Du verwendest einen veralteten Browser. Es ist möglich, dass diese oder andere Websites nicht korrekt angezeigt werden. Du solltest ein Upgrade durchführen oder einen alternativen Browser verwenden.
es hätte nicht schlimmer kommen können für uns in ks. ich hoffe thaci kommt so schnell wie möglich weg mit ganz drenica von mir aus und all die jenigen die hinter ihm stehen. würde sogar ein volksaustausch machen mit den serben damit die wegkommen und dafür alle aus bujanovc und presheva nach ks holen...........
Naja, das mit ganz Drenica halte ich für weit hergeholt aber Thaci kann liebend gerne weg vom Fenster. Drenica ist schon ganz OK und nicht jeder Drenicak ist ein Thacianhänger.
Naja, das mit ganz Drenica halte ich für weit hergeholt aber Thaci kann liebend gerne weg vom Fenster. Drenica ist schon ganz OK und nicht jeder Drenicak ist ein Thacianhänger.
Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
Publikuar: 06.03.2013 - 09:25
Prishtinë, 6 mars - Ish-kryetari i Ferizajt, që tash pret të shkojë në rigjykim për aksidentin i cili katër vjet më herët kishte shkaktuar vdekjen e një të riu, ishte i përfshirë në një ndeshje tjetër komunikacioni të martën në Prishtinë.
Rreth orës 16 e 30, të martën, afër ndërtesës së Prokurorisë së Shtetit, vetura në të cilën ndodhej ish-kryetari i Ferizajt, Bajrush Xhemaili, është përfshirë në një ndeshje komunikacioni.
Menjëherë pas incidentit, Xhemajli është larguar nga vendi i ngjarjes.
Fillimisht Xhemaili, i kontaktuar nga gazeta JnK, mohoi të ketë qenë në veturë. Mirëpo, pasi ai është njoftuar se ka qenë në vendin e ngjarjes në momentin e ndeshjes dhe ai është fotografuar duke u larguar nga vendi i ngjarjes, ai pranoi se ishte në veturë.
“Po kam qenë, por jam larguar menjëherë pas ndeshjes për shkak se nuk desha të krijohen probleme”, tha Xhemajli. “I thash shoferit tim, këqyr mos bën probleme, pasi ata filluan të fjalosen me palën tjetër”.
Vetura e tipit Renault, ngjyrë e bardhë, është pronë e Partisë Demokratike të Kosovës dhe vozitej nga Behar Sekiraqa. Vetura ka pësuar dëmtime të vogla.
Xhemajli ka treguar se ai sapo kishte dalë nga zyrat e partisë dhe ishte duke shkuar në shtëpi me vozitësin, pasi, tha ai, “vetë nuk kam vozitur qe katër vjet”.
Katër vjet më parë, në magjistralen Prishtinë-Ferizaj, ish-kryetari i komunës së Ferizajt, Bajrush Xhemajli, akuzohet se kishte shkaktuar një aksident në të cilin kishte humbur jetën Labinot Rrustemi.
Aksidenti në fjalë ishte hetuar nga Prokuroria e Qarkut në Prishtinë e cila pas hetimeve të kryera në vitin 2009, kishte ngritur aktakuzë me të cilën e akuzonte atëherë kreun e Ferizajt për veprën penale të rrezikimit të trafikut publik.
Provat e dala nga analiza e ekspertit Yll Koshi kishin nxjerrë në pah se shkaktari i këtij aksidenti ishte vetura të cilën e drejtonte Bajrush Xhemajli e cila nuk i ishte përshtatur kushteve dhe shpejtësisë së rrugës.
Xhemajli i cili edhe vet ishte lënduar në këtë aksident, gjatë gjykimit vendosi të mbrohej në heshtje, përderisa në fund të procesit trupi gjykues i drejtuar nga gjykatësja Tomka Berisha e shpalli atë fajtor dhe e dënoi me 2 vite e 6 muaj burgim.
Këtë muaj, gjykata kushtetuese e vendit ka urdhëruar rigjykimin e tij
Übersetzung:
Der PDK-Politiker und Ex-Bürgermeister Ferizajs, Bajrush Xhemajli hatte kürzlich wieder einen Unfall gebaut und danach Fahrerflucht begannen. Sein Argument lautete: "Ich wollte keine weiteren Probleme am Unfallort schaffen."
Vier Jahre zuvor war Bajrush Xhemajli Unfallverursacher, welcher dem jungen Labinot Rrustemi das Leben kostete.
- - - Aktualisiert - - -
Gjysma e kryetarëve të komunave PDK-iste kanë probleme me ligjin
Shtatë nga 14 kryetarët e komunave të udhëhequra nga PDK-ja, janë të dënuar, të akuzuar dhe duke u hetuar për vepra kriminale dhe korrupsion.
Në shtatë e ka çuar numrin kryetari i Prizrenit, Ramadan Muja, i cili po ashtu vjen nga partia në pushtet, i akuzuar së fundmi nga EULEX-i për shpërdorim të detyrës zyrtare, raporton KTV-ja.
I dalë fitues nga zgjedhjet lokale të 2009-shit, Xhabir Zharku u bë një nga rastet më eklatante të ikjes nga drejtësia e një zyrtari publik, i cili është i dënuar me tre vjet burgim për veprat penale “detyrim” dhe “armëmbajtje pa leje”, por ai refuzon të vuajë dënimin e shqiptuar.
I ulur në bankën e të akuzuarve ka qenë edhe Bajrush Xhemajli pasi në një aksident komunikacioni kishte shkaktuar vdekjen e një personi. Xhemajli për më shumë se një vit i ka rezistuar vuajtjes së dënimit. Pas disa ankesave, Gjykata Kushtetuese vendosi që rasti të kthehet në rigjykim.
Por, hiç më mirë punët më organet e drejtësisë nuk i ka pasur dhe nuk i ka as Nexhmedin Arifi, kryetari i Vitisë, që po ashtu është nga radhët e PDK-së.
Aktakuzës nuk i ka shpëtuar as i forti i PDK-së, Sami Lushtaku. Prokuroria Speciale e Kosovës ka ngritur aktakuzë kundër Lushtakut dhe pronarit të ish-të përditshmes “Infopress”, Rexhep Hoti, pasi dyshohet të kenë kryer vepra penale.
Zyrtari tjetër i Partisë Demokratike nën hetime për keqpërdorim të detyrës zyrtare është kryetari i Gjilanit, Qemajl Mustafa.
Por, fat të njëjtë sikurse edhe gjashtë kryetarët e tjerë të PDK-së ka edhe kryetari i Drenasit, po ashtu nga PDK-ja, Nexhat Demaku, kundër të cilit ka nisur një proces gjyqësor për veprën penale të shpërdorimit të detyrës zyrtare në bashkëkryerje me dy zyrtarë të tjerë komunalë. /Telegrafi/
Nachdem sich die PDK den staatlichen Sender unter den Nagel reissen möchte, versucht sie es auch mit Lokalsendern wie z.B. in Mitrovica. Die Vetevendosje fordert von der Kommunalverwaltung, den gerichtlichen Entscheid zu akzeptieren und den Sender nicht zu nötigen und für Parteizwecke zu missbrauchen. Beim Sturm militanter Anhänger der PDK auf das Gebäude kam es zudem zu gewaltsamen Übergriffen auf die Mitarbeiter des Senders.
Thaci-Diktatur in der die Kommunalverwaltung zu gewaltsamen Übergriffen auf die unabhängige Medienlandschaft aufruft und keine gerichtlichen Entscheide akzeptiert.
Auch der Fernsehdirektor Nexhmedin Spahiu äussert sich zum Vorfall:
Spahiu: Aktivistët e PDK-së sulmuan fizikisht stafin e RTV Mitrovica
Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
Drejtori i RTV Mitrovica, Nexhmedin Spahiu, ka informuar se disa aktivist të PDK-së kanë sulmuar punëtorët e televizionit.
“Që nga dita e hënë, 10-15 persona me aftësi të kufizuar si dhe aktivistë tjerë të PDK po protestojnë para lokaleve të RTV Mitrovica duke kërkuar të largohemi nga lokalet tona në të cilat ndodhemi qe 15 vite. Sot këto protesta u bënë të dhunshme duke ngjyrosur me sprej lokalet dhe duke u hedhur sprej në sy punëtorëve të RTV Mitrovica”, ka thënë Spahiu në një komunikatë për media.
Sipas tij, opinioni i gjerë tashmë është informuar për faktin që kryetari i Komunës së Mitrovicës nuk po i bindet vendimit të gjykatës lidhur me lokalet e TV Mitrovicës.
“Pas vendimit të gjykatës në kundërshtim me të i ka lëshuar vendim disa personave me te meta fizike për të shfrytëzuar lokalet e RTV Mitrovica”. Ka thënë Spahiu.