care, du weist auf was er hinaus wil.erklär mir mal wieso?
BAŠČARŠIJA PLESALA UZ 'DABOGDA'
DUET DINO MERLIN & HARI MATA HARI
Maj 29, 2008
Veliki ćurčiluk u srcu Baščaršije jučer je bio preplavljen navijačima Želje, Sarajeva, turistima, plesačima, svatovima, muzičarima na stejdžu, kamermanima... I svi plešu! A u fokusu cijele priče dvije najsjajnije bh. zvijezde: Dino Merlin i Hari Varešanović.
Pod budnim okom reditelja Pjera Žalice, Dino i Hari jučer su snimili spot za svoj duet "Dabogda". Ekipa "Dnevnog avaza" ekskluzivno je prisustvovala snimanju. Izuzetna atmosfera na setu, dobro raspoloženje sudionika i slučajnih prolaznika, riječi i muzika koji vas osvajaju na prvo slušanje... garancija su da uskoro stiže još jedan megahit.
Drugačiji i neočekivan
Tekst i muziku potpisuje bh. muzički čarobnjak, koji ovim, nakon najavnog singla "Otkrit ću ti tajnu", otkriva javnosti biser s novog albuma „Ispočetka“, ali i ruši stereotip o animozitetu sa kolegom Varešanovićem.
- Iznimno mi je drago što sam snimio duet sa Harijem Varešanovićem. To da smo ja i Hari u nekom sukobu samo je još jedan od mitova. Ljudi vole derbije, suparništvo... ali, naprosto, tu nema ništa. Jedino što nas dijeli je Miljacka: on je s Vratnika, a ja sam s Bistrika - kaže nam Dino Merlin. Na svakom svom albumu Merlin ima zanimljive saradnike i iznenađujuće duete, ali je, bez pretjerivanja, duet sa Harijem mnogima bio blagi šok.
- Uvijek želim da budem nov, drugačiji, neočekivan. Već 25 godina sam na stejdžu i ljudi, otprilike, misle da ću raditi očekivane stvari, ali ja se uvijek trudim da iznenadim prvo sebe, a onda i konzumente moje muzike. Ja pišem pjesme po tri-četiri godine, a tako je bilo i s ovom. Svaki je korak bio korak u nepoznato, ali na kraju, ti mali kristali, ta fina prašina se slegla i došao je Hari Varešanović kao biber po pilavu - ističe Merlin.
Prirodna situacija
A kako je reagirao Hari Varešanović kada je od kolege, za kojeg se godinama vjerovalo da se ne podnose, dobio poziv na saradnju?
- Priča o našem sukobu nikada nije imala veze s istinom. Mislim da je to priča poput one Željo - Sarajevo, najnormalnije rivalstvo dva kvalitetna, popularna izvođača. A saradnja se odvija u sasvim prirodnoj i profesionalnoj situaciji. Dino izdaje novu ploču, imao je pjesmu u kojoj je mene vidio i nazvao me da čujem. Meni se svidio taj neobični spoj sevdaha i latina. Pogodio je i svoj i moj senzibilitet. Obojica smo izašli iz studija prezadovoljni, a mislim da će i spot biti pun pogodak - prenosi svoje impresije Varešanović.
wann kommt den das Album raus??
ich wars@koma
wer hat den sinjanin am flughafen in sarajevo beleidigt?
kA soll er es mir erklärencare, du weist auf was er hinaus wil.
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen