Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

CRVENA ZVEZDA - DELIJE

delija12312

Frischling
331637.png

Da es leider hier noch kein Thema ausschließlich über Crvena Zvezda (Roter Stern) gibt wollte ich mal eins eröffnen.

Was verspreche ich mir davon?
Ein ganz normaler Thread wo ausschließlich über Crvena Zvezda diskutiert wird und News gepostet werden.

Was ich mir nicht erhoffe ist das, das hier noch ein Thread wird wo jeder jeden beschimpft und nationalistische scheiße geschrieben wird.

Hoffe das so etwas hier möglich ist und das sich gewisse Leute zumindest etwas beherrschen können und nicht diesen Thread mit Beschimpfungen vollstopfen wie jedes Thema in diesem Forum.

Posto nazalost jos nema teme koja iskljucivo se bavi Crvenom Zvezdom odlucio sam se da je otvorim.

Sta ocekujem od nje?
Jedan sasvim normalan thread gde se iskljucivo diskutuje o Zvezdi i spostavljaju najnovije vesti.

Sta neocekujem je da nepostane jos jedan thread gde svaki svakog psuje i nationalisticka sranja pise.

Nadam se da je ovde to moguce i da se pojedni barem tolko mogu iskontrolisati i da ovaj thread ne spamuju samo sa psovkama kao sto su sve teme pune na ovem forumu.

Obwohl ich Partizan Fan bin hoffe ich das Zvezda das mit den Schulden hin bekommt und nicht zwangsabsteigen muss! Das wäre ein wahrer Tiefschlag für die eh schon schwache Serbische Liga!

Hier auch dei ersten news:

Evo i prvih vesti:

molim samo one koji postavljaju vesti da napiu izvor!

Gogić – Za ovakve navijače se igra fudbal

Na konferenciji za medije, nakon završenog meča 32. kola Jelen Superlige i pobede Crvene zvezde od 3:2 nad ekipom Rada, govorili su treneri oba kluba.Marko Nikolić, rekao je da može biti zadovoljan pojedinim delovima utakmice, ali ne i ishodom meča.
“Pre svega čestitke Crvenoj zvezdi na ostvarenoj pobedi. Svakako da nisam zadovoljan rezultatom, jer ne spadam u grupu trenera koji dolazi na stadion Zvezde da se zadovolji dobrom igrom i nekim ishodom kao što je minimalan poraz. U pojedinim fazama igre smo bili opasan protivnik, a postigli smo i ta dva gola i statitu, kao i još jedan gol koji je poništen zbog ofsajda. Primili smo golove posle naših grešaka, dva puta posle prekida, što je nedopustivo i što je bilo nezamislivo do prošlog kola za naš tim. Možda je uzrok toga pad koncentracije i to što se igrači nisu adaptirali na atmosferu na stadionu i to nas je koštalo u tim trenucima.” – kazao je Marko Nikolić.
Siniša Gogić, nije mogao, a da ne istakne u prvi plan ambijent na Marakani i podršku 20 hiljada navijača sa tribina.
“Ostvarili smo još jednu pobedu, treću u nizu od kada sam na mestu prvog trenera. Momci na terenu su pokazali dobru igru i pored pojedinih padova i naših kardinalnih grešaka. Gosti su postigli dva gola, kakva Zvezda ne sme da primi, ali ni jedan prvoligaški klub. Rad je mlada ekipa, koja teži pas igri i koja igra otvoreno, a i prethodni put na Marakani smo ih dobili teško 2:0. Ni danas se nisu zatvorili i to je sigurno nešto pozitivno. Mislim da smo zasluženo pobedili i pokazali smo karakter, a to je da smo posle oba primljena gola brzo reagovali i u roku od 5 minuta i mi postizali pogotke.
Moram da se zahvalim igračima na pobedi, a pre svega ovoj divnoj publici, koja je i danas bila uz nas i koja je stvorila divnu atmosferu. U ambijentu koji su stvorili, tim može da igra samo dobar fudbal. Sve greške koje se dešavaju tokom igre, trudićemo se da dobrim i svakodnevnim radom ispravimo. Još jednom hvala navijačima, jer je ovo naša poslednja utakmica na Marakani ove sezone i ponovo su pokazali koliko vole Crvenu zvezdu i da su najjača strana Kluba.” – poručio je Siniša Gogić.

r8o8jlcm.jpg

----------------------------------------------------------------------------

Strelci protiv Rada – Golovi za Delije

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su treću uzastopnu pobedu, od kako je tim preuzeo Siniša Gogić i tako nastavili uspešnu seriju, uz gol razliku 11:3. Jučerašnja pobeda, protiv ekipe Rada, u predivnom ambijentu Marakane, ostvarena je golovima Abubakar Oumarua, Bernarda Parkera i kapitena Nenada Milijaša, koji je 17 gol u prvenstvu postigao sa bele tačke i rešio pobednika zanimljive utakmice.
"Bili smo tokom cele utakmice fascinirani atmosferom, koju su sa tribina pravile Delije i svi prisutni, a koliko čujem bilo ih je preko 20 hiljada. Upravo to fantastično navijanje, bacilo je u drugi plan, samu igru i njen kvalitet, ali ipak ubeđen sam da smo mnogo kvalitetnija ekipa od Rada i da smo mogli slaviti i sa većom razlikom. No važno je da smo nastavili pobedničku seriju i u poslednje tri utakmice ostvarili stopostotni učinak. Tako bi trebalo da bude i u poslednjem susretu u Kruševcu, čime bi koliko toliko popravili utisak o sezoni koja je na izmaku. Ono što je takođe bitno, pokazali smo kvalitet više na utakmici sa Radom, dva puta se "digli" najpre posle šokantnog gola u trećem minutu i kada su gosti izjednačili na 2:2. Brzo smo postizali golove i tako ipak pokazali ko je ko u ovom trenutku", zaključio je Nenad Milijaš.
Bernard Parker sa novim postignutim golom, trećim u poslednje dve utakmice, pokazao je da se nalazi možda i u najboljoj formi od kada je stigao u Crvenu zvezdu.
"Izuzetno je važno što smo u dramatičnoj utakmici zabelešili trijumf, bez obzira što naša igra nije bila na nekom nivou. Upravo to je taj kvalitet koji treba da krasi svaku veliku ekipu, da i kada ne igra najbolje, ima snagu i moć da ostvari pobedu. Drago mi je što sam nastavio goleadu, zajedno sa kapitenom Milijašem i što su moj pogodak proslavili navijači na tribinama. Ovaj gol je svakako posvećen njima, jer napravili su sjajnu atomsferu i bilo je veoma lepo igrati u ovakvom ambijentu i na kraju uspeh podeliti sa preko 20 hiljada duša na stadionu", poručio je Bernard Parker.
Abubakar Oumaru je golom za 1:1, veoma brzo vratio naš tim u igru nakon nešto slabijeg starta i neočekivanog vođstva gostiju sa Banjice.
"Ekipa Rada, pokazala je još jednom da ume da igra fudbal i da nam nikako "ne leži". Posle remija na Banjici i sada su nam zadali prilično problema i namučili nas, na putu do nove pobede. Ipak, stvari su došle na svoje mesto i najbitnije je da smo zabeležili treću uzastopnu pobedu. Nadam se da će tako biti i u Kruševcu i da ćemo pod rukovodstvom novog šefa, Siniše Gogića, ostvariti maksimalan učinak. Baš kao i na tribinama našeg stadiona i u svlačionici, atmosfera je sjajna i rešeni smo da još jednom pobedom okončamo sezonu. Težimo napadačkom fudbalu u kojem su golovi prevashodni cilj i sa ukupno 11 postignutih na tri poslednja susreta, ubedljivo smo najefikasniji tim", istakao je Abubakar Oumaru.

------------------------------------------------------------------------------

Baka Jeli se ispunio san

Fudbalski klub Crvena zvezda danas je ispunio dato obećanje i kao što je planirano ugostio je Jelu Sladaković, 82 godine staru navijačicu Zvezde iz Prijedora. Sada već popularnoj baka Jeli san je postao java.
“Presrećna sam, ostala sam bez teksta. Jedino što mogu da kažem je da još uvek ne mogu da verujem, ispunio mi se san i stvarno sam mnogo srećna. Veliko hvala Crvenoj zvezdi na svemu, od dočeka do pobede.” - ushićeno je prokomentarisala baka Jela.
Baka Jela je imala priliku da po dolasku na Marakanu, obeđe naš stadion i naravno Muzej, koji je na nju ostavio veliki utisak, jer kako kaže videla mnogo toga što je veže sa same početke navijanja za Crvenu zvezdu. Tom prilikom, dobila je člansku kartu našeg Kluba.
Pre same utakmice, baka Jelu su pozdravili naši igrači, koji su se pozdravili i slikali sa vernom navijačicom, a zajedno sa njima PR Kluba Bogoljub Grujić je baka Jeli uručio dres Crvene zvezde sa brojem 100, kao želja da doživi barem toliko godina i na kojem su se nalazi potpisi svih naših fudbalera.
Utakmicu između Crvene zvezde i Rada, baka Jela je imala priliku da gleda iz lože „Pet Zvezdinih Zvezda“, odakle je mogla da vidi ono što smo se svi nadali. Veliki broj navijača i pobedu Crvene zvezde.
Današnji dan će ostati upamćen za Jelu Sladaković, kao i za Crvenu zvezdu. Baka Jeli se ispunio san, a uz to donela je sreću Zvezdi da pobedi u poslednjem meču na Marakani u ovoj sezoni

xoahpfao.jpg

www.crvenazvezdafk.com

Dobra vecina Kninjana (ukljucujuci i mene) je navijala za Crvenu Zvezdu. Prvo bi se osvrnuo na naziv "Delije Knin". To ime je nastalo 1989 na pravoslavni bozic. Delije iz Knina i Benkovca su bili izuzetno cjenjeni na sjeveru (najbolji primjer je pokojni Nine). Delije Knin su svojevrijemeno imale blizu 5000 clanova (racunajuci i ljude iz Obrovca, Benkovca, Kistanja itd.) Za finalnu utakmicu u Bariju, izmedju Zvezde i Olimpika je doslo otpr. 700 Delija iz Knina. Imam u svojoj arhivi fotografije DELIJE KNINA sa Poljuda, kad pronadjem postavicu je na ovom topicu.
Inace, nikada nisam volio kada je Zvezda igrala protiv nekog talijanskog kluba. Talijani su prljaviji od spanaca, "zamrzio" sam njihov fudbal jos od one cuvene utakmice protiv Intera, kada smo imali 1-1 u Torinu, a izgubili u Beogradu 0-1 (negdje pocetkom 80-tih). Tada je jedan zabar kopackom rascopao glavu naseg golmana (cini mi se Simeunovica). To sudiji nije bilo dovoljno da kaznjava.

Lukić: Zvezda mora da dobije upravu

Vladan Lukić, jedan od dva kandidata za predsednika FK Crvena zvezda, rekao je u intervjuu za ’Sportski žurnal’ da Zvezda mora da dobije predsednika.

</B>
Izborna Skupština FK Crvena zvezda zakazana je za 26. maj i tada bi naš najtrofejniji klub trebao da dobije novu upravu. „Kada klub ostane bez predsednika i upravnog odbora odmah se bira nova uprava. Zato ima mnogo razloga. Hajde da krenemo od sportskih. Prvenstvo se završava ove nedelje a prvu utakmicu u narednoj sezoni igramo sredinom jula.
Dakle, za formiranje nove ekipe i pripreme imamo manje od dva meseca. Sa igračima i trenerom mora da razgovara uprava koja ima pun mandat.“, rekao je Lukić za ’Sportski žurnal’.

„Statut ne poznaje privremene organe. Drugo priča svakodnevno sa budućim sponzorima i nije isto kada se priča sa legalno izabranim rukovodstvom sa punim mandatom ili sa nekim za koga s zna da je tu par meseci. U takvim uslovima nema ozbiljnih razgovora ni sa državom, ni sa sponzorima. Klub sutra mora da dobije predsednika bio to ja ili neko drugi.“

Skupština koja će se održati 26. maja prvi put u istoriji Zvezde će imati dva protivkandidata?

„Nemam ništa protiv konkurencije i protivkandidata. Dragoljuba Lekića cenim i poštujem. Međutim, Lekić nije rešenje za Zvezdu iz mnogo razloga. Prvo, on je deo stare uprave koja je Zvezdu dovela u ovu situaciju. Uostalom sutra će mu prvo po jednoj tački dnevnog reda biti usvojena ostavka a potom će tražiti da bude ponovo izabran. On je deo ružne prošlosti Zvezde koju ovom skupštinom pokušavamo da zaboravimo. Drugo, Lekićev osnovni argument u javnosti je da je on privrednik koji Zvezdi može da donese novac. Lekićev novac Zvezda nije videla ni do sada. I na kraju, način na koji je Lekić kandidovan putem potpisa pet članova Skupštine čija se imena kriju osim dvojice koji su članovi bivše uprave, bez podrške ijednog organa kluba, uz proteste veterana i zaposlenih, bez Programa koji bi bio dat na uvid, bez prijema kandidature od bilo kog organa kluba govori mnogo o motivima kandidature.“

Šta možete da poručite zvezdašima?

„U utorak je istorijska skupština i dan velike odluke. Pokazaćemo jesmo li kadri za velika dela, za dramatičnu promenu koja će nas vratiti na put evropske slave ili ćemo nastaviti da tavorimo, životarimo, muvamo i da jednog dana neko kupi klub u ruke za par miliona evra.

Ja sam potpuno miran jer sve što radim činim za Zvezdu. Ako mi se ukaže poverenje služiću Zvezdu najbolje što mogu i verujem da ću na kraju svog mandata moći sa ponosom da kažem da sam učinio nešto za svoj klub. Imamo jasan plam, znamo šta hoćemo, okupili smo mnogo stručnih ljudi oko ovog programa, okupljamo velika zvezdina imena i mobilisaćemo zvezdaše da ovaj poduhvat zajedno sprovedemo. Meni veća čast u životu od toga da se na taj način upišem u istoriju Zvezde nije potrebna.“, rekao je Lukić za "Sportski žurnal".

B92

@Danjiel
Piksi je zvezdina legenda nema sta, njegova specijalnost su bili "snajperska" precizna dodavanja, slobodni udarci i korner.
A Dzajic je bio briljantan tehnicar, dribler kakvog drugog nema, brz i s'njegovim centar-sutevima je bio zaista nezaustavljiv.
A gdje su jos Sekularac i Petrovic.

Mit Moskau und Roter Stern Belgrad

25. Mai 2009 | 09:57
Jubiläums- C-Jugend-Pfingstturnier mit attraktivem Teilnehmerfeld. Das traditionelle Pfingstturnier von Blau-Weiss Hollage wird in diesem Jahr vom 30. Mai bis zum 1. Juni ein außergewöhnliches Jubiläum feiern können: 25 Jahre Internationales C-Junioren-Fußball-Turnier am Hollager Benkenbusch.
Die Turnierorganisatoren möchten bei der Jubiläumsausgabe auch durch ein ansprechendes Rahmenprogramm für Aufmerksamkeit sorgen. Die Auftaktveranstaltung in Form einer Podiumsdiskussion konnte bereits im März mit prominenten Teilnehmern aufwarten und dabei den Zuhörern viele interessante Aussagen zum Thema „Profifußball heute: Vorbild für die Jugend?“ liefern.
Vormerken im Terminkalender sollten sich die Sportinteressierten schon jetzt den Abend des Pfingstsamstags, an dem das DFB-Pokalendspiel auf Großbildleinwand in der Alten Turnhalle übertragen wird und die Kampfsportschule Schawe aus Wallenhorst einen praktischen Einblick in die Philosophie der unterschiedlichsten Kampfsportarten geben wird. Weitere Überraschungen warten an beiden Turniertagen auf die Besucher am Benkenbusch.
Doch natürlich steht auch in diesem Jahr der Jugendfußball ganz im Mittelpunkt dieses hochklassigen Turniers über die Pfingsttage, wobei sich wie gewohnt neben vier regionalen Mannschaften wiederum durchweg die Nachwuchsteams von in- und ausländischen Erstligisten und Zweitligisten präsentieren.
Nicht mehr wegzudenken aus dem Turnier sind der offensiv ausgerichtete Fußball aus den Niederlanden und der technisch versierte Fußball aus Tschechien, in diesem Jahr repräsentiert durch Sparta Rotterdam, Willem II Tilburg und FK Pribram. Die Traditionsclubs von Lokomotive Moskau und Roter Stern Belgrad vertreten als absolute Attraktionen des diesjährigen Turniers die Farben von Russland und Serbien zum ersten Mal am Hollager Benkenbusch.
Aber auch die Nachwuchsteams der fünf Erstligisten - Hertha BSC Berlin, Arminia Bielefeld (Titelverteidiger), VfL Bochum, Borussia Mönchengladbach und Schalke 04 - und der zwei Zweitligisten - Mainz 05 und VfL Osnabrück - brauchen sich in dem spannenden Wettkampf um den Jubiläums-Titelgewinn nicht verstecken.
Als regionale Vertreter sind aus dem Südkreis Viktoria Georgsmarienhütte und aus unmittelbarer Nachbarschaft noch Eintracht Rulle, JSG Wallenhorst (Jugendspielgemeinschaft TSV Wallenhorst / SF Lechtingen) und der Gastgeber Blau-Weiss Hollage am Start, womit ein weiteres Stück Turniergeschichte geschrieben wird. Zum allerersten Mal sind die C-Junioren aus allen vier Fußballvereinen der Gemeinde Wallenhorst direkt am Spielgeschehen beteiligt.
Parallel zum Eintreffen der C-Junioren-Mannschaften finden am Samstag die Endspiele im Kreispokal der Herren für den Kreis Osnabrück-Land statt. Beim Spiel um Platz 3 stehen sich um 15 Uhr Concordia Belm-Powe und SC Glandorf gegenüber, bevor dann im Finale um 17.00 Uhr die 2. Herren von BW Hollage und BW Merzen aufeinander treffen.

Mit Moskau und Roter Stern Belgrad | Osnabrück

Zurück
Oben