Hab auch einen:
Crnogorac hoce da se zeni ali nemoze da nadje zenu. Pa on se onda odluci da ode u Madjarsku i da dovede Madjaricu, jer je cuo da su to veoma vredene i dobre zene. On ode u Madjarsku i stvarno nadje zenu koju i ozeni. Njih dvoje se vrate nazad kuci, gde on nju predstavi svom ocu, koji zivi sa njim u zajednickoj kuci.
Sledeci dan kad se Covek vrati kuci sa posla, on vidi da njegovom Calu odsecene pantalone. "Sta ja Tata, sta se desilo? Sto su ti Pantalone odsecene?" pita on. Potom njemu Otac: "E, sine moj, tvoja zena je htela da cisti kucu, ali nije nasla krpe pa je uzela moje pantalone!"
Opet Sledeci dan Covek se vrati kuci, kad on vidi da je njegov Cale obrijan. Covek nosio bradu 20 Godina i sad je odjednom nema vise. To Sina stvarno iznendadilo. Pita on: "Sta ja Tata, sta se desilo? Sto si se obrijo?" Potom njemu Otac: "E, sine moj, tvoja zena je htela danas da oboji prozore, ali nije nasla cetkicu u kuci pa je uzela moju bradu!"
Hajde, Covek zamisli da nece frku u kuci, pa on se odluci da cuti i da joj nekaze nista.
Tek treceg dana Covek se vraca kuci, kad on vidi svog Oca kako sedi na vrhu jednog drveta u dvoristo.
On ode tamo i pita svoga oca sta on trazi na drvetu? Potom njemu otac: "E, sine moj, tvoja zena je htela danas da pravi kolace, a ja sam znao da nemamo vise jaja u kuci!"