Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Die Ustasa

Status
Für weitere Antworten geschlossen.
Bauchspeicheldrüsen-krebs gibt es auch nicht so oft wie lungenkrebs und beides ist aber schlimm oder?

In der Geschichte richtet man sich nicht an die Quantität sondern an der "Qualität", was heisst das mit deiner Aussage Ustasas auch nicht mit Nazis zu vergleichen sind, da es mehr Nazis als Ustasas gab, oder?
Völlig falsch: Ustasas sind wie Nazis, und Cetniks des 2. WKs ebenfalls. Da ist es völlig egal wie beides "entstand" oder von was es "mehr gab", Kindchen.

Cetniks und Ustasas waren im zweiten Weltkrieg gleich?
Sorry du bist schon bissl krank
Will die Cetniks nicht gutheißen, wie viele haben sie ermordet und auf welcher Art. Was haben die Ustasa ermordet und auf welche Art?
Ich hasse es die Cetniks zu verteidigen, aber auf welcher Art ihr hier Vergleiche zieht ist einfach assozial

Cetniks hatten aber ebenfalls viele KZs (Stichwort: "Crveni Kriz Nis")

Die Leute, die du hier beschreibst waren "Partisanen". Denn nur die und unabhängige Zivilisten haben sich gegen dieses Regime gewehrt. War aber auch so in Kroatien.

Hitler hatte sogar ein Pakt mit Nedic, der damals der Ansager der damaligen Cetniks war. Und das waren recht viele Leute und nich einpaar wie du es hier beschreiben willst.
Es gibt genug Bilder, Dokumente und andere Beweise für dne damaligen Marionettenstaat -> Danckelmann lässt grüßen.

AUch Kinder Kz??? Welche die Ustasa mit Hammer und so bearbeitet hat??? Und Kindern die Arme und Beine lebendig abschnitten? Hatten das auch Cetniks???

NEIN

In Jasenovac EIN DRITTEL DER SERBEN BESTIALISCH UMGEBRACHT
HABEN DIE CETNIKS AUCH EIN DRITTEL DER KROATEN IN KZ GETÖTET???

AUch Kinder Kz??? Welche die Ustasa mit Hammer und so bearbeitet hat??? Und Kindern die Arme und Beine lebendig abschnitten? Hatten das auch Cetniks???

NEIN

In Jasenovac EIN DRITTEL DER SERBEN BESTIALISCH UMGEBRACHT
HABEN DIE CETNIKS AUCH EIN DRITTEL DER KROATEN IN KZ GETÖTET???

Ein KZ bleibt ein KZ,da kannst du dich nicht herausreden du selten dämlicher Spack.
Nur weil es die Serben führten,ging es nicht weniger schlimm zu.

Ein KZ bleibt ein KZ,da kannst du dich nicht herausreden du selten dämlicher Spack.
Nur weil es die Serben führten,ging es nicht weniger schlimm zu.

Ein Kindermörder ist auch gleich wie ein Mörder???
Einer der tausende ermordet ist genauso als jemand der 100 ermordet..
(Das war jetzt nur so Relationsbeispiel)

WENN JA SIND USTASAS UND CETNIKS GLEICH.

Jel' ti meni prijatelju virujes, da mi je puna kapa toga - cili zivot maltene vrtlo se samo oko toga, 'natjecanje ciji je veci curak, ogovaranje iza ledja, kad pricas sa navodnim prijateljom, onda ono uvalis licemjerno " ma brate, svi smo mi isti, mi jugoslaveni se nikom nedamo", a kad ode kresu mu nanu cetnicku/ustasku, pocnu srat' kako mu je djed kla' za vrime 2. sv. rata - ma nagleda' i nacuja' san se ti prica, da ti se okrene u zeludcu. Pa kad je rat krenija', ajmo Jovo nanovo, pa opet strahuj, opet te uvali u psihozu, utra' ti strah u kostima, nocne barikade i cega sve nije bilo. I to je ono upravo sta si malo prije reka', neznas maternji (cak in' to neb' zamira koliko one druge stvari) a busas se u prsa da su oni "drugi" bili genocidniji, "drugi" su vise klali, "vi ste poceli". Pa pobogu, rodjen si recimo u inostranstvu, odrasta uz razne kulture, nisi (svom srecom) osjetija miris baruta i krvi, nisi gledao leseve, nisi toliko suocen sa situacijom i mrznjom kao recimo da zivis stvarno dol' i ode' pocnes recimo izigravat "patriotu/nacijonalistu" - ajme jos kad mi pocnu misat' pola njemackog pola srpskog/hrvatskog i pocnu trubit o ratovima, ajme nekad mi dodje .... ma ... nazalost, daleko je ta moja zelja od stvarnosti, a sve pocinje u stvari od malih nogu, tj. kucni odgoj, tu svira il' dobra il' losa muzika.

Amin

Morete komotno zakljucati ovu temu, covjek re rekao sve !
Svaka cast majstore.

Ja bih okvirila Vuka i postavila bih ga u svoju dnevnu sobu i samo da mi prica

Fala na komplimentu, pa kad pocnem dosadjivat ti me uvalis kod neke druge komsinice i umjesto mene postavis batukandu, nikad se nezna sta ispane u cjeloj toj prici, hehe. Meni nesmeta sama tema koliko sami nacin' pisanja, nekako umjesto dijaloga ovdje imas osjecaj da svak' za se vodi monolog. Cijela tematika mi je previse ubrzano i pogotovo povrsno' procesljana. Ja ovako gledan na cijelu tu stvar oko ustasa, NDH i danasnje Hrvatske. Hrvatska ovakva kakva je danas (isto kao i Srbija) nije i nemoze bit' ista kao ona prije deset il' dvadeset godina, razumljivo (i sad lakse "dises" kao srbin nego u ratnim vrimenima, sve logicno). Kad pricamo o NDH i ustaskom pokretu, tu zaista postoji zamjetna ajmo je nazvat "doza konformizma" i kompromiserstva. Znaci, nostalgija prema ustastvu prije nekoliko godina bila je poticana iz struktura vlasti, danas, fala bogu, to vise nije slucaj (ma da jos nazalost nose ulice naziv Mile Budaka i po Dalmaciji oskrnjavaju spomenike NOB-a i kite se ustaskim znakovima, ali dobro, opet druga tema). Ali idalje mislin', ako pricamo o ustaskom pokretu, da hrvatska javnost nije pretjerano upoznata sto je, uistinu bila ta tvorevina zvana "NDH" (slicna situacija je i u Srbiji i BiH oko cetnickog i partizanskog porketa, tj. cijeli taj drugi sv. rat na nasem prostoru). Zasto san' maloprije spomenija da povrsno gledamo tematiku, drugi sv. rat, pogotovo oko ustaskog pokreta vrlo je kompleksno dogadjanje koje se mora posmatrat na puno puno razina, tako da je nemoguce sve opisat' i sklempat u nekoliko rijeci i govort' "to je to".

Meni nesmeta sama tema koliko sami nacin' pisanja, nekako umjesto dijaloga ovdje imas osjecaj da svak' za se vodi monolog".

Razlika je u tome, da, neko se ukljuci u temu, ne da bi nesto doprineo temi, vec da se prepucava i vredja, dok drugi doprinose, i srecna sam da vas ima par.
Ovako se dá diskutovati.

laku noc dobri ljudi

Fala na komplimentu, pa kad pocnem dosadjivat ti me uvalis kod neke druge komsinice i umjesto mene postavis batukandu, nikad se nezna sta ispane u cjeloj toj prici, hehe. Meni nesmeta sama tema koliko sami nacin' pisanja, nekako umjesto dijaloga ovdje imas osjecaj da svak' za se vodi monolog. Cijela tematika mi je previse ubrzano i pogotovo povrsno' procesljana. Ja ovako gledan na cijelu tu stvar oko ustasa, NDH i danasnje Hrvatske. Hrvatska ovakva kakva je danas (isto kao i Srbija) nije i nemoze bit' ista kao ona prije deset il' dvadeset godina, razumljivo (i sad lakse "dises" kao srbin nego u ratnim vrimenima, sve logicno). Kad pricamo o NDH i ustaskom pokretu, tu zaista postoji zamjetna ajmo je nazvat "doza konformizma" i kompromiserstva. Znaci, nostalgija prema ustastvu prije nekoliko godina bila je poticana iz struktura vlasti, danas, fala bogu, to vise nije slucaj (ma da jos nazalost nose ulice naziv Mile Budaka i po Dalmaciji oskrnjavaju spomenike NOB-a i kite se ustaskim znakovima, ali dobro, opet druga tema). Ali idalje mislin', ako pricamo o ustaskom pokretu, da hrvatska javnost nije pretjerano upoznata sto je, uistinu bila ta tvorevina zvana "NDH" (slicna situacija je i u Srbiji i BiH oko cetnickog i partizanskog porketa, tj. cijeli taj drugi sv. rat na nasem prostoru). Zasto san' maloprije spomenija da povrsno gledamo tematiku, drugi sv. rat, pogotovo oko ustaskog pokreta vrlo je kompleksno dogadjanje koje se mora posmatrat na puno puno razina, tako da je nemoguce sve opisat' i sklempat u nekoliko rijeci i govort' "to je to".

Ovi koji bi nesto i znali su umorni od svega i svih tih dogadjanja iz 90-tih i 2.svj.rata.

Ljudi su takoreci guseni u svim tim godinama,tako da su to samo ruzne uspomene ,koje se moraju sto prije ostavit po strani ,a mozda ih i pokusat posve zaboravit.

Moramo kao drustvo pokusat gledat u bolju buducnost ,koja ce nama i nasim mladim nasljednicima olaksat zivot i postedit ih svega ovoga kroz sto smo mi prosli .

Osobno cu se zalagat ,da se ovdje sto manje projecira mrznja i netrpeljivost ,mada to nekada i nije jednostavno ,svi smo ljudi sa osjecajima.

No bilo kako bilo ,mora se doci do razumijevanja i postovanja medjusobna,jer samo bolesni ljudi zele svadju i kavgu .

Treba biti fer i priznat sebi a i drugima ,da nema niti jedne nacije sa Balkana koja je cista od grijeha .

Uvijek se postavlja pitanje tko je poceo u 90-tima ,a to se zna .

Zbog toga se ne moze okrivit jedna nacija kao takva .

Onda dolazi do konstatacije sa druge protivnicke strane ,tko je odgovoran za Jasenovac itd.

A isto ne mozemo u tom slucaju okrivit kolektivno cijelu Naciju .

Jedino sto nas moze odvest na bolji i pravdeniji i korektniji put je istinski smiren medjusobni DIJALOG sa obostranim uvazavanjem .

A ima vas i nas nekolicina ovdje u svijetu ,koji bi mogli nesto u pozitivnom smislu pokrenut .

Lijepi Pozdrav i svako dobro svim ljudima dobre volje .

Ova tema ide uvijek na isti kurac. Osim ono sto Vuk prinosi, kao Vuk samotnjak.

Bile su Ustase i Cetnici. I to ti je malte ne jedno te isto. A Partizani, znamo i to, nisu bili bolji. I sad smo Fasisazam, na kratko, i komotno, izjednacili.

Tako da su Jasenovac i Bleiburg i "Srebrenice" drugog svjetskog rata, jedno te isto. Tu se ubijalo, tu je narod gino. Znaci drugi svjetski rat je cist racun, tu nema sta da se prepiremo. Ali moramo jos i spemenuti "Domobrane" koji su bili totalno normalni hrvatski seljaci. A oni su ono... branili svoje dvoriste.

Tu je bilo ono mnogo dobrih hrvata. Na strani srba trazise nesto slicno, al niko nemoze naci. Il su bili partizani ili cetnici. A znamo vec da oni nisu nista bolje nego Ustase. Znaci na kraju se mogu naci dobrih Hrvata, a dobrih Srba nema.

Znaci iz drugog svjetskog rata, hrvati jos i izlaze sa nekim moralnim plusom.
A Bosnjaci svakako jer oni jadni nisu znali sta im se desava.

U komunistickoj Jugoslaviji su se napatili svi drugih jer je to bila malte ne srboslavija. I tako predjemo na 90tu, i zna se ko je poceo. Oni veliki, da nekazem giganto, srbi, koji su na kraju dobili sta su zasluzili. Mislim na Hrvatsku, ne na BiH, jer tamo se jos i kote, i politicki.

Pa eto.... da se zahvalim za tu utakmicu i da vam jebem, vas fudbal.

Laku noc...

Status
Für weitere Antworten geschlossen.
Zurück
Oben