Ronhill
N E U T R A L
*so od so ein scheißspiel auf der einen seite tscheko auf der anderen ze er 7 eig alle 2 net bei em sehn will ganz kla
Lern Deutsch du Assi...alles klaa?
*so od so ein scheißspiel auf der einen seite tscheko auf der anderen ze er 7 eig alle 2 net bei em sehn will ganz kla
1. Pandza ist gesperrt.Mravac von Beginn an ... Kann man schon bei bwin wetten wie oft er unter nem hohen Ball durch springen wird?
Dann lieber mit Jahić oder Pandža in der IV und Ibricic als RV. Mit Mravac gehts 100% nicht zu Null aus.
Lern Deutsch du Assi...alles klaa?
Was???
1. Pandza ist gesperrt.
2. Jahic wird wahrscheinlich RV spielen.
3. Wir haben niemanden außer Mravac. Beim Griechenland Spiel konnte er überzeugen, mal schauen wie er gegen die Portugiesen spielt..
achja Ibricic als RV gegen Nani oder Ronaldo?![]()
Još nekoliko dana je ostalo do utakmica baraža, selektor je najavio da ste na golu u obje utakmice, Vaš komentar?
- To je super! Dugo sam priželjkivao da budem prvi golman reprezentacije i to je bio moj cilj od samog dolaska u reprezentaciju. Ja mogu obećati da ću u utakmicama protiv Portugala dati svoj maksimum. Igramo protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu, neće nam biti lako, ali nećemo se predati.
Kakve su nam po Vama realne šanse protiv Portugala?
-Portugal je favorit i mi to znamo, ali i mi imamo svoje šanse, nadam se da ćemo ih iskoristiti. Teško je govoriti kolike su nam šanse u postotcima, prije dvije godine smo igrali protiv njih i malo nam je nedostajalo da ih izbacimo. Međutim, sada smo mnogo jači u odnosu na prije dvije godine. Mnogi naši igrači igraju u velikim klubovima, neće biti lako, ali na nama je da se borimo.
Ko predstavalja najveći opasnost u reprezentaciji Portugala?
-Oni imaju mnogo dobrih igrača. Ističu se naravno Ronaldo i Nani. Ipak, nisu oni samo reprezentacija Portugala, ima tu još dobrih igrača, oni su velika ekipa, ali nema potrebe da se mi njih sada bojimo, jer i mi isto tako imamo jako dobar tim.
Upravo sa Nanijem ste se sretali u engleskom Premiershipu, nedavno ste upravo Vi bili najzaslužniji što vas United nije pobjedio. Možete li u baražu zaustaviti Nanija?
- Pa pokušat ću, on je nezgodan igrač protiv kojeg nije lako igrati. Pravio nam je probleme i u prošlim utakmicama baraža, ali ja mogu obećati da ću se potruditi da mi ne postigne gol, ne samo on, nego bilo kod od reprezentativaca Portugala.
Kako komentarišete „prljave igre“ Portugalaca. Nisu željeli na Bilino Polje, ali će ipak morati?
-U ovakvim situacijama svako želi prije utakmice napraviti nešto pozitivno za sebe, da tako kažem. Tako i oni nisu željeli na Bilino Polje, ali mislim da na to ne trebamo mnogo obraćati pažnju. Treba samo da se skoncentrišemo na naše igre i da gledamo kako odigrati što bolje. Kada smo već kod stadiona, svaki stadion u BiH je naš stadion, uvijek bi imali podršku naših navijača. Međutim, mi volimo da igramo na Bilinom Polju, jer znamo kakva atmosfera tamo vlada i to je jednostavno naš stadion.
Bilo je i nesuglasica sa selektorom?
-Pa jeste, bilo je nekih komplikacija ali smo selektor i ja te stvari riješili između sebe i to je sada uredu. Mislim da selektora svaki igrač u ekipi mora poštovati. Ono što je bilo je sada iza nas i idemo dalje.
Stoke je 11. na tabeli, koliko možete u ovoj sezoni?
- Ove sezone igramo dosta utakmice, takmičimo se i u Evropskoj ligi, prošle sedmice smo igrali i Carling Cup, tako da je trenutna pozicija za nas zadovoljavajuća. Naš prvenstveni cilj je ostanak u Premier ligi, mada ja mislim da možemo napredovati i ostavariti naš najbolji plasman, odnosno na kraju biti među prvih 10 ekipa.
Iz utakmice u utakmicu ste sve bolji, pa se nerijetko spominje i Vaš odlazak iz Stokea, razmišljate li o tome?
-O tome za sada ne razmišljam. U Stokeu mi je lijepo i ovdje se dobro osjećam, često sam na golu što je najbitnije. Međutim, ja imam svoje ambicije i volio bih da igram na najvećem mogućem nivou. O mogućem odlasku ću pričati kada bude vrijeme za to.
Ove sezone prvenstvo Engleske je izuzetno zanimljivo, nekoliko ekipa se bori za prvo mjesto, kome Vi prognozirate titulu prvaka?
- Mislim da su najveći favoriti ekipe koje su trenutno među tri najbolje, Manchester City, Manchester United i Chelsea. Ako City nastavi ovako igrati, onda mislim da će oni završiti kao prvi. Ipak, mnogo toga će biti jasnije nakon Nove godine, vidjet ćemo kako će se stvari odvijati u naredna dva mjeseca, i tada će znati više.
Može li Džeko biti najbolji strijelac Premiershipa?
-Mislim da može. Kada je tek došao u City, nije imao baš mnogo vremena da se snađe i uklopi u ekipu. Nakon par mjeseci i priprema koje je odradio sa ekipom, pokazao je svoj kvalitet. Ja se nadam da će on na kraju biti prvi strijelac, mislim da ima mogućnosti za to.
Hoće li Vam Edin Džeko postići gol kada se Vaš Stoke sastane sa Manchester Cityem?
-Neka se Edin malo „ohladi“ tu utakmicu kada bude igrao protiv nas, jer mi neće zabiti gol. Poslije toga neka zabija koliko hoće, ali potrudit ću se da mu protiv nas ne bude lako, kazao je Asmir Begović na kraju razgovora za bportal.ba.
Portugal ist ein schwerer brocken aber unbesiegbar sind die nicht
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen