Jadnik, prosao je razna ratista od Dublinske arene (evrovizije) do silnih "borbi" oko Stutgarta, Minhena, Duizburga ili Barselone, nezna se gdje mu je bilo "teze". Dok su granate padale po Sarajevu, Dino je putovao po svijetu, samo se pitam zasto nije dobio najvece vojno priznanje od Silajdzica, Izetbegovica ili Cele, stvarno je zasluzio ...
Ma bitno je da ti mene razumjes, ako budem pricao sa svedjaninom ili argentincem, onda cu propjevati na njemackom
Nazalost ste pogrijesili gospodjo. Ja sam se cak prevario oko datuma, on joj je tu pjesmu napisao i poklonio jos 1993, u jeku najtezeg rata u BiH, koja je kasnije postala jedan od najvecih hitova, koji li patriota. Koji paradoks, dok je pljuvao po srbima, istovrijemeno je Vesni Zmijanac i Lepoj Breni prodavao uveliko pjesme, sigurno isto valjan nacin pomagati svom narodu, a to su i tvoji zemljaci potvrdili (Ludjak i LordVader), pa opet sebi postavi pitanje, je li je isto ako jedan sarajlija iz svog podruma iz Vogosce, Dobrinje i Grbavice sve srbima opsuje po spisku, ili jedan Merlin koji je uglavnom zabavljao dijasporu, daleko van svoje domovine i granata, i prodavao "omrzenom" neprijatelju pjesme za vrijeme rata, dobro razmisli ...