Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

EM Quali 2008 Auslosung - die Töpfe

• Ersteller Ersteller jugo-jebe-dugo
  • Erstellt am Erstellt am
J

jugo-jebe-dugo

Guest
Am 27. Januar ist die Auslosung

topf1
Griechenland, Niederlande, Portugal, England, Tschechien, Frankreich, Schweden

topf2
Deutschland, Kroatien, Italien, Türkei, Polen, Spanien, Rumänien

topf3
Serbien-Montenegro, Russland, Dänemark, Norwegen, [/b]Bulgarien[/b], Ukraine, Slowakei

topf4
Bosnien-Herzegowina, Irland, Belgien, Lettland, Israel, Schottland, Slowenien

topf5
Ungarn, Finnland, Estland, Wales, Litauen, Albanien, Island

topf6
Georgien, Mazedonien, Weißrussland, Armenien, Nordirland, Zypern, Moldawien

topf7
Liechtenstein, Aserbaidschan, Andorra, Malta, Färöer, Kasachstan, Luxemburg, San Marino

Qualifiziert sind die beiden EM-Gastgeber Österreich und Schweiz. Die übrigen 50 Länder werden in eine Gruppe mit acht Mannschaften und sechs Gruppen mit sieben Teams gelost. Die beiden Ersten jeder Gruppe sind für die Endrunde von 7. bis 29. Juni 2008 qualifiziert.

ps: Wird wieder schwer für uns,wenn man bedenkt das wir alleine ein Gegner aus Topf 1 und 2 kriegen.Da haben es die Kroaten wieder leichter und wundern sich wenn wir uns nicht qualifizieren aufgrund der schwereren Gruppe.

Die Wunschgruppe wäre Kroatien,SCG,Bosnien,Albanien,Griechenland,Mazedonien und San Marino was ja laut der Töpfemöglich ist. :D Das wäre der Oberhammer.

San Marino :mrgreen: die sind doch e nur zum Punktemachen da :mrgreen:

Ich will Trainier von San Marino werden, du wirst nicht entlassen wenn du verlierst, da diese Mannschaft immer verliert, und man kriegt Geld. Geiler Job ! :lol:

Stanković: Grci prvak po meri
Žreb grupa za Evropsko prvenstvo 2008. u Švajcarskoj i Austriji biće obavljen danas u podne u Montreu. Po drugi put u istoriji šampionata dve zemlje su zajednički organizatori, a među voditeljima ceremonije žreba biće poznati fudbaleri i bivši reprezentativci zemalja domaćina, Andreas Hercog i Stefan Šapuiza.

Dejan Stanković, fudbaler Intera, kao i ostali reprezentativci Srbije i Crne Gore, iako zaokupljen predstojećim Svetskom prvenstvom u Nemačkoj, očekuje dobre vesti iz Montrea.

- Kada smo uspeli da svarimo grupu koju smo dobili na Mondijalu, onda ćemo preživeti i onu koju dobijemo za Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj. Sada nam je u prvom planu da se što bolje pripremimo za Nemačku, međutim ni kvalifikacije za Evro 2008. nisu tako daleko jer počinju već u septembru. Zato nam je potrebna dobra grupa, ali očekujem da dobijemo dve jake ekipe - kaže Dejan Stanković.

Koliko jake?
- Pa, recimo, da jedna bude kao Španija, a druga kao Belgija. U takvoj grupi mi bismo opet tražili svoju šansu. Bilo bi dobro i da ne budemo u A grupi, koja će imati osam timova, jer bismo u tom slučaju igrali 14 utakmica, znači skoro jedno prvenstvo, a potom nam se neki rezultati ne bi računali.

Sastavite idealnu grupu?
- Šešir 1 - Grčka, koja je u malom padu posle osvajanja titule prvaka Evrope, šešir 2 - Poljska jer su nas često pobeđivali i vreme je da im vratimo dugove, ali u nekom važnom takmičenju, šešir 4 - Škotska, zato što su atraktivni i nisu previše jaki, šešir 5 - Litvanija, iz prostog razloga jer imamo dobra iskustva, šešir 6 - Severna Irska i šešir 7 - Lihtenštajn. Za poslednja dva šešira ne treba objašnjenje jer su u njima ekipe koje nemaju velike domete.

Od ovog ciklusa na završni turnir direktno idu dve prvoplasirane ekipe?
- Dobro je ako više nema baraž jer igrači ne moraju da razmišljaju samo o tome da li će biti prvi ili najbolje drugoplasirani ili će ispasti u baražu...

Nakon žreba za Evro 2008. bićete preokupirani isključivo takmičenjem u Seriji A?
- Naravno, jer dokle god imamo i teorijsku šansu, borićemo se sa Juventusom za titulu a, ako u tome i ne uspemo, onda moramo da sprečimo Milan da nas preskoči, s obzirom na to da drugo mesto vodi direktno u Ligu šampiona. Mi igramo odlično ove sezone, ali tim iz Torina je neverovatan. Na pola prvenstva ima 56 bodova, a nekada se skudeto osvajao sa 72. Kako guraju, do kraja mogu da budu blizu 100 bodova, što je malo verovatno, ali nije nemoguće. Odradio sam kaznu od dva meča zbog crvenog kartona i tu pauzu sam iskoristio da „ubacim malo benzina u noge“, jer do kraja sezone više nema odmora.

Ž. Babović

--------------------------------------------------------------------------------

Žreb grupa za „Evro 2008“ održaće se danas u Montreu (12 , TV „Pink“)
Daj nam Bože plave u grupi!
Miroslav - Ćiro Blažević, veliko trenersko ime, na Kipru sa švajcarskim Ksamaksom prikuplja snagu i kuje plan kako da svom klubu obezbedi mirnu prolećnu sezonu. S prijateljima iz Crvene zvezde i Smedereva u slobodno vreme pretresa veliki broj fudbalskih tema.

- Daleko smo od snega i hladnoće, i to je prava sreća. Na Kipru imamo idealne uslove za pripreme. U ponedeljak igramo sa Smederevom, a u nastavku priprema sa Crvenom zvezdom u Larnaki. Prvenstvo nam se nastavlja u februaru, ovi moji iz kluba mole se za opstanak, ja verujem da možemo i do Kupa UEFA.

Danas je u Montreu žreb kvalifikacionih grupa za EP 2008, koji može da spoji Hrvatsku i Srbiju i Crnu Goru?

- Daj Bože! Bilo bi jako interesantno videti te duele - u svom stilu će Blažević.

Kao selektor Hrvatske niste imali sreće u kvalifikacijama za EP 2000. Tada vam je rival bila Jugoslavija?

- Istina je! Bio sam fatalist u tim kvalifikacijama, a Mihajlović je tada u Zagrebu pucao dalekometnom paljbom - iz Rima.

Današnji žreb za EP nekako je u senci Svetskog prvenstva koje je sve bliže. Hrvatska je u grupi sa vladarom sveta - Brazilom, Japanom i Australijom a SCG u „grupi smrti“?

- Nekako bi, po toj logici, Hrvatskoj trebalo da bude lakše, mada ja verujem u selekciju SCG i mog prijatelja Petkovića. Imate šanse za drugi krug i nikako se ne treba predavati unapred.

Na Kipru pored velikih obaveza imate vremena i da podignete neke srušene mostove?

- Video sam prvi put posle 20 godina mog Boru Cvetkovića. Joj, što me je pljuvao po novinama kada sam ga svojevremeno iz Dinama poterao u Crvenu zvezdu. Nije tada kapirao da sam mu učinio uslugu. Evo ga sada, pomoćni je trener velikana sa „Marakane“, ma izljubili smo se kao najrođeniji - završio je Blažević.

ciro blazevic wünscht sich die Serben in einer Gruppe mit den Kroaten.....samo ti moli boga za plave, pa da vas opet guze u sred Zagreba :)

Maradona schrieb:
Am 27. Januar ist die Auslosung

topf1
Griechenland, Niederlande, Portugal, England, Tschechien, Frankreich, Schweden

topf2
Deutschland, Kroatien, Italien, Türkei, Polen, Spanien, Rumänien

topf3
Serbien-Montenegro, Russland, Dänemark, Norwegen, [/b]Bulgarien[/b], Ukraine, Slowakei

topf4
Bosnien-Herzegowina, Irland, Belgien, Lettland, Israel, Schottland, Slowenien

topf5
Ungarn, Finnland, Estland, Wales, Litauen, Albanien, Island

topf6
Georgien, Mazedonien, Weißrussland, Armenien, Nordirland, Zypern, Moldawien

topf7
Liechtenstein, Aserbaidschan, Andorra, Malta, Färöer, Kasachstan, Luxemburg, San Marino

Qualifiziert sind die beiden EM-Gastgeber Österreich und Schweiz. Die übrigen 50 Länder werden in eine Gruppe mit acht Mannschaften und sechs Gruppen mit sieben Teams gelost. Die beiden Ersten jeder Gruppe sind für die Endrunde von 7. bis 29. Juni 2008 qualifiziert.

ps: Wird wieder schwer für uns,wenn man bedenkt das wir alleine ein Gegner aus Topf 1 und 2 kriegen.Da haben es die Kroaten wieder leichter und wundern sich wenn wir uns nicht qualifizieren aufgrund der schwereren Gruppe.

Die Wunschgruppe wäre Kroatien,SCG,Bosnien,Albanien,Griechenland,Mazedonien und San Marino was ja laut der Töpfemöglich ist. :D Das wäre der Oberhammer.
Ja stimmt Maradona wäre wirklich der traum.Aber wird bestimmt nich so sein naja.Also sag mal wann und wo wwird die auslosung ausgestrahlt?

Zurück
Oben