Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

FK Crvena Zvezda vs FK Vojvodina Novi Sad/Lav Kup Finale

Финале Лав Купа
За понос и престиж

"Пада" одлука да ли трофеј остаје у Београду, или иде пут Новог Сада. Београђани за 23 титулу у Купу, Новосађани за прву у историји. Клубови апеловали на фер и спортско навијање. Селектор Антић на трибинама. Директан пренос финала Лав Купа Србије директно на Првом и сателитском програму РТС-а од 20,10 часова.

Први трофеј ове сезоне у домаћем фудбалу, намењен освајачу Лав Купа,. У борби, Војводина и Црвена звезда одмеравају снаге на стадиону Партизана у среду од 20,30 часова.

Црвена звезда ће покушати да дође до првог трофеја у овој сезони, а после финала окрећу се првенству. Војводина је одавно изгубила прилику да се озбиљније умеша у борбу за пехар у шампионату, па се окренула Купу.

Избацивањем браниоца титуле Партизана, Воша је истакла кандидатуру за први трофеј у Купу у историји клуба.

Тренер фудбалера Црвене звезде Ратко Достанић, рекао је да је освајање трофеја у Купу Србије обавеза за београдски тим, али је и његов колега са друге стране, Милан Ђуричић истакао да је убеђен у победу.

"Очекује нас изузетно тешка и важна утакмица, али је освајање трофеја обавеза за Црвену звезду и надам се да ћемо уз помоћ армије навијача успети да до њега и дођемо", рекао је Достанић на конференцији за новинаре.

Достанић је додао да у финалу нема фаворита и да обе екипе имају подједнаке шансе за успех, са чиме се није сложио Ђуричић.

"Ми можемо да се у финалу Купа потрошимо, а Звезда то себи не сме да допусти, јер је за викенд чека дуел са Партизаном, одлучујући у првенству", оценио је Ђуричић.

"Звезди и Партизану само фудбалски идиот може да прети. Али ми имамо право да се надамо да ћемо донети пехар. Ја знам да ћемо га донети. Не знам како, али знам да ћемо га донети", додао је Ђуричић чија је екипа претрпела поразе у оба првенствена сусрета са Звездом ове сезоне.

Капитен Звезде Никола Лазетић признао је да су црвено-бели због борбе за титулу у првенству у мало тежој ситуацији од Војводине.

"Притисак постоји. Свесни смо да у ова четири дана можемо да освојимо два трофеја, али и да изгубимо оба. Али ту и јесте драж фудбала. Ту се показују велики играчи, праве звезде", рекао је Лазетић.

Ситуација на табели Супер лиге, са друге стране, не брине капитена Војводине Драгана Мрђу, с обзиром да је његова екипа већ изгубила шансе да се преко првенства домогне учешћа на европској сцени наредне сезоне.

"Нисмо планирали да будемо у овој ситуацији, али када смо схватили где смо, потпуно смо се окренули Купу и све снаге усмерили ка освајању тог трофеја. Поправног нема, улог је трофеј, а ми смо већ показали да умемо да играмо такве утакмице", навео је Мрђа.

Према пропозицијама такмичења, уколико утакмица буде завршена без победника играће се продужеци два пута по 15 минута. Ако и тада буде нерешено, изводиће се једанаестерци.

Звезда је национални Куп освајала 22 пута, док је Војводина без тог трофеја, иако је до сада играла три финала, али је у њима поражена и то без постигнутог гола.

Интересовање навијача обећава, јер према информацији из Фудбалског савеза Србије, навијачи Црвене звезде разграбили су све улазнице за северну трибину Партизановог стадиона.

Традиционално место окупљања навијача црвено-белих у мечевима против њиховог највећег ривала биће испуњен и против Војводине, а за сада је продато више од 15.000 улазница.

Да се не би дошло до инцидента, оба клуба су позвала своје присталице да у финалном окршају, дођу у великом броју и спортски навијају и бодре своје љубимце.

"Фудбал је кроз векове спајао људе никада не ширећи мржњу и међусобну нетрпељивост. Желимо да покажемо домаћој и међународној спортској јавности да у Србији има много више навијача и да се у нашој земљи игра добар фудбал", стоји у заједничком саопштењу новосадских и београдских црвено-белих.

Управе два трофејна клуба напомињу да ће првотимци Војводине и Црвене звезде "умећем и витештвом на терену послати помирљиву поруку и учинити све да победи фудбал".

Подсећамо, финале Лав Купа Србије играће се у среду од 20.30 часова на стадиону Партизана, уз директан пренос на Првом програму Радио-телевизије Србије од 20,10 часова.

??? ::

Zurück
Oben