist das ne beleidgung für den namen. denkst oh das ist sicher so wie in england. dann schaust du an und es ist schlimmer als die aserbadschanische liga :lol::toothy2:

die liga ist die reinste frechheit/verarsche...

iako sam iz Orasja podrzavam Zrinjski u potpunosti...

Dominkovic Usranovic Jelic Colakovic i Pasalic van, kcerke vam se najebem

Zurück
Oben