Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Diskusije na "domaćem" jeziku

Osoba sa simbiotskim karakterom govori sebi: “Ja nisam niko bez tebe. Ti me preuzimaš ili gutaš. Dugujem ti sebe. Ja sam odgovoran za tebe, i/ili ti si odgovoran za mene. Ne mogu da budem srećan ako ti nisi srećan. Ne mogu da tolerišem razlike medju nama. Moja sreća, uspeh, opstanak će te povrediti ili je dobijen na tvoj račun. Tvoja odvojenost, uspeh ili sreća koja ne uključuje mene me boli i dobijena je na moj račun. Ne mogu preživeti bez tebe.”

* Najgore su te simbiotske veze

U nas zene doje djecu na ledjima ,samo zabace sisu na ledja :D

- - - Aktualisiert - - -

Seka iz Osijeka

Ide seka iz Osijeka,
srela vola pa se bola,
trnje vadi picu gladi ,
hoće mene da navadi .

A ja izvad svoga resa,
koji važe kilo mesa,
pa začepi guzne žvalje,
da ne može pišat dalje.

Na bolnici truba svira,
meine doktor rezultira,
ubilo te vedro nebo ,
ti si dečko kurvu je.o,
a ja njemu sjajnu zvizdu,
jeb.o sam te baš u pi..u.

Годинама покушавам да опрашим спатифилум и добијем семе. Најзад сам успео. Следи покушај да спатифилум произведем из семена.

Godinama pokusavam da oprasim spatifilum i dobijem seme: Najzad sam uspeo. Sledi pokusaj da spatifilum proizvedem iz semena.

- - - Aktualisiert - - -

U nas zene doje djecu na ledjima ,samo zabace sisu na ledja :D

- - - Aktualisiert - - -

Seka iz Osijeka

Ide seka iz Osijeka,
srela vola pa se bola,
trnje vadi picu gladi ,
hoće mene da navadi .

A ja izvad svoga resa,
koji važe kilo mesa,
pa začepi guzne žvalje,
da ne može pišat dalje.

Na bolnici truba svira,
meine doktor rezultira,
ubilo te vedro nebo ,
ti si dečko kurvu je.o,
a ja njemu sjajnu zvizdu,
jeb.o sam te baš u pi..u.

To burazeru! :D

Jel znas onu..

Pod prozorom moje mile
******* sam cetri kile

Preuzeo sam ovaj tekst od nekog iz BiH:

Blago vama koji ovdje dođete radi rahatluka od nekoliko sedmica. Imam nešto da kažem...

Našim građanima u inostranstvu želim rahatluk, dobro zdravlje i sreću. Ničija sudbina nije za potkusurivanje. Ovo je vaša zemlja, a tamo gradite samo svoj život, neometani prokletstvom politike koja je uništila vašu domovinu.

Živite gdje vam je bolje, to je vaše ljudsko pravo. Život u drugoj zemlji ne znači oduzimanje prava na komentiranje stanja u domovini. Ali ne nasjedajte na propagande naših medija, ne vjerujte emisarima i nostalgičnim pričama koje imaju za cilj samo da vas udare po džepu. Izdignite se iznad uskih nacionalističkih shvatanja, čuvajući pri tome svoje običaje i jezik, kulturu, pisanu riječ (naročito pisanu riječ). Klonite se prenošenja osvete i mržnje na djecu, klonite se kolektivnog žigosanja drugih naroda, to je prokletstvo koje razara Bosnu. Narod čuvaju jako obrazovanje i financije, a ne mitologija o turcima, ustašama i četnicima.

Ovo je mala zemlja. Tek kad iz nje izađete, shvatite koliko je zapravo mala i kako su naši sukobi smiješni.

Pomozite jedni drugima koliko god i kad god možete. Ne dopustite da ijedan bosanac&hercegovac, bez obzira na vjeru i naciju, bude gladan, žedan i napušten u vašoj blizini. Suviše smo se napatili da bi jedni druge dodatno potapali. Ignorišite ekstremiste i usijane glave kako ne bi na sebe navukli bijes domaćeg stanovništva. Obrazujte djecu do najviših nivoa školovanja.

I da, imate pravo glasa koje ste upropastili, kolektivno. Ispravite grešku što prije inače će vam se izbrisati trag u vašim rodnim mjestima.

"Traume" iz detinjstva

1. Kad god majka ode na roditeljski sastanak, oblačila se trenerka, pa pidžama, pa farmerke i čekaju se batine.
2. Daj te pare što si dobio za rođendan da stoje kod nas.
3. Kako ću ti izvući uši kad dođemo kući!!!
4. Ostavi taj sok, to je za goste!
5. Ne smej se toliko, oplakaćeš!
6. Ima da pojedeš sve to, do zadnje kašike!
7. Čekaj samo dok ti otac dođe!
8. Kada te pošalju da ubereš prut sa kojim treba da dobiješ po guzici
9. Često pitanje kad dođeš iz prodavnice: "A gde je kusur?"
10. Ako te kondukter pita, reci da imaš 6 godina.
11. Pokaži gostima kako lepo recituješ,sviraš,crtaš ili šta već.
12.Pusti njih neka se igraju, ti uzmi knjigu.

- - - Aktualisiert - - -

Preuzeo sam ovaj tekst od nekog iz BiH:

Blago vama koji ovdje dođete radi rahatluka od nekoliko sedmica. Imam nešto da kažem...

Našim građanima u inostranstvu želim rahatluk, dobro zdravlje i sreću. Ničija sudbina nije za potkusurivanje. Ovo je vaša zemlja, a tamo gradite samo svoj život, neometani prokletstvom politike koja je uništila vašu domovinu.

Živite gdje vam je bolje, to je vaše ljudsko pravo. Život u drugoj zemlji ne znači oduzimanje prava na komentiranje stanja u domovini. Ali ne nasjedajte na propagande naših medija, ne vjerujte emisarima i nostalgičnim pričama koje imaju za cilj samo da vas udare po džepu. Izdignite se iznad uskih nacionalističkih shvatanja, čuvajući pri tome svoje običaje i jezik, kulturu, pisanu riječ (naročito pisanu riječ). Klonite se prenošenja osvete i mržnje na djecu, klonite se kolektivnog žigosanja drugih naroda, to je prokletstvo koje razara Bosnu. Narod čuvaju jako obrazovanje i financije, a ne mitologija o turcima, ustašama i četnicima.

Ovo je mala zemlja. Tek kad iz nje izađete, shvatite koliko je zapravo mala i kako su naši sukobi smiješni.

Pomozite jedni drugima koliko god i kad god možete. Ne dopustite da ijedan bosanac&hercegovac, bez obzira na vjeru i naciju, bude gladan, žedan i napušten u vašoj blizini. Suviše smo se napatili da bi jedni druge dodatno potapali. Ignorišite ekstremiste i usijane glave kako ne bi na sebe navukli bijes domaćeg stanovništva. Obrazujte djecu do najviših nivoa školovanja.

I da, imate pravo glasa koje ste upropastili, kolektivno. Ispravite grešku što prije inače će vam se izbrisati trag u vašim rodnim mjestima.

Interesuje me na sta se raplicira ovaj deo teksta. Cime izazvan je on to napisao? Jel u jednom forumuu kojem su se nadmasili gastarbajteri biserima?
Zasto ON kolektivno osudjuje one "vani" bilokojem propastu?
NIje mi jasno. Volela bih da posatvis link pa da povezem.

52ez70at5s98289omfh6.jpg

- - - Aktualisiert - - -

10fh0.jpg

Zurück
Oben