Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Georg Koch beendet Karriere?? Video

Koch: Nach Knallkörper – Droht nun Karriereende?
EX-Dinamo Zagreb Torwart

Nachdem Torwart Georg Koch am Wochenende durch einen Feuerwerkskörper verletzt worden war und ausgewechselt werden musste, bangt der ehemalige Bundesligaspieler nun um seine Karriere.

(rs) Wien. Schlechte Nachrichten aus der österreichischen Hauptstadt. Möglicherweise steht Georg Koch vor seinem Karriereende. „Ich habe immer noch ein lautes Pfeifen im Ohr und spüre einen extremen Druck. Bei den Gleichgewichts-Test, die die Ärzte mit mir durchgeführt haben, bin ich immer wieder nach rechts gekippt. Falls sich das nicht ändert, kann ich nicht mehr Fußball spielen. Die nächsten 14 Tage stehe ich unter Beobachtung.“

Austria-Fan festgenommen

Am Sonntag wurde Koch in der zehnten Spielminute von einem Feuerwerkskörper verletzt, der neben ihm explodierte. Einen Gehörschaden trug der ehemalige Bundesligakeeper davon. Ein Tatverdächtiger wurde aufgrund von Videobildern festgenommen. Ihm droht nun eine Haftstrafe von rund drei Jahren.

Das Video was der Trainer sagt auf Österreichisch gibts auf dieser Kroatischen Seite

http://www.index.hr/sport/clanak/georg-koch-prekida-karijeru-/399728.aspx

UKOLIKO u sljedećih desetak dana ne osjeti velike pomake u svom zdravstvenom stanju, Georg Koch, bivši vratar Dinama, a danas čuvar mreže Rapida prekinut će svoju karijeru.

Podsjetimo, Koch je djelomično izgubio sluh, ali ima i problema s ravnotežom, nakon što mu je za vrijeme austrijskoga nogometnog derbija Rapid - Austria (B) u blizini desnog uha eksplodirala petarda.

"Još uvijek mi pišti u uhu i osjećam pritisak. Na pregledu kod liječnika ustanovljeno je da imam problema s ravnotežom i da se naginjem na desnu stranu. Ukoliko se to ne riješi, morat ću prekinuti nogometnu karijeru", kazao je 36-godišnji Koch za Bild.

Slična se stvar dogodila 1. travnja 2005. godine Petriku Sanderu, treneru Energie Cottbusa, kad je eksplozivna naprava puknula pored njega. Nikada se do kraja nije oporavio.

"Uvijek sam se pitao zašto se on tako pati. Sada znam kroz što prolazi", završio je Koch, a Sandar potvrdio: "Mislim da mi zvižduk u uhu nikad neće prestati."

Od praska petarde Koch se srušio na tlo i oko pet minuta bio bez svijesti. U klupskoj su ga ambulanti stavili na infuziju, nakon čega su ga otpremili u bolnicu, gdje su ustanovljene ozljede koje bi ga mogle koštati ostatka karijere. Valjda ne i zdravlja.

Georg Koch prekida karijeru? - Sport - Index.hr

JOŠ je uvijek upitno kad će i hoće li uopće Georg Koch ponovno moći čuti na desno uho. Tek je poznato da osjeća glavobolju i vrtoglavicu pa će mirovati sljedeća dva tjedna.

Podsjetimo, bivšeg vratara zagrebačkog Dinama morali su iznijeti s terena u 10. minuti austrijskoga nogometnog derbija Rapid - Austria (B) nakon što mu je u blizini desnog uha eksplodirala petarda.

Od praska se Koch srušio na tlo izgubivši nakratko svijest, a nakon pregleda snimke zaključeno je da je netko od gostujućih navijača bečke Austrije s tribina bacio petardu koja je eksplodirala tik do Kochova uha.

"Bio je to šok za mene. U karijeri sam igrao u mnogo derbija s povišenim tenzijama, no nikada me nitko od suparničkih navijača nije ozlijedio", jedini je Kochov komentar koji prenosi Die Zeit.

Austrijski Kurier piše da je Koch proveo noć u svom domu, a ne u bolnici iako se žalio na glavobolju, mučninu i vrtoglavicu. Ustanovljeno je da je bubnjić neoštećen, ali trebat će izvršiti još detaljnije preglede kako bi se moglo točno ustanoviti je li došlo do ozbiljnih povreda.

Kochu slijedu dvotjedno mirovanje, a Rapidu i bečkoj Austriji kazne. Rapid, kao domaćin utakmice, bi mogao biti kažnjen i s 50.000 eura zbog propusta u osiguranju, a Austria pet puta manje zbog divljanja svojih navijača.

Video: Koch pre?ivio divlji Poljud, a u finom Be?u ostao bez sluha - Sport - Index.hr

Srna: Dinamov misija je jedino moguca ako sami sebi zabijemo :D hihihi

srnaplesosahtarvv.jpg

UKRAJINSKI prvak stigao je u Zagreb dovršiti posao. Ekipu Šahtara sutra navečer na Maksimiru očekuje uzvratna utakmica 3. pretkola Lige prvaka, a nakon ugodnih 2:0 iz Donjecka mogu biti potpuno opušteni. U zagrebačku zračnu luku stigli su čarterom direktno iz Donjecka, s 20 minuta zakašnjenja. Narančastu delegaciju dočekala su tri autobusa, jer osim igrača i stručnog stožera u Zagreb su doputovali novinari kao i VIP gosti ukrajinskog kluba. Milijarder Rinat Ahmetov, koji je dio svog bogatstva uložio u najdraži hobi, u Zagreb stiže tek sutra privatnim avionom.

Među delegacijom se nisu našli Ilsinho, koji se tek vratio s Olimpijskih igara u Pekingu, te Rumunj, Razvan Rat, Srnin pandan na lijevoj strani Šahtarove ekipe.

Naš Darijo Srna, koji je Modre u Donjecku ranio svojim klasičnim oružjem, bio je najtraženije lice na Plesu. Nezapaženo je prošla i vaterpolska delegacija koja je negdje u isto vrijeme preko Frankfurta stigla u domovinu.

Ne igramo bajno, ali imamo iskustvo igranja u Ligi prvaka

"Iza nas je dosta kikseva, ne igramo bajno, ali imamo pozitivan rezultat iz prve utakmice i mislim da bi bio veliki neuspjeh ispasti iz Lige prvaka.", naglasio je Srna, osvrčući se na zaista mizerne rezultate svoje ekipe u ukrajinskoj ligi.

Jedinu prvenstvenu pobjedu Rudari s ostvarili u trećem kolu protiv Iličevca. Remizirali su s igrači Karpatom, Dnjiprom i Metalistom, te ubilježili sramotne poraze od Lviva i Vorskle. No, moralo bi se dogoditi čudo da tako iskusna momčad ispusti vodstvo od 2:0 i dozvoli Dinamu da se osladi plasmanom u Ligu prvaka.

"Odlično ih poznajemo, jučer smo još jednom pogledali snimku susreta iz Donjecka. Sami sebi možemo biti najveći neprijatelj, ako napravimo koju glupu grešku i na taj način sami sebi zabijemo pogodak. A ako zabijemo, oni nama moraju zabiti četiri. Mislim da je to nemoguća misija. Dinamo u svakom slučaju respektiram, tamo ćemo se postaviti od prve minute. Spremni smo."

"Dinamo je moćan u sredini terena"

Utakmica u Šahtaru bila je realan pokazatelj omjera snaga. Očekivano i glatko Šahtar je slavio. No, mnogi su ipak očekivali jači otpor Ivankovićevih pulena.

"Očekivao sam jači Dinamo, ali i jači Šahtar. Za nas je najbitnije da nismo primili gol, mogli smo im pred kraj zabiti još koji pa sam s te strane zadovoljan. Dinamo je pokazao da može dobro držati loptu u sredini terena, ali na njihovu žalost, bili su bezopasni po naš gol."

Čini se da su se Dinamovi golgeteri živnuli u posljednje vrijeme, baš je Srnin kolega Boško Balaban izručio dva pogotka mladom Zadrovom vrataru Ježini.

"Drago mi je, zbog njega, ali mi i nije drago radi nas. Boško je moj prijatelj, ali je igrač s iskustvom koji nam može zapapriti. On rješava u utakmice jednim potezom i od njega nam prijeti velika opasnost. No, ponovit ću da je Šahtar momčad s iskustvom igranja Lige prvaka u posljednje četiri godine, i bilo bi zaista veliki neuspjeh da ne ostvarimo ono po što smo došli.
U nogometu je sve moguće, ali mi smo maksimalno motivirani i oprezni."

"Očekujem prolaz Hajduka"

U Dinamu se imaju pravo nadati, dodat će Srna; "Radi se o ekipi koja je u posljednjih 4-5 utakmica pokazala snagu, imaju dobre rezultate i dobre pojedince. Igraju kući, na stadionu će sasvim sigurno biti dobra atmosfera".

Bila je to rečenica iz kurtoazije, jer Darijo vrlo dobro poznaje navike izbirljive zagrebačke publike. No, zato dobre atmosfere neće nedostajati na njegovom Poljudu, gdje će se zapustiti ovisno o ishodu susreta s Dinamom.

"Da, sve zavisi od rezultata. Ako pobijedimo, idem za Split. U svakom slučaju, očekujem prolaz Hajduka, imaju zaista veliku šansu da se nakon toliko godina plasiraju u 1. kolo Kupa Uefa. Od srca im to želim i navijam za njih, ali u ovom trenutku ipak imam važniji zadatak, a taj je - proći Dinamo."

Srna: Dinamova misija je mogu?a jedino ako sami sebi zabijemo - Sport - Index.hr

Ich hab's live gesehen.
Koch hat bei Rapid bis jetzt nicht gut gespielt. Das 1 Tor gegen Famagusta hätte noch meine Oma gehalten so langsam war der Ball.
Ich wünsche ihm trotzdem gute Besserung. Solche Dinge, bei aller Rivalität, gehören nicht auf den Fussballplatz.

Zurück
Oben