Griechenland kann sich Milliarden sparen, indem es der Reformation des Vertrags von Lausanne zustimmt.
Das gibt es nichts zu verhandeln ihr losers habt die Insel an die Italienern verloren und die wiederum an uns oder willst den Vertrag von serven haben.Griechenland kann sich Milliarden sparen, indem es der Reformation des Vertrags von Lausanne zustimmt.
"serven"
Ihr seid so niedlich
Μέσα στο 2018 τα προγράμματα τού εν λόγω Εργαστηρίου του ΑΠΘ περνούν σε νέα περίοδο: ταυτόχρονα με τη εξέλιξη και βελτίωση του πρώτου αεροχήματος (διαδικασία που έχει ξεκινήσει και θα συνδυαστεί με νέα περίοδο δοκιμών), "τρέχει" νέα συμφωνία εξέλιξης για την εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά του βελτιωμένου Drone μεγάλης μεγάλης εμβέλειας και αυτονομίας.
«Η εταιρία που συμμετέχει στο πρόγραμμα (σ.σ Intrakom Defence Electronics, IDE) μπήκε στην λογική να αναπτύξει περαιτέρω αυτό το σύστημα και έκανε μια σύμβαση με εμάς. Βάσει της σύμβασης, εμείς ως Πολυτεχνείο με Έλληνες μηχανικούς -νέα παιδιά, διδάκτορες, μεταδιδάκτορες ή υποψήφιους διδάκτορες- θα είμαστε το design authority που θα βελτιώσουμε το Ιπτάμενο Αερόχημα, ώστε να γίνει ένα ώριμο προϊόν για πώληση» εξηγεί ο κ. Υάκινθος που τονίζει πως στη συνέχεια το Πανεπιστήμιο θα παίρνει τα λεγόμενα royalties (δικαιώματα), δηλαδή δεν θα πουλάει το προϊόν, αλλά θα παίρνει ποσοστό επί των πωλήσεων, που θα αποδίδεται μέσω του ειδικού λογαριασμού κονδυλίων έρευνας, προκειμένου να επενδυθεί ξανά.
Τα συγκεκριμένα ποσά θα επιστρέφουν στην ομάδα του Εργαστηρίου αλλά και στο ΑΠΘ, σε καθώς «το πανεπιστήμιο κρατάει κάποιο ποσοστό και για τις υποδομές του», σημειώνει ο διευθυντής του Εργαστηρίου Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών του ΑΠΘ.
Η εμπειρία που έχει συλλέξει η ομάδα των Ελλήνων ειδικών ερευνητών από τις δοκιμές του πλήρους συστήματος που εξελίσσεται τα τελευταία δύο περίπου χρόνια, ήταν εκείνη που έδωσε σημαντικές βάσεις για τις νέες συνεργασίες που ξεκινούν. Επίσης δημιούργησε τις βάσεις για το επόμενο, άλλης στόχευσης πρωτότυπο αερόχημα, που οι ερευνητές αναμένεται να έχουν έτοιμο μέσα στο 2018.
Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν μέρος της αναβάθμισης των F16
Ελλάδα ανάβει το «πράσινο φως» για την αναβάθμιση των F16 με δεδομένο ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει εγκρίνει την χορήγηση δανείου ύψους 460 εκατομμυρίων δολαρίων.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΝΤ1, πρόκειται για την αναβάθμιση συνολικά 85 F16 σε κατηγορία VIPER, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η Πολεμική μας αεροπορία αποκτά τρομακτικές δυνατότητες. Το συνολικό κόστος θα φτάσει τα 1,1 δις αντί 1,5 που είχε προϋπολογιστεί, όμως η Ελλάδα θα δίνει περίπου 100 εκατ. κατ' έτος.
Σύμφωνα με την κοινή απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ αυξάνεται ο προϋπολογισμός των χρηματοδοτήσεων ξένων χωρών κατά 460 εκατ. δολάρια, όσα είναι τα χρήματα που θα δοθούν ως χρηματοδότηση στην Ελλάδα, για αναβάθμιση των F16. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια που γίνεται κάτι τέτοιο από τις ΗΠΑ.
Αυτό σημαίνει ότι το 2021 η Ελλάδα θα αποκτήσει τα πρώτα 8 F16 Viper που θα της δώσουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα στο Αιγαίο και κατά πολλούς ειδικούς θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν στα ίσια οποιαδήποτε απειλή.
Σύμφωνα με τους Αμερικανούς αυτό θα γίνει άμεσα, το αργότερο μέχρι τις 19 Απριλίου.
Δείτε το σχετικό έγγραφο
Rafale den legane tha paroune?
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen