Radovanović: Možemo da prodamo mesto u JSL!
Fudbalski klub BASK reagovao je povodom sve brojnih glasina da će ustupiti mesto u Jelen Superligi Srbije FK Novi Pazar. Bojan Radovanović, alfa i omega „sokolova", oštro je osudio igranje njegovim imenom i imenom BASK-a.
- Neka dušebrižnici srpskog fudbala ulože u fudbal kao što sam ja u BASK za gotovo deset godina. Uložio sam milione evra u izgradnju novog stadiona i terena sa veštačkom travom, sertifikovanom od strane FIFA, u nove tribine, svlačionice, kancelarije, sobe za igrače, infrastrukturu i spoljno uređenje, a plus svake godine po nekoliko stotina hiljada evra u fudbalsku sezonu. Kao doktor ekonomskih nauka ceo život bavio sam se gradnjom i investiranjem i svaki dinar u BASK, isključivo, uložio iz legalnih tokova, odvajajući iz usta troje dece, supruge, majke i porodice, zarad BASK-a. Ne mogu stadion BASK-a da stavim u džak na leđa i odnesem ga sa sobom, pa ne dajem za pravo nikome da se igra mojim imenom i imenom BASK-a. Oni koji se „brinu" o BASK-u neka dođu kod nas da ulože novac, pa da se „brinemo" zajedno. Možemo da „prodamo" mesto za ulazak u Super ligu i to zvanično koliko smo uložili, između 2,5 do tri miliona evra. To se lepo uplati, zvanično, na račun posle potpisivanja ugovora, državi se plati porez i sve je čisto. Pošto nismo na prodaju, jedno od mogućih rešenja je partnerstvo. Svako je dobro došao BASK-u, ko će da obezbedi boljitak. Da li će to biti Partizan, Zvezda, Mančester, Inđija, Novi Pazar ili neki privatnik kao ja, izvolite.
Radovanović napominje da klub nije dobio nikakvu pomoć od Saveza i ostalih u svom funkcionisanju.
- Za deset godina „gazdovanja" BASK-om, od opštine Savski venac na kojoj se nalazimo, Ministarstva sporta, FS Srbije, kao i Republike Srbije, nismo dobili ni dinar. Razumemo tešku situaciju u državi i nadamo se da ćemo i mi jednoga dana doći na red. Jedini koji je za sve ove godine ulagao finansije u BASK sam samo ja i niko drugi. Da li ćemo s nekim ući u partnerstvo ili nećemo i šta ćemo odlučiti blagovremeno će obavestiti Upravni odbor BASK-a, na čelu sa mnom. Ukoliko to partnerstvo bude bolje za srpski fudbal i BASK razmotrićemo. Za sada dame i gospodo, pozdrav od prvaka - BASK-a, stoji u saopštenju FK BASK, koje prenose gotovo svi mediji u Novom Pazaru.