SLAVEN BILIĆ Izbornik vrti varijante i pokušava sakriti početnu jedanaestoricu Petrićeva forma u vrh gura Olića Autor
IGOR FLAK
Slaven Bilić je jučer dugo šetao čateškim perivojem, sam u svojim mislima, uz cigaretu i dvije bilježnice. Tallinnska epizoda, prazne baterije, psihološki šokovi i opasni Guus Hid, sve su to brige koje mu donose nove sijede na smeđe lasi.
Ne bojimo se Rusa
- Ne mogu, niti želim sakriti, to je za nas najteža utakmica na dosadašnjem putu. Na svakom se koraku osjeća pritisak, nacija očekuje pobjedu, a ona vrijedi jako puno. No, ne bojim se pritiska, kao niti moji igrači - počeo je jučer u hotelu "Terme" hrvatski izbornik.
S igračima je održao posljednji taktički sastanak, gledani su CD-ovi sa sekvencama ruskih utakmica.
- Iz utakmice u utakmicu Hiddink je zidao momčad, ona sad nedvojbeno ima fizionomiju, kvalitetnija je, poletnija i mlađa od one iz rujna prošle godine. I to imam na pameti.
Svi su očekivali početni sastav, a onda je izbornik iznenadio:
- Imam dvije dvojbice. Prva se odnosi na vezni red, druga na vrh napada. U obrani bit će Ćorluka, Šimić, R. Kovač i Šimunić.
U sredini nema problema, stoga vjerujemo da Bilić "biciklira" Hiddinka. Uostalom, zašto bi netko i znao točnu jedanaestoricu, to doista nije pitanje od životne važnosti. Druga dvojba je hoće li igrati Petrić ili Olić?
- Vi kombinirajte, ja ću odlučiti u srijedu ujutro - dometnuo je Bilić.
Drukčija igra s Olićem
Dakle, Petrićeva stanka i nespremnost rodila je u Bilićevoj glavi ideju da sraz otvori s Ivicom Olićem. Bilić želi potpuno spremnog igrača, koji zna igrati protiv ruskih obrambenih igrača. Jer, Petrićevo znanje, tehnika i silina bili bi idealni za dvoboj s Rusima, koje moramo nadigrati, a s Olićem to ipak izgleda drukčije. On nije toliko jak kada se igra kod kuće, jer se niti Rusi ne mogu otvoriti, tako hrabro napasti.
Ipak smo bolji
Bilić uvijek ističe publiku.
- Publika će danas biti i te kako važna, dobro ozračje ponijet će moju momčad.
Kapetan Niko Kovač želio je dodati:
- Dosta je priča o umoru i svježini, danas ćemo trčati, trčati i trčati. Iznimno smo motivirani, nikad nismo izgubili u Maksimiru, pa nećemo ni danas.
Završna Bilićeva riječ glasila je:
- Rusija je odlična momčad, respektiramo je, no Rusi dolaze u Zagreb igrati protiv bolje momčadi od sebe, mi se nemamo čega bojati. I zato ćemo slaviti!
http://www.vecernji.hr/newsroom/sports/football/823533/index.do