Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
Dogodilo se na danasnji dan - 1990 -
Veliki muzicki skandal: Sastav MILLI VANILLI, koji je osvojio Grammyja za najboljeg izvodaca 1990., nije pjevao vokale, vec je sve snimljeno na playback.
Problem s Milli Vanillijem nije bio u tome sto su pjevali na playback, vec to sto nisu pjevali uopce, vec je netko pjevao umjesto njih!
Kao posljedica, Fab Morvan i Rob Pilatus morali su vratiti nagrade koje su dobili od Grammyja, i time su postali prvi glazbenici koji su morali vratiti nagrade—ikad.
Njihova izdavacka kuca, Arista, prekinula je suradnju, i izbacila njihov album iz svog kataloga.
Neki su fanovi takoder tuzili Milli Vanilli i trazili povrat novaca za koncerte cije su karte kupili, a neki su trazili povrat novca i za albume koje su kupili.
“Jako mi je zao zbog nasih fanova,” Pilatus je izjavio u intervjuu za Los Angeles Times 1990. “Znam da ce im nakon ovoga biti jako tesko stati na nasu stranu. Ali nadam se da ce razumjeti da smi mi bili samo dva ljudska bica, gladna za uspjehom, koja su dopustili da ih izmanipuliraju. Sve sto smo htjeli u zivotu je uspjeti. Ispricavamo se i nadamo se da ce nam uspjeti dati drugu sansu.”
Nakon toga, Rob & Fab snimili su novi album 1993. po imenom Rob & Fab, ali nisu se uspjeli popesti na top-liste. Pilatus je nazalost nakon skandala upao u pakao ovisnosti o alkoholu i drogama, 10 puta pokusao s odvikavanjem, i na kraju nije uspio. Godine 1998, Pilatus je pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Njemackoj. Uzrok smrti: prevelika doza alkohola i droge u kombinaciji. Imao je samo 32 godine.