Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Defensiv-Legende Robert Kovac wieder fit!

E

Esseker

Guest
Kovač: Opet sam spreman za igru

Objavljeno 1.9.2009 u 17:16
kovac%20text.jpg

Robert Kovač sutra će se napokon priključiti svojim suigračima na treningu. Podsjetimo Dinamov stoper gotovo je dva mjeseca izbivao s nogometnih terena nakon što je ozlijeđen na prijateljskoj utakmici s bukureštanskom Steauom tijekom Dinamovih priprema u Austriji.

Dan uoči povratka u rutinu ostatka momčadi Robert nam je otkrio kako se fizički osjeća, kako gleda na protekle Dinamove utakmice, kako one s Heartsom tako i domaće, a osvrnuo se i na sljedeće protivnike „modre“ ekipe.

Kako se trenutačno osjećaš? Govorilo se kako će tvoj povratak na teren ovisiti o tvom pragu tolerancije na bol što je prilično subjektivno. Ipak, sutra se priključuješ svoim suigračima na treningu.

- Posljednjih sam se desetak dana intenzivno pripremao s Miljenkom Rakom. S intenzivnijim treninzima već sam mogao početi no preporučili su da ne forsiramo, tako da u potpunosti budem spreman za treninge i igru, što trenutačno i jesam. Tako me možete očekivati na sljedećoj utakmici nakon reprezentativne stanke, koju igramo sa zaprešičkim Interom – otkrio je Robert koji je budno pratio svoje suigrače na proteklim utakmicama. Zadovoljan je postojećim rezultatima, a lošija izdanja, tvrdi, što prije treba zaboraviti jer ona su također sastavni dio svake priče.

- Ušli smo u Europsku ligu i to me jako veseli. To je velik uspjeh za klub i trebamo i dalje poticati sve na dobru atmosferu. Utakmica s Heartsom u Zagrebu bila je odlična, a mogli smo zabiti još više golova s obzirom na izdanje Heartsovih igrača. Što se tiče Edinburgha, što je bilo bilo je. Mislim da su se igrači nakon velikog rezultata u Zagrebu možda malo i opustili, ali to treba zaboraviti i ići dalje – smatra Robert koji je jednako zadovoljan i sjajnim izdanjima Dinama u domaćem prvenstvu.

Kako gledaš na sljedeće Dinamove protivnike u Europskoj ligi? Prvi susret je s Anderlechtom u Zagrebu. Prva utakmica kod kuće bi mogla donekle i olakšati europski start?

- Najbitnije je da počnemo dobro i da već u prvoj utakmici ostvarimo dobar rezultat jer to će automatski cijeloj momčadi podići samopouzdanje. S takvim se stavom lakše susresti i sa svakim sljedećim protivnikom. Ipak, treba biti svjestan i njihove kvalitete. Nezgodne su to momčadi, a i već je gotovo sve rečeno o njima i nekima od susreta s vrlo jakim europskim klubovima u kojima su napravile odličan rezultat. No, ja vjerujem u nas. Mi smo dobra ekipa i možemo napraviti dobre rezultate, u to nema sumnje – uvjeren je Kovač kojise osvrnuo i na daljnje izazove naše reprezentacije.

- Posljednja utakmica s Bjelorusijom vratila je reprezentaciji potrebno samopouzdanje, a mislim da će se dobri rezultati ponoviti i u sljedećim utakmicama. U svakom slučaju, iako neće biti lako, borit ćemo se svim snagama te na kraju, vjerujem, potpuno zasluženo otići na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku – zaključio je Robert.

---

Deutsch: Robert Kovac ist nach Verltzungen und Co, wieder topfit, derzeit spielt er in Dinamo Zagreb, nach Klubs wie Bayer Leverkusen, Bayern München und Juventus Turin... nun ist der 36-jährige auch bereit für seinen nächsten kroatien-auftritt gegen belarus,..

Robert Kovac gehörte zu den besten verteidigern, natürlich macht das alter schwächer, aber schwach ist kovac noch lange nicht!

Robert_Kova269_.jpg

Kovac war übrigens auch einer der Stars, wie del piero oder nedved und buffon, die juventus nach dem skandal 2006 nicht verlassten :D

finde ich persöhnlich nicht die schlechteste Wahl, jedoch muss man bedenken, dass Kovac nicht mehr der flinkeste Spieler ist, aber die Innenverteidigung Krizanac - Simunic auch gefallen, eigentlich muss er nicht sein, aber ok

Kovac war übrigens auch einer der Stars, wie del piero oder nedved und buffon, die juventus nach dem skandal 2006 nicht verlassten :D

yoa, aber später war er nicht mehr als ein Ergänzungsspieler, wegen Chiellini, also eigentlich war der Abstieg fast ein Segen für unsere Juve, wegen der vielen Talente die sich beweisen durften

yoa, aber später war er nicht mehr als ein Ergänzungsspieler, wegen Chiellini, also eigentlich war der Abstieg fast ein Segen für unsere Juve, wegen der vielen Talente die sich beweisen durften

Nicht wegen Chiellini, sondern weil Kovac eine verletzung hatte die ihn wochen lang ausschaltete...

finde ich persöhnlich nicht die schlechteste Wahl, jedoch muss man bedenken, dass Kovac nicht mehr der flinkeste Spieler ist, aber die Innenverteidigung Krizanac - Simunic auch gefallen, eigentlich muss er nicht sein, aber ok

ne ne Krizanac und Simunic sind zwar wirklich gute verteidiger aber Robert Kovac ist einfach der clevere und stärkere verteidiger... der hält einiges aus und hat keine scheu einem spieler das bein zu brechen wenn er sich dem tor nähert :D

Außerdem hast du ja das spiel gegen ukraine gesehen, wo die ukrainen nie durch die mitte kamen sondern nur von der seite flankten... robert putzte alles...

Zurück
Oben