Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

DINO MERLIN&HARI MATA HARI

☆ Dino Merlin Official Website ☆
Offiziele website

Spacer.gif
NajnovijeVijesti.gif

Spacer.gif

BAŠČARŠIJA PLESALA UZ 'DABOGDA'
DUET DINO MERLIN & HARI MATA HARI
Maj 29, 2008

dinohari.jpg

Veliki ćurčiluk u srcu Baščaršije jučer je bio preplavljen navijačima Želje, Sarajeva, turistima, plesačima, svatovima, muzičarima na stejdžu, kamermanima... I svi plešu! A u fokusu cijele priče dvije najsjajnije bh. zvijezde: Dino Merlin i Hari Varešanović.

Pod budnim okom reditelja Pjera Žalice, Dino i Hari jučer su snimili spot za svoj duet "Dabogda". Ekipa "Dnevnog avaza" ekskluzivno je prisustvovala snimanju. Izuzetna atmosfera na setu, dobro raspoloženje sudionika i slučajnih prolaznika, riječi i muzika koji vas osvajaju na prvo slušanje... garancija su da uskoro stiže još jedan megahit.

Drugačiji i neočekivan

Tekst i muziku potpisuje bh. muzički čarobnjak, koji ovim, nakon najavnog singla "Otkrit ću ti tajnu", otkriva javnosti biser s novog albuma „Ispočetka“, ali i ruši stereotip o animozitetu sa kolegom Varešanovićem.

- Iznimno mi je drago što sam snimio duet sa Harijem Varešanovićem. To da smo ja i Hari u nekom sukobu samo je još jedan od mitova. Ljudi vole derbije, suparništvo... ali, naprosto, tu nema ništa. Jedino što nas dijeli je Miljacka: on je s Vratnika, a ja sam s Bistrika - kaže nam Dino Merlin. Na svakom svom albumu Merlin ima zanimljive saradnike i iznenađujuće duete, ali je, bez pretjerivanja, duet sa Harijem mnogima bio blagi šok.

- Uvijek želim da budem nov, drugačiji, neočekivan. Već 25 godina sam na stejdžu i ljudi, otprilike, misle da ću raditi očekivane stvari, ali ja se uvijek trudim da iznenadim prvo sebe, a onda i konzumente moje muzike. Ja pišem pjesme po tri-četiri godine, a tako je bilo i s ovom. Svaki je korak bio korak u nepoznato, ali na kraju, ti mali kristali, ta fina prašina se slegla i došao je Hari Varešanović kao biber po pilavu - ističe Merlin.

Prirodna situacija

A kako je reagirao Hari Varešanović kada je od kolege, za kojeg se godinama vjerovalo da se ne podnose, dobio poziv na saradnju?

- Priča o našem sukobu nikada nije imala veze s istinom. Mislim da je to priča poput one Željo - Sarajevo, najnormalnije rivalstvo dva kvalitetna, popularna izvođača. A saradnja se odvija u sasvim prirodnoj i profesionalnoj situaciji. Dino izdaje novu ploču, imao je pjesmu u kojoj je mene vidio i nazvao me da čujem. Meni se svidio taj neobični spoj sevdaha i latina. Pogodio je i svoj i moj senzibilitet. Obojica smo izašli iz studija prezadovoljni, a mislim da će i spot biti pun pogodak - prenosi svoje impresije Varešanović.

Zurück
Oben