Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
Bojan Krizaj: Jesam jugonostalgicar
- Skijao sam u vreme zajednicke drzave i ponosan sam na to. Moja generacija je digla ovaj sport iz nekog proseka i voleli su nas svi od Vardara do Triglava. Na krilima toga Hrvati su napravili veliki bum, a Slovenci nastavili napred. Petrovic, Strel, Kuralt, Franko cela moja generacija je potekla iz Slovenije, ali svi smo bili Jugosloveni. Jugonostalgicar sam, svake godine motorom obilazim bivsu drzavu. Zlatibor, Jadran, Ohrid, na Jahorini imam privatni posao - prica Bojan Krizaj.
Srpski vaterpolisti, hrvatski rukometasi, slovenacki skijasi... Da je ostala Jugoslavija, bili bismo sportska velesila?
- To je hipoteticko pitanje na koje niko ne moze dati odgovor, ali svakako da su sportisti sa ovog podneblja genijalni. Mi smo dokaz da male nacije iskacu iznad proseka. Sportisti se nisu pitali kad se zajednicka zemlja raspadala. Drzim palceve i srce mi brze igra kada gledam pojedince i reprezentacije drzava bivse Jugoslavije.
Jesam jugonostalgicar. Za mene su to bila dobra vremena. Drago mi je što mogu da zivim i radim na celoj teritoriji bivse Jugoslavije i da sam svuda jednako dobro primljen. U Srbiji me uvek sjajno docekaju, u Beogradu me ljudi prepoznaju na ulici, prilaze mi, privamo o skijanju.
Ja drzave bivse Jugoslavije dozivljavam kao i pre. Osecam da sam deo tog prostora, jeste se sistem promenio i drzava se raspala, ali te granice za mene uopste ne postoje.