Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Dino Merlin nach 20 Jahren in Belgrad! 16.000 Karten in 4 tagen verkauft! 2011

Jadnik, prosao je razna ratista od Dublinske arene (evrovizije) do silnih "borbi" oko Stutgarta, Minhena, Duizburga ili Barselone, nezna se gdje mu je bilo "teze". Dok su granate padale po Sarajevu, Dino je putovao po svijetu, samo se pitam zasto nije dobio najvece vojno priznanje od Silajdzica, Izetbegovica ili Cele, stvarno je zasluzio ...

Ma bitno je da ti mene razumjes, ako budem pricao sa svedjaninom ili argentincem, onda cu propjevati na njemackom :^^:

Nazalost ste pogrijesili gospodjo. Ja sam se cak prevario oko datuma, on joj je tu pjesmu napisao i poklonio jos 1993, u jeku najtezeg rata u BiH, koja je kasnije postala jedan od najvecih hitova, koji li patriota. Koji paradoks, dok je pljuvao po srbima, istovrijemeno je Vesni Zmijanac i Lepoj Breni prodavao uveliko pjesme, sigurno isto valjan nacin pomagati svom narodu, a to su i tvoji zemljaci potvrdili (Ludjak i LordVader), pa opet sebi postavi pitanje, je li je isto ako jedan sarajlija iz svog podruma iz Vogosce, Dobrinje i Grbavice sve srbima opsuje po spisku, ili jedan Merlin koji je uglavnom zabavljao dijasporu, daleko van svoje domovine i granata, i prodavao "omrzenom" neprijatelju pjesme za vrijeme rata, dobro razmisli ...
u pravu si gospodine.....;-)

5 minuten googeln....

☆ Dino Merlin Official Website ☆

PLIMA: Recite nam gdje ste inace bili za vrijeme rata?

DINO: Pa, evo, upravao sam dobio pismo u kojem pise da sam sedamnaest mjeseci bio u ratu. Izlazio sam van u tom periodu, bio sam na Euroviziji, na festivalu u Maleziji... Prva tri mjeseca sam bio doslovno sa kalasnjikovim, i u sumi, i u mraku, i pucalo se... ali ja ne zelim govoriti o tome jer je to isuvise malo da bih ja o tome pricao. Ja sam svoju borbu shvatio kroz svoju gitaru i pjesme koje i dan danas zive..........

------------------

er war nicht im Keller - der Stinker war im Wald ....hahaa

Pozdrav
Baba

diese verlogene schwuchtel soll mal ein neues album rausbringen verdammt, sonst such ich den in der bascarsija auf und zieh ihm nen sarajvski burek durch den supak

Zurück
Oben