Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Derbi Partizan-Zvezda [Kup/Srbije] 16.03/06.04

Stanojević: Ako ne postignemo gol na Marakani, ne treba ni da igramo finale


Trener Partizana Aleksandar Stanojević posle pobede u derbiju sa Crvenom zvezdom (2:0) u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije rekao da je meč rešilo to što je njegov tim u pravo vreme postizao pogotke.

"Rano smo dali prvi gol, nakon toga je Crvena zvezda imala inicijativu, ali na sreću do kraja poluvremena smo uspeli da se konsolidujemo. Drugi gol je takođe došao u pravom trenutku, takođe na početku poluvremena. Znali smo da će posed lopte biti na strani Zvezde, ali smo se u drugom delu konsolidovali. Derbi je bio dobar, mogao je da padne još neki gol i u našoj i u protivničkoj mreži, međutim, zasluženo smo trijumfovali", rekao je Stanojević.



Šef stručnog štaba Partizana je dodao da je njegov tim stekao lepu prednost pred revanš, ali da ništa nije gotovo.

"Ovo može da bude prednost koja nas vodi u finale, ali i ne mora. Ako na Marakani ne možemo da postignemo gol, onda ne bi ni trebalo da idemo u finale", rekao je Stanojević.

On je dodao da postoji mogućnost da Partizan u drugom meču zaigra potpuno drugačije.

"I sledeća utakmica biće dobra, sa dosta golova i šansi, Zvezda će igrati isto, dok mi imamo različite profile igrača i moći ćemo da postavimo igru na različite načine. Zatečen sam da u revanšu neće igrati za rivala Tošić i Koroman zbog parnih žutih kartona. Da je Vukić igrao Zvezda ne bi imala veći posed lopte, mi smo je previše davili", smatra Stanojević.

Zatim je trener crno-belih pokušao da uporedi Klea i Tejga.

"Brazilac je mnogo dao Partizanu, dok je Tejgo drugačiji profil igrača i žao mi je što ga nismo imali u Ligi šampiona. On nije golgeter, već napadač-radnik", zaključio je Stanojević.
 
Transparent na utakmici Partizana i Crvene Zvezde: "Purda ubica srpskih zarobljenika"

files.php
 
Tejgo dobio opkladu na derbiju, dva gola za Stanojevićev auto!


Princ Tejgo je sa dva gola na svom prvom "večitom derbiju" definitivno osvojio srca svih navijača Partizana, ali i ključeve od automobila koji je do početka okršaja sa Crvenom zvezdom pripadao treneru crno-belih Aleksandru Stanojeviću.

Stanojević je nedavno na trening došao u svom "renou laguni", a Tejgo mu je dobacio: "šefe, vozite najbolji auto".



Mladi stručnjak je uz osmeh odgovorio napadaču da je automobil njegov ako postigne dva gola na "večitom derbiju".

Devedeset minuta meča sa Zvezdom i dva sjajna udarca glavom su bila dovoljna Tejgu da odradi svoj deo dogovora, pa mu je Stanojević odmah posle meča u svlačionici dobacio ključeve.

"Idem kući autobusom", poručio je Stanojević.
 
Prosinečki: Napravićemo podvig u revanšu

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je na konferenciji za štampu posle poraza od Partizana (2:0) da će njegovi izabranici napraviti podvig u revanš meču polufinala Kupa Srbije koji je na programu 6. aprila.

"Dominirali smo u prvom poluvremenu, propustili četiri šanse za postizanje gola i treba da žalimo što na odmor nismo otišli sa rezultatskom prednošću. Brzi gol u drugom poluvremenu je otvorio utakmicu, tim periodom nisam zadovoljan, zato smo izgubili. Derbi je bio dobar, sa mnogo šansi, zadovoljan sam borbenošću i voljom, prvi pogodak smo primili slučajno, a drugi greškom Ćosića", kaže Prosinečki.

Robert Prosinečki nije bio previše nezadovoljan porazom svoje ekipe, a osvrnuo se i na ono što čeka Zvezdu 6. aprila.

"Biće vrlo teško, ali verujem da možemo da napravimo podvig iako Partizan ima veliki i dobar rezultat. Naravno, bio bih još veći optimista da je Borha u finišu postigao gol, imali smo šansi, ali nedostaje nam koncentracija u završnici

Prosinečki je uporedio derbi dok je igrao, i ovaj koji je vodio sa trenerske klupe.

"Nije dobro kad se izgubi, utisci su sasvim drugačiji. Nisam poželeo da igram, to sam precetao odavno, ovo je za mene novo iskustvo. Što se tiče vređanja navijača Partizana, sa tim nemam problema i ne bih da komentarišem", rekao je Prosinečki.
 
Zurück
Oben