Što se tiče naših tu će biti sve isto vjerovatno će Pandža povesti isti sastav kao na EB, iako kruži priča da će Đaković i Ovčina vjerovatno ostati kući, a kao novi reprezentativci spominju se Eman Šertović iz Koša solidan PG/SG po meni bolji igrač od Alikadića, Semin Burko 2,13m visoki centar Čelika i Anes Softić 2,08m centar Šibenika inače đškola Ozrena Seleskovića čovjeka koji je "napravio" Nurkića. Naš roster izgleda ovako (ne znam tačnu statistiku a mrsko mi je tražiti otprilike nešto približno i tačno sigurno):
PG - Sani Čampara - Sani je najbolji point guard u Evropi u svom godištu strašan šuter,asistent sa odličnom tehnikom, mali problem je visina ali nećemo sad o tome. Sani ima odličnu sezonu iza sebe nakon uspjeha sa reprezentacijom imao je debi u seniorskoj konkurenciji, odigrao je dosta utakmica za Spars gdje ima prosjek 3 poena po utakmici, pored Sparsa on igra za Igman u A1 ligi gdje je najbolji igrač i ima preko 20p prosjek. Na Adidas NGT u Beogradu igrao odlično u konkurenciji 98.godišta vodio Sparse do 2.mjesta i završio u petorci turnira (društvo su mu pravili Musa,Radanov,Glišić i Simanić), odlična sezona za Sanija i evo prilike da je kruniše još jednom medaljom.
SG - Džanan Musa - kapiten, vođa, najbolji igrač naše repke i jedan od najvećih talenata s ovih prostora ikada. Na prvenstvo dolazi kao MVP Eurobasketa, sezona iznad očekivanja za njega nakon repke i mnogi su očekivali da će Musa otići na posudbu što se nije desilo Musa je imao odličnu minutažu za njega u ABA ligi, a skupio je nekoliko minuta i u Euroligi da ne pišem više o tome manje-više sve se zna, na Adidas NGT u Beogradu bio najbolji igrač spriječila ga je povreda da Cedevita napravi nešto više završio u petorci turnira, ali i pokazao da je igrački ispred jednog Simanića za kojeg se govori da je pored Yurtsevena najveći talenat u 98.godištu.
SF - Emir Čerkezović - Igrač Slobode i on je nakon reprezentacije skupljao minute seniorskom sastavu Slobode gdje je imao solidnu ulogu i skupio dosta minuta.. Emir je jednostavno Pandžin ljubimac igrač kojeg je lijepo imat u sastavu ne uzima puno šuteva, pravi pametne faulove, daje važne poene i od njega očekujem veliki napredak i jedva čekam da ga vidim na prvenstvu.
PF - Lazar Mutić - Košarkaš Reala koji je ovu sezonu proveo u Torrelodonesu (3.liga) gdje je igrao za seniorski tim iako dosta mlad. Lazar je igrač koji sigurno neće nakupiti 20 poena u utakmici, što se tiče ofanzive on je tu da pogodi zicer, ubaci slobodno. Njegova najveća prednost je defanziva igrač koji ima strašno tijelo za kadeta(Bojdo ga je nazivao bilderom kada smo satrali Srbe na Eurobasketu) Lazar je najbolji defanzivac u reprezentaciji i odličan skakač. Mi to volimo nazvat igrač koji radi prljavi posao.
C- Njegoš Sikiraš - Igrač Stellazzure, Njegoš je ovu sezonu kuburio s povredama ali na prvenstvo dolazi 100% fit. Igra za njihov B tim što se tiče seniorske konkurencije, Njego je na Adidas NGT u Rimu igrao slabo prvenstveno radi povrede, što je najvažnije kako se sezona bliži kraju on diže formu i na prvenstvu će sigurno bit naš 2.igrač.Nedavno je na turniru čini mi se u Parizu imao dobre brojke.
To je sigurno naša početna petorka što se tiče klupe vrijedno je spomenuti:
Srđan Kocić - Dobra sezona u Sparsima igrao i Adidas NGT i to 30+ minuta, debitovao i za seniore sigurno će biti kao i na Eruobasektu dosta zahvalan.
Aljoša Janković - Prešao u Igokeu na turniru u Valjevu pokazao da se radi o dobrom igraču, od njega očekujem napredak momak tek treću godinu igra košarku, sgiruno će dobro odmoriti Musu.-
Ammar Barukčija - Igra za Koš dosta dobro na turniru u Valjevu imao dobre brojke i od njega očekujem doprinos s klupe.
Vidjet ćemo i za ostale puno više će se znat kada Pandža objavi spisak eto nešto onako nakaradno.