Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Hellenic Army - Info & Gallery



Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ελληνικών Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας P-3B Orion που πλέον λέγονται Αεροσκάφη Ναυτικών Επιχειρήσεων έχει αποτελέσει το επίκεντρο πλειάδας αναλύσεων αναφορικά με τα επιχειρησιακά οφέλη για το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ). Το τελευταίο χρονικό υπήρξαν δύο αξιοσημείωτες εξελίξεις με μεγάλο ενδιαφέρον τις οποίες και παρουσιάζουμε σήμερα αποκλειστικώς μέσα από το DefenceReview.gr. Έχοντας δεσμευτεί για αναλυτική παρουσίαση των δυνατοτήτων των P-3B Orion προχωρούμε στην ακόλουθη ανάλυση.

Το ΠΝ και ειδικότερα η Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού ήδη αξιοποιεί το P-3B Orion της ενδιάμεσης λύσης που επιχειρεί κανονικά σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο ενώ σε πρόσφατη εκπαιδευτική δραστηριότητα αξιοποιώντας τον υφιστάμενο εξοπλισμό των αεροσκαφών κατάφερε να πετύχει εντοπισμούς υποβρυχίων της Διοίκησης Υποβρυχίων του Αρχηγείου Στόλου.

Ο τωρινός εξοπλισμός του P-3B Orion περιλαμβάνει: τον ακουστικό επεξεργαστή AN/AQA-7 (V) 11, φέρει έως και 78 ηχοσημαντήρες εκ των οποίων παθητικούς τύπου SSQ-53D DIFAR, ενεργητικούς SSQ-62B DICAS, βαθυθερμογραφικούς SSQ-36, σύστημα ανίχνευσης μαγνητικών ανωμαλιών (MAD) AN/ SQS-10, ραντάρ εύρεσης στόχων επιφανείας AN/APS-80 καθώς και το τακτικό σύστημα αποστολής AM/ASN-124.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές και διασταυρωμένες πληροφορίες του γράφοντος στο πρόγραμμα δεν περιλήφθηκε εξ αρχής η απόκτηση νέων ηχοσημαντήρων για την κατακόρυφη αναβάθμιση των ανθυποβρυχιακών δυνατοτήτων των ελληνικών P-3B Orion. Το ΠΝ αντιλαμβανόμενο την ανάγκη για την ύπαρξη σύγχρονων δυνατοτήτων έρευνας και εντοπισμού υποβρυχίων αναμένεται να εκκινήσει διαδικασίες για την απόκτηση νέων σύγχρονων ηχοσημαντήρων ενεργητικού και παθητικού τύπου.


Είναι δεδομένο πως τα ελληνικά P-3B Orion εκτός της απόκτησης νέων ηχοσημαντήρων αναβαθμίζουν πολλαπλώς τις ικανότητες τους με την εγκατάσταση ενός υπερσύγχρονου ραντάρ έρευνας επιφανείας ELM-2022A της Ισραηλινής ELTA, καθώς και με το σύστημα υποκλοπής ηλεκτρονικών εκπομπών (ESM/ELINT) EL/L-8385 επίσης της ELTA. Το ραντάρ επιφανείας ELM-2022A έχει την ικανότητα εκτός από την παροχή πλήρους εικόνας τακτικής κατάστασης στόχων επιφανείας σε αποστάσεις έως και 370 χιλιόμετρα να βρίσκει περισκόπια υποβρυχίων διαθέτοντας πρωτόγνωρη διακριτική ικανότητα σε τεράστιες αποστάσεις.

Συγκεκριμένα, εμβέλεια 56 χιλιόμετρα για στόχο 1 τετραγωνικό μέτρο, 150 χιλιόμετρα για σκάφη μικρού μεγέθους και πάνω από 200 χιλιόμετρα για πλοία εκτοπίσματος φρεγάτας.
 
Hier mal was das Radar einer einzige Belharra-Frigatte umfassen kann. Zum Beispiel die gesamte Ägäis.

Ea5zxf8WoAEtDFe


Mit 4 Frigatten könnten wir den gesamte östlichen Mittelmeerraum zwischen Griechenland und Zypern bewachen.


Ea5zwu-WoAAULH2


Und hier die Aster 30 Anti-Flug Raketen (120km Reichweite).

jy6zZVR.jpg


Die Ägäis wird wahrlich eine einzige griechische Mauer werden.


:lol:

Tam Türke
 
 
ΕΚΤΑΚΤΟ: Εγκρίθηκε από τις ΗΠΑ η πώληση στην Ελλάδα 1200 μεταχειρισμένων Μ1117 ASV Guardian, αντί 85 εκ. ευρώ

 
ΕΚΤΑΚΤΟ: Εγκρίθηκε από τις ΗΠΑ η πώληση στην Ελλάδα 1200 μεταχειρισμένων Μ1117 ASV Guardian, αντί 85 εκ. ευρώ


Um diese Inhalte anzuzeigen, benötigen wir die Zustimmung zum Setzen von Drittanbieter-Cookies.
Für weitere Informationen siehe die Seite Verwendung von Cookies.
 

Το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο διοργάνωσε διαδικτυακά εκδήλωση – συμπόσιο με τίτλο “The Geopolitical Role of Greece as a Pillar of Stability and Cooperation: Serving as a Deterrent Force in the Eastern Mediterranean” (Ο Γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας και συνεργασίας: Υπηρετώντας μια αποτρεπτική δύναμη στην ανατολική Μεσόγειο). Ο τίτλος του συνεδρίου παραπέμπει ευθέως στην ελληνική αμυντική βιομηχανία. Ακολουθεί η τοποθέτηση του Ντένη Πλέσσα, Αντιπροέδρου Διεθνών Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων της Lockheed Martin Aeronautics / International.
 
 
 
Zurück
Oben