Mutter meldet sich sicher, falls er gut verdientČudesna i dirljiva priča budućeg reprezentativca BiH
Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
Košarkaš Unicaje iz Malage Kenan Karahodžić u narednim godinama će nositi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Iako je prisiljen čekati za zvanični nastup u dresu naše selekcije, Karahodžić ne gubi strpljenje.
"Otac mi je rođen u BiH, a ja u Srbiji. Nisam mogao igrati za mlade selekcije BiH, zbog problema s papirima. Ipak, volim samo BiH i zbog oca i njegove porodice, želim igrati za BiH. Smatram se Bosancem, iako mi je dom u Srbiji", ističe Karahodžić.
Kenanov život je obilježili su otac i stariji brat Kemal. Majka ga je napustila kada je imao samo sedam godina. Za nju nikad više nije čuo.
"Ne znam ništa o njoj. Bio sam dijete i nisam razumio ništa. Moj život je bio normalan, da bi jednog dana ona jednostavno otišla. Nije se ni pozdravila. Ništa ne znam o njoj, niti želim išta znati", ističe Kenan.
Odrastao je pored oca i brata...
"Moj otac je najbolja osoba na svijetu. On mi je bio i otac i majka. Činio je sve za mene i brata. Radio je više nego što treba, ali je malo zarađivao. Ipak, to ga nije sprječavalo da meni i bratu osigura sve što nam treba".
Zbog brata Kemala je počeo igrati košarku.
"Gledao sam brata i pitao se šta rade na terenu. Volio sam fudbal i smatrao sam košarku dosadnom. Pogriješio sam, a zahvaljujući bratu počeo sam trenirati i zaljubio sam se u ovaj sport. Kada sam šutirao, driblao, svi problemi su nestajali. Također, bio sam najvisočiji, poentirao sam, skakao i to mi je dalo dodatnu snagu", rekao je Kenan.
Nakon kratke karijere u Spartaku iz Subotice, Kenan je obukao dres Unicaje iz Malage. Postao je jedan od najboljih mladih igrača Evrope. Sa 19 godina i 210 centimetara smatra se da će biti jedan od najdominantnijih igrača u Evropi, a predviđa mu se i NBA karijera.
Mutter meldet sich sicher, falls er gut verdient
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen