Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Bosnische Basketball-Nationalmannschaft

Čudesna i dirljiva priča budućeg reprezentativca BiH

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.

Košarkaš Unicaje iz Malage Kenan Karahodžić u narednim godinama će nositi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Iako je prisiljen čekati za zvanični nastup u dresu naše selekcije, Karahodžić ne gubi strpljenje.

"Otac mi je rođen u BiH, a ja u Srbiji. Nisam mogao igrati za mlade selekcije BiH, zbog problema s papirima. Ipak, volim samo BiH i zbog oca i njegove porodice, želim igrati za BiH. Smatram se Bosancem, iako mi je dom u Srbiji", ističe Karahodžić.

Kenanov život je obilježili su otac i stariji brat Kemal. Majka ga je napustila kada je imao samo sedam godina. Za nju nikad više nije čuo.

"Ne znam ništa o njoj. Bio sam dijete i nisam razumio ništa. Moj život je bio normalan, da bi jednog dana ona jednostavno otišla. Nije se ni pozdravila. Ništa ne znam o njoj, niti želim išta znati", ističe Kenan.

Odrastao je pored oca i brata...

"Moj otac je najbolja osoba na svijetu. On mi je bio i otac i majka. Činio je sve za mene i brata. Radio je više nego što treba, ali je malo zarađivao. Ipak, to ga nije sprječavalo da meni i bratu osigura sve što nam treba".

Zbog brata Kemala je počeo igrati košarku.

"Gledao sam brata i pitao se šta rade na terenu. Volio sam fudbal i smatrao sam košarku dosadnom. Pogriješio sam, a zahvaljujući bratu počeo sam trenirati i zaljubio sam se u ovaj sport. Kada sam šutirao, driblao, svi problemi su nestajali. Također, bio sam najvisočiji, poentirao sam, skakao i to mi je dalo dodatnu snagu", rekao je Kenan.

Nakon kratke karijere u Spartaku iz Subotice, Kenan je obukao dres Unicaje iz Malage. Postao je jedan od najboljih mladih igrača Evrope. Sa 19 godina i 210 centimetara smatra se da će biti jedan od najdominantnijih igrača u Evropi, a predviđa mu se i NBA karijera.

Anhänge

Čudesna i dirljiva priča budućeg reprezentativca BiH

Košarkaš Unicaje iz Malage Kenan Karahodžić u narednim godinama će nositi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Iako je prisiljen čekati za zvanični nastup u dresu naše selekcije, Karahodžić ne gubi strpljenje.

"Otac mi je rođen u BiH, a ja u Srbiji. Nisam mogao igrati za mlade selekcije BiH, zbog problema s papirima. Ipak, volim samo BiH i zbog oca i njegove porodice, želim igrati za BiH. Smatram se Bosancem, iako mi je dom u Srbiji", ističe Karahodžić.

Kenanov život je obilježili su otac i stariji brat Kemal. Majka ga je napustila kada je imao samo sedam godina. Za nju nikad više nije čuo.

"Ne znam ništa o njoj. Bio sam dijete i nisam razumio ništa. Moj život je bio normalan, da bi jednog dana ona jednostavno otišla. Nije se ni pozdravila. Ništa ne znam o njoj, niti želim išta znati", ističe Kenan.

Odrastao je pored oca i brata...

"Moj otac je najbolja osoba na svijetu. On mi je bio i otac i majka. Činio je sve za mene i brata. Radio je više nego što treba, ali je malo zarađivao. Ipak, to ga nije sprječavalo da meni i bratu osigura sve što nam treba".

Zbog brata Kemala je počeo igrati košarku.

"Gledao sam brata i pitao se šta rade na terenu. Volio sam fudbal i smatrao sam košarku dosadnom. Pogriješio sam, a zahvaljujući bratu počeo sam trenirati i zaljubio sam se u ovaj sport. Kada sam šutirao, driblao, svi problemi su nestajali. Također, bio sam najvisočiji, poentirao sam, skakao i to mi je dalo dodatnu snagu", rekao je Kenan.

Nakon kratke karijere u Spartaku iz Subotice, Kenan je obukao dres Unicaje iz Malage. Postao je jedan od najboljih mladih igrača Evrope. Sa 19 godina i 210 centimetara smatra se da će biti jedan od najdominantnijih igrača u Evropi, a predviđa mu se i NBA karijera.
Mutter meldet sich sicher, falls er gut verdient :D

Mutter meldet sich sicher, falls er gut verdient :D

Schon hart :D Das er auch nichts mehr von ihr wissen will...da hat sie echt geschissen. Kann man aber auch nachvollziehen.

Finde es schon ziemlich schade, dass man Karahodzic und Sulejmanovic nie bei der U20 sehen konnte. Wären dann sicher noch in der A-Division verblieben.

---

Mirza Teletovic mit 24 Punkten, 4 Rebounds und 2 Assists in 24min gegen die Warriors (103-128 Niederlage).

https://m.youtube.com/watch?v=sKihvw6mRCc

Nurkić: Ovo je sjajna sedmica za mene

Jusuf Nurkić, naš košarkaš, uskoro bi se mogao vratiti na NBA parkete i zaigrati za Denver Nuggetse.

Nurkić će uskoro imati liječnički pregled na kojem će sigurno znati kad će početi igrati u najboljoj košarkaškoj ligi svijeta.

Ukoliko sve prođe u redu, centar Denver Nuggetsa bi uskoro trebao ubilježiti prvi nastup ove sezone.

"Ovo je velika sedmica za mene. Jedva čekam da čujem šta će doktor reći", rekao je Nurkić.

Naš košarkaš nije igrao od kraja prošle sezone, te je čitavo ljeto i početak ove sezone proveo na saniranju povrede lijevog koljena.

Nurkić je u svojoj debitanskoj sezoni u NBA ligi odigrao sjajno i po susretu je bilježio gotovo sedam poena, šest skokova i jedan blok.

"Teško je jer nisam igrao šest mjeseci. Osjećam da nisam u željenoj formi, ali sretan sam i 90% sam zdrav. Drugačiji sam igrač. Prošlu sezonu sam igrao s bolovima, pogotovo posljednja tri mjeseca. Bol je bila luda. Ali sad se osjećam odlično i jedva čekam da zaigram", istakao je Nurkić.

Anhänge

Direkter (Körperlicher) Vergleich zwischen Doncic und Musa :D Beide zählen zu den grössten Talenten in Europa...und sind wohlgemerkt der gleiche Jahrgang^^ Da muss Musa noch etwas an sich arbeiten.

Anhänge

Nuggets center Jusuf Nurkic cleared to begin contact practicing

Jusuf Nurkic knew this week was a big one. Thursday morning, he got the news he’s been looking for. Nurkic was cleared by doctors to begin contact practicing, a huge step for the second-year big man who is itching to get back on the court after eight months, and counting, of no games.

NURKICVUCEVIC-270x399.jpg

So far, Nurkic has done everything but go through contact practices as he rehabs a surgically-repaired left patellar tendon.

“It would be great to slowly integrate him back into practice, back into contact,” Nuggets coach Michael Malone said. “Obviously we can’t wait to have him back on the court with us.”

He’ll begin the gradual process of integrating back into things for real starting with the Nuggets’ next full practice, on Saturday after the team returns from its game at Utah on Friday night. Nurkic may get some work during Friday morning’s shooaround as well.

There aren’t a ton of full-practice days in the next couple of weeks, so that may work against him getting back faster. There are eight possible dates for sizeable practice work to be done, if Malone desires, from now through Jan. 11, as the Nuggets’ schedule begins to load up again with games.

“He hasn’t done anything,” Malone said. “So we’ll probably limit him to 15 of practice, then maybe half an hour, then maybe 45 minutes, then an hour. Once he can get through a full practice, then he’ll be ready to play. Whether that’s two weeks, three weeks, who knows? Obviously keep our fingers crossed that the sooner the better. But until that happens, we’ve got guys in Kenneth (Faried) and Joffrey (Lauvergne) and Darrell Arthurs and Nikola (Jokic) who are playing at a high level right now. So, we’ll continue to hold it down until he is back.”

Nurkic, who started 27 games last season, is the Nuggets biggest player, and the team has missed his 7-0, 280-pound frame. He was one of the Nuggets’ best defenders, a bonafide rim protector who averaged 6.9 points, 6.2 rebounds and 1.1 blocks per game in his rookie season.

Zurück
Oben