Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren
  • Friedliche Feiertage, egal was Ihr feiert, wünscht Euch
    Euer Balkanforum-Team

Der längste Thread der Welt!!!

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.

Anhänge

Ich könnte Privat sowas nich gern haben

Anhänge

:)

Anhänge

Festival Beogradsko proljece davnih godina. Sala sindikata. Proba pred vecernji spektakl: dva cara, dva cvijeta, dva prijatelja, dva iznimno duhovita covjeka, dva sjajna autora zabavne glazbe i sansona, dva izvrsna pjevaca, dva lijepa covjeka - Arsen Dedic i Kemo Monteno.

Anhänge

Veselin Vujovic: "Bice opet Jugoslavije!"
Mi nismo ni rasturili Jugoslaviju niti ćemo se sastaviti bez pomoci tzv. Velikih sila. Nikad rata ne bi ni bilo da se nisu umijesali neki veliki interesi i to je za mene jasno kao dan. To se pokazuje na svakom primjeru, ma koliko se nasi politicari busali u prsa. Nista oni ne mogu da urade bez da odu po misljenje u Njemacku, Rusiju, Ameriku, Kinu ili ne znam gdje“, rekao je Vuja i dodao da vjeruje da upravo politicari najvise prave razdor medu ljudima.
A da li ce i kada ta ideja ponovo da ozivi?
„Da nas puste malo na miru, opet bi se nas region ujedinio. Sto bi rekla Brena, koga briga 'da li pevam ili pjevam'? Zasto je ta njena pjesma dozivjela veliki uspjeh u svim jugoslovenskim republika? Zato sto ima puno Jugoslovena! Ali je Veselin Vujovic jedini koji to javno kaze! Zasto bih imao problema zbog toga? Volim sve ljude dobre volje, svaki grad od Vardara do Triglava, nikad za bilo koga nisam rekao nista lose, pomogao sam svakom kome sam mogao, od novinara do obicnog covjeka, autostopera i zasto bi onda neko imao protiv mene? Daj boze da imamo mnogo vise takvih ljudi. Sad neka oni sto misle drugacije kazu neki argument protiv ovoga? Da rezimiram, do ujedinjenja Jugoslavije moze doci ako nam to neko dozvoli“.
Legenda jugoslovenskog rukometa i selektor reprezentacije Slovenije je potom naveo i nekoliko pozitivnih primjera da ideja o zajednickoj drzavi nastaloj prije sto godina jos nije umrla.

Samo formiranje liga, ABA ili SEHA, bez ikakvih incidenata, igranje lijepih utakmica to ilustruje. Na primjer nekoliko hiljada Slovenaca svake godine hrli u Beograd, koliko mladih Zagrepcana ide u Srbiju na koncerte ili obrnuto. Kad bi na scenu dosli politicari koji karijere ne bi gradili na 'lozenju' ljudi sa prosjecnim primanjima od 200 ili 300 evra. Takvi najcesce i pricaju o politici. S druge strane, oni sa primanjima od nekoliko hiljada evra imaju drugacije planove. Razmisljaju o putovanjima, unapredenju biznisa i boli ih briga sta nekom pise u licnoj karti.'

Anhänge

Anhänge

Anhänge

Zurück
Oben