Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

dalmatinske pisme

A svasta, ja sam se kao devojka zapravo iskljucivo druzila samo sa dalmatincima....
lepe pesme, lepa secanja

Hhahah, Vuce, ne bih je po titlu prepoznala, al cim sam ukljucila :)))
joooooj, koja secanja!!!!

Znaci, nikad je se ne bih setila :innocent:
krasno krasno

Odrasla sam ovde u Nemackoj i svaka proslava je prosla maltene sa ovakom muzikom, divna secanja, nasi roditelji su svi plesali uz ovakve pesme

A svasta, ja sam se kao devojka zapravo iskljucivo druzila samo sa dalmatincima....
lepe pesme, lepa secanja

Znala si ti s'kim ces, hehe. Inace ja gledam, cek nije valjda da Kragujevcanka slusa Ivcica, hehe, ma dalmatinske pisme dirne te svaka u srcu. Zamisli ja sam u Kninu odrastao uz krajiske pjesme, lokalni rok'n'rol, narodnu muziku i dalmatinske pisme, pa ti sad vid. A jos kad se sjetim onih splitskih festivala .... boze kako je tada sve bilo lijepo ...

Znala si ti s'kim ces, hehe. Inace ja gledam, cek nije valjda da Kragujevcanka slusa Ivcica, hehe, ma dalmatinske pisme dirne te svaka u srcu. Zamisli ja sam u Kninu odrastao uz krajiske pjesme, lokalni rok'n'rol, narodnu muziku i dalmatinske pisme, pa ti sad vid. A jos kad se sjetim onih splitskih festivala .... boze kako je tada sve bilo lijepo ...

nemoj nikome reci, al sam imala svake godine kasete splitskog festivala :whatthat: :D
Prijatelji su mi bili vecinom iz Splita i Drnisa
Prof. srpsko-hrvatskog iliti obrnuto bila iz Sibenika, gosp. Babic..ne secam se, gosp. Perkovic koji nam je bio koreograf i sve nas je te dalmatinske igre ucio :D
mi smo se kao malo bunili, ajmo Perkovicu malo juznije, malo NIs, Vranje, ma kakvi :D samo kastelanke :D

nemoj nikome reci, al sam imala svake godine kasete splitskog festivala :whatthat: :D

Hehe, isto znaci kao moj brat (eto vise je slusao dalmatinske pjesme nego recimo narodne, tj. zato sto je zivio u takvom okruzenju, u Sibeniku). U Kninu ja nisam imao te mogucnosti, mi smo opet vise bili okrenuti Bosni, Beogradu uvezi muzike i naravno nase narodne izvorne pjesme. Zbog brata sam i ja zavolio ove dalmatinske pjesme, ali egzoticno je vidjet i cut' da Sumadinka ima kasete splitskih festivala, aj neka, nece niko doznat. Eto ako se ikad vidimo, onda cemo uz dalmatinsku melodiju bacit uzicko kolo :D

Prijatelji su mi bili vecinom iz Splita i Drnisa
Prof. srpsko-hrvatskog iliti obrnuto bila iz Sibenika, gosp. Babic..ne secam se, gosp. Perkovic koji nam je bio koreograf i sve nas je te dalmatinske igre ucio :D
mi smo se kao malo bunili, ajmo Perkovicu malo juznije, malo NIs, Vranje, ma kakvi :D samo kastelanke :D

Hehe, znaci bila si pod uticajen dalmosa, a ti za uzvrat ih naucila svirat gusle i igrat kolce :D
Eh taj legendarni festival (sjecas se one pjesme, nesluzbene himne "nima splita do splita" od Kljakovica i Kesovije. Koje su tu velikani nastupali i pjevali; Dragojevic, Kovac, Sverko, Vice Vukov, Novi Fosili, Toma Bebic, Dubrovacki trubaduri, josip lisac (ahh ona njegova "kapetanee moj ...".

Evo Babsi malo i Grdovica, jest da ga je alkohol malo unistio, ali ima glas da ti se koza najezi ...

Mladen Grdovic & Bepo Mate

Zurück
Oben