Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

CAZIN

Raskrsce-Cazin_jpg.jpgprerada.jpg

Cuprija%20sa%20Korave_JPG.jpgprerada.jpg

OSTROZAC%20ZRACNI%20SNIMAK_jpg.jpgprerada.jpg

Hotel Sedra
H-Sedra_jpg.jpgprerada.jpg

Carsija%20sa%20Gole%20strane_jpg.jpgprerada.jpg

Velez schrieb:
RSK-Lika schrieb:
Velez schrieb:
RSK-Lika schrieb:
velika kladusa ist schöner und fikret abdic war besser als alija izetbegovic 8)

jaja das sagt einer der dort noch nie war

nisam ja daleko od cazina :wink: niti je kladusa daleka..

ach ja du der alte kroate ist ja klar bist ja nicht weit von dort in deiner RSK

kroate bin ich nicht, ich und meine gesamten verwandten sind als serben eingetragen, ich habe einen orthodoxen glauben und keinen katholischen :wink: trotzdem habe ich den kroatischen pass, aber ebenfalls einen serbischen :wink:

RSK-Lika schrieb:
Velez schrieb:
RSK-Lika schrieb:
Velez schrieb:
RSK-Lika schrieb:
velika kladusa ist schöner und fikret abdic war besser als alija izetbegovic 8)

jaja das sagt einer der dort noch nie war

nisam ja daleko od cazina :wink: niti je kladusa daleka..

ach ja du der alte kroate ist ja klar bist ja nicht weit von dort in deiner RSK

kroate bin ich nicht, ich und meine gesamten verwandten sind als serben eingetragen, ich habe einen orthodoxen glauben und keinen katholischen :wink: trotzdem habe ich den kroatischen pass, aber ebenfalls einen serbischen :wink:

ach so was ein doppelbürger

Italijansko brodogradilište otvara pogon u Cazinu

Premijer USK-a Šemsudin Dedić sastao se danas s Paolom Busijem, vlasnikom brodogradilišta "Mekanonavale" iz Italije...
Ovo brodogradilište godišnje proizvede pet do sedam krstarećih brodova, a razgovaralo se o otvaranju pogona u Cazinu te iznalaženju mogućnosti za zapošljavanje naših radnika u Italiji.

Tokom sastanka istaknuto je da je na tom brodogradilištu već zaposleno oko 150 naših radnika, a do kraja godine u planu je još toliko. Osim toga, za srijedu je najavljeno otvaranje poduzeća u Cazinu u kojem bi se proizvodili dijelovi za brodogradnju.

U znak zahvalnosti za gostoprimstvo Busi je pozvao premijera Dedića u italijanski grad Palermo kako bi prisustvovao svečanoj primopredaji putničkog broda za američko tržište. Ovakvi susreti jedinstvena su prilika za uspostavu i unapređenje već postojeće regionalne saradnje.

Ushakov.jpg

Zurück
Oben