FloKrass
Dvoglavi orao

Die Schande der Nation!
Es ist bekannt geworden, welche 29 Abgeordnete gegen ein Gesetz gestimmt haben, welches die rund 20.000 vergewaltigten Frauen & Mädchen schützen und entschädigen soll. Die Zahl der 20.000 entspricht nicht der tatsächlichen Anzahl vergewaltigter Frauen, da viele Frauen sich aus Angst, Scham oder um ihre Ehe nicht zu gefährden, nicht melden! Neun der Abgeordneten sind selbst Frauen!
1. Shaip Muja - PDK
2. Elmi Reçica - PDK
3. Latif Gashi – PDK
4. Bekim Haxhiu – PDK
5. Zenun Pajaziti – PDK
6. Fadil Demaku - PDK
7. Adem Grabovci – PDK
8. Fatmir Xhelili – PDK
9. Halit Krasniqi - PDK
10. Ramë Vataj – PDK
11. Ramiz Ladrovci – PDK
12. Blerta Deliu Kodra – PDK
13. Salihe Mustafa – PDK
14. Safete Hadergjonaj – PDK
15. Naser Osmani – LDK
16. Ukë Rugova - Lista Rugova
17. Muzejene Selmani – AKR
18. Sevdije Rama – AKR
19. Petar Miletić – SLS
20. Jelena Bontić – SLS
21. Jasmina Žvković – SLS
22. Biserka Kostić – SLS
23. Saša Milosavlević -SLS
24. Müfera Şinik - KDTP
25. Murselj Haljilji – GIG
26. Gëzim Kelmendi – AKR
27. Boban Todorović – SLS
28. Fikrim Damka – KDTP
29. Milivoje Stojanović – SLS
Dihen emrat e deputetëve të PDK që votuan kundër grave të dhunuara - Lajme - Koha Net
Reaktion von Gezim Kelmendi auf die Anschuldigungen für das Gegenstimmen des Gesetzes für vergewaltige Frauen im Kosovokrieg:
REAGIM nga vëllau ynë Dr.Gëzim Kelmendi rreth votimit të ligjit për gra të dhunuara gjatë luftës (material qe mund ta gjeni edhe në rrjetin e ti përsonal ne facebook).
Esselamu Alejkum të nderuar vëllezër e motra.
Duke u nisur nga fakti se në rrjetin social “facebook" është në qarkullim një shkrim në të cilin është lista e deputeteve që kanë votuar kundër Ligjit qe rregullon statusin e grave të dhunuara gjatë luftës së fundit në Kosovë, dhe në ketë listë ndodhet edhe emri im, ndjej obligim moral që të reagoj dhe sqaroj votimin tim:
Po, është e vertetë që kam votuar kundër dhe kam diskutuar në Parlament qe ky ligj nuk është mirë të kalon.
Kjo është arsyeja Kryesore:
Përmes këtij ligji synohet qe të u ndihmohet grave të dhunuara gjatë luftës, dhe për të iu ndihmuar padyshim se duhet ditur kush në fakt është e dhunuar e kush jo.
Duke pasur parasysh faktin qe shumica e motrave tona qe janë dhunuar tashmë janë martuar dhe asesi nuk do të deklarohen se kanë qenë viktima të dhunimit, ndersa ato nëna tjera nuk pranojnë të bejnë publike identitetin e tyre qe janë dhunuar (për arsye të kushteve dhe rrethanave që jetojnë në fshat apo qytet), fakt për ketë është se 14 vite pas lufte asnjë organizatë dhe shoqate nuk ka mundur te zbuloj identitetin dhe numrin e saktë të tyre për arsye qe i përmenda me lart, pastaj nuk ka metodë mjekësore ligjore gjinekologjike dhe obstetrike që do ta vërteton se kush në fakt ka qenë apo nuk ka qenë e dhunuar janë, fakte këto qe bejnë qe ky ligj të jetë në favor të tjeterkujt e jo motrave dhe nënave tona.
Tash po e sqaroj se në favor të tjetërkujt do të jetë ky ligj:
E vetmja menyrë dhe metodë për tu dëshmuar në fakt kush ka qenë e dhunuar dhe kush jo është përmes deshmitareve:
duke njohur mirë politiken dhe mentalitetin serb, gratë serbe për hirë të politikes së tyre dhe mentalitetit tjetër nga gratë shqipetare, do të nxitojnë qe të deklarojnë dhe edhe te sjellin deshmitar se kinse ato kanë qenë të dhunuara.
Keshtu gratë serbe do të përfitojnë personalisht nga ky ligj por do të fiton edhe politika e Serbisë, sepse ateher do te del se në Kosovë ka pasur me shumë gra serbe të dhunuara se sa gra shqipetare, se shqipetarët janë popull qe kanë dhunu gra me shumë se sa ushtria dhe paramilitarët serb.
Prandaj edhe përvoja e keqe e Bosnjës qe përmes ketij ligji ka humbur me shumë se sa ka përfituar me ka berë të votoj kunder.
Të nderuar vëllezër e motra, kjo është arsyeja kryesore pse kam folur dhe kam votuar kundër.
Me votimin tim jam fillimisht faqebardhë para ALLAHUT të Madheruar, pastaj para nënave dhe motrave tona qe kanë qenë viktimë e dhunimeve, pastaj para juve qe me keni votuar, por edhe atyre qe nuk me kanë votuar.
Dhe desha të iu kujtoj një çeshtje qe bazohet në parimet dhe edukimin Islam: të gjithë ju qe keni njohuri mbi Islamin e dini se çështja e nderit(moralit) në Islam është e ndjeshme.
Si besimtar dhe besimtare Musliman jemi të urdheruar qe çeshtjet qe kanë të bejnë(ndodhur) me moralin(nderin) tonë me apo pa deshirën të i mbulojmë dhe te mos i bejmë publike, ngase është çeshtje qe është mes robit dhe ZOTIT.
Atë qe ALLAHU na e ka mbuluar - fshehur nga të tjerët, nuk ben ta zbulojmë.
Iu faleminderit për mirëkuptim.
I juaji Gëzim Kelmendi.
Seine Ansichten leuchtet ein, dennoch sollte das Parlament und die Regierung mehr Mühe machen, Mechanismen zu entwickeln, die den Missbrauch dieses Gesetzes verhindern. Es kann nicht angehen, dass man 14 Jahre nach dem Krieg noch nicht weiß, wie viele Frauen im Krieg geschändet wurden und dass sie noch keine Psychische, Medeizinische und Materielle Hilfe erhalten.