Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Hellenic Army - Info & Gallery

Μπράβο Χάρρι, πολύ καλό το βιντεάκι που έβαλες...



Ιπποκράτης
 
From Monday 14 to Friday, November 18, 2011 under the Military Cooperation Program Greece – Israel 2011, pilots and technicians of the 337Squadron of the 110 Combat Wing and five (5) F-16 Block 52 + aircraft, participate in a common training exercise with aircraft of the Israeli air Force at Ovda air base in Israel.

2011_sunekp_ell_isrl_07.jpg


2011_sunekp_ell_isrl_03.jpg


2011_sunekp_ell_isrl_05.jpg


2011_sunekp_ell_isrl_04.jpg


PALarge2.jpg


PALarge3.jpg


PALarge4.jpg


PALarge1.jpg
 
Deal για αγορά γαλλογερμανικών όπλων μέσα στο πακέτο της Δανειακής;

22-11-2011 14:47:31

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=28015&Itemid=40#
Διάχυτη είναι η εντύπωση στο χώρο των αμυντικών βιομηχανιών και όντως έχουν διαρρεύσει κάποια «ψίγματα» πληροφοριών που μαρτυρούν ότι μέσα σε όλη την διαπραγμάτευση με τους γαλλογερμανούς, υπάρχει ισχυρό το στοιχείο της πώλησης αμυντικών συστημάτων στην Ελλάδα.
Δεν είναι τυχαίο ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης των ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο οπωσδήποτε, συναρτάται άμεσα από την έναρξη ενός τουλάχιστον μικρομεσαίου εξοπλιστικού προγράμματος…
Σχετικές πληροφορίες δημοσιεύει η ευρωπαϊκής διαδικτυακής πύλης «New Europe» (neweurope.eu) που αναφέρει πως όταν Μέρκελ και Σαρκοζί «κλείδωσαν» με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το δάνειο των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε δεχθεί ως αντιστάθμισμα να προχωρήσει σε εξοπλισμούς για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ύψους 10,5 δισεκατομμυρίων ευρώ!
Οι Γαλλογερμανοί υποτίθεται ότι είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους ώστε οι χώρες τους, δηλαδή οι αμυντικές τους βιομηχανίες, να λάβουν το 50% του ποσού! Ο Γάλλοι φέρονται να είχαν εξασφαλίσει την πώληση του μαχητικού τέταρτης γενιάς … Rafale και οι Γερμανοί… άρματα μάχης Leopard (!).
Προφανώς ο συντάκτης αγνοεί ότι η Ελλάδα έχει ήδη αρκετά Leopard-2 (και σίγουρα δεν πρόκειται να προμηθευτεί νέας κατασκευής) και η Γαλλία έχει συμφωνήσει για FREMM και όχι για Rafale μια απόφαση που πλέον δεν αλλάζει.
Και εν πάση περιπτώσει, αν πίεζε για κάτι η Γερμανία, αυτό θα ήταν το Eurofighter το οποίο δεν ξέρουν τι να το κάνουν οι Γερμανοί (σε ότι αφορά τα νεοπαραληφθέντα) και έχει μεγάλη «τρύπα» στην χρηματοδότηση του Tranch 3 προσπαθώντας να σπρώξει αγωνιωδώς 37 μονάδες από αυτά που είχε υποσχεθεί να αγοράσει η γερμανική Αεροπορία, αλλά λόγω περικοπών ψάχνουν τώρα για αγοραστή.
Πάντως είναι γεγονός ότι παρά την φαινομενική απαξίωση του χώρου, υπογείως καταγράφονται κινήσεις και ανακατατάξεις ισορροπιών και σε σχέση με τις αλλαγές σε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας...
 
Glaube ich zwar nicht aber...

Merkel and Sarkozy want Samaras to sign to secure Leopard and Rafale sales, agreed with Papandreou

When, in late October, German Chancellor Angela Merkel and French President Nicolas Sarkozy agreed with the-then Greek Prime Minister George Papandreou to grant Greece the €110 billion mega-loan, the latter agreed, in return for the loan, to purchase military supplies from Germany and France, worth €10.5bn.

The purchases made were to be in equal parts between Germany and France. The hardware to be purchased, according to Athens sources close to Antonis Samaras's New Democracy party included frigate war ships, Leopard tanks from Germany and Rafale combat aircrafts from France.

At that time, George Papandreou was prime minister and (theoretically) had the right to make the commitment on Greece's behalf, as the prospects were that his party would be staying in power for a further two years at least, and it was sufficient to legitimise the deal by signing the proper agreements.

It should be remembered that three days before the Papandreou government collapsed, following his out-of-the-blue decision to call a referendum to ratify the agreement reached in the 26-27 October EU Summit to rescue Greece, then defence minister Panos Beglitis, announced the immediate retirement of all heads of the Greek armed forces' GHQ, with no explanation given.

Merkel and Sarkozy want Samaras to sign to secure Leopard and Rafale sales, agreed with Papandreou | New Europe
 
Άσκηση CSAR και προσομοίωση προσβολής φράγματος από την ΠΑ

23-11-2011 14:53:30
6 http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=28088&Itemid=139#
Άσκηση έρευνας και διάσωσης μάχης (CSAR), όπου το σενάριο το οποίο περιλαμβάνει την κατάρριψη φίλιου αεροσκάφους πάνω από υδάτινο φράγμα, ανάλογο με αυτό του φράγματος Ataturk για την επιχείρηση προσβολής του οποίου υπάρχει ολόκληρη μελέτη στην Π.Α. στην "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ" που κυκλοφορεί, πραγματοποίησε η ΠΑ εχθές το απόγευμα σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr. Το ιδιαίτερο της συγκεκριμένης άσκησης –η οποία εξελίχθηκε σύμφωνα με όλες τις αυστηρές επιχειρησιακές παραμέτρους που υπαγορεύουν τις συγκεκριμένες ασκήσεις- είναι ότι αυτή εξελίχθηκε με επίκεντρο της δράσης το φράγμα του Πηνειού στην Ηλεία!
Είναι η πρώτη φορά που η ΠΑ ασκείται σε έρευνα και διάσωση μάχης μετά από προσβολή υδάτινου φράγματος.
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΣΟΤ εχθές στις 3 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή ελικοπτέρων AS 332 Super Puma της 31ης Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΕΕ) της ΠΑ, αεροσκαφών τα οποία είχαν το ρόλο φίλιων και εχθρικών και με την παρουσία στοιχείων ASRAD τα οποία προσομοίωναν εχθρικές αντιαεροπορικές μονάδες.
Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν ιδιαίτερα άσχημες –με νέφωση και χαμηλή ορατότητα- και το ειδικό σενάριο αφορούσε τη διάσωση δύο χειριστών της ΠΑ οι οποίοι είχαν καταρριφθεί από εχθρικά πυρά. Η επιλογή του αριθμού των 2 πιλότων δεν είναι τυχαία. Η υποτιθέμενη επιχείρηση αφορούσε προσβολή φράγματος και παρόμοιες αποστολές εκτελούνται με διθέσια αεροσκάφη είτε F-4E AUP είτε διθέσια “missionized” F-16 blοck 52+ ή Adv.
Γεωγραφικά το φράγμα του Πηνειού στην Ηλεία βρίσκεται πάνω από την Αρχαία Ήλιδα, 20χλμ. περίπου από την πλησιέστερη ακτή και κοντά στο χωριό Κέντρο και πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά εγγειοβελτιωτικά έργα του Νομού Ηλείας. Το εμβαδόν της αποθεματικής λίμνης είναι 22.000 τ.μ. έχει μέγιστο ύψος 50 μέτρα και το πλάτος της στέψης ανέρχεται στα 10 μ.
Η υπόθεση προσβολής φράγματος ή σειράς φραγμάτων περιγράφεται διεξοδικά στο τεύχος της «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ» που κυκλοφορεί καθώς αναλύονται σε βάθος οι παράμετροι μιας σύνθετης αποστολής καταστροφής των φραγμάτων του προγράμματος GAP στην νοτιανατολική Τουρκία, μεταξύ αυτών και μεγαλύτερο φράγμα της περιοχής αυτού του Ατατούρκ.
Παρόμοια σενάρια CASR της ΠΑ ιδιαίτερα αυτά που αφορούν διασώσεις σε περιβάλλοντα φραγμάτων έχουν ως σκοπό στην όσο το δυνατό καλύτερη την εξοικείωση των πληρωμάτων, τόσο των διασωστών όσο και των πιλότων που μετέχουν σε αυτά.
CSARLarge3.JPG
 
Ζεύς» Demo Team εν δράσει: Το βίντεο από την επίδειξη στην 114ΠΜ

22-11-2011 18:04:53
19 http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=28033&Itemid=139#
Το “Demo Team” της ΠΑ «Ζεύς» της ΠΑ συγκεντρώνει σε κάθε εμφάνισή του πλήθος κόσμου, έχοντας ήδη αρχίσει να δημιουργεί φανατικούς και πιστούς θαυμαστές. Μια τέτοια επίδειξη πραγματοποίησε και στις 6 Νοεμβρίου το αεροσκάφος F-16 block 52+ της ομάδας επίδειξης "Ζεύς" που οργανικά υπάγεται στην 340Μ με πιλότο τον Σμηναγό (Ι) Μανώλη Καραχάλιο στο πλαίσιο του διπλού εορτασμού τόσο για τα 100 χρόνια του Αεροπορικού Όπλου όσο και για τον εορτασμό της ΠΑ.
Οι χιλιάδες του κόσμου που συγκεντρώθηκαν στην 114ΠΜ παρακολούθησαν την επίδειξη η οποία κράτησε περί τα 15 λεπτά, επίδειξη η οποία περιελάμβανε εκτός από τους ακροβατικούς ελιγμούς και άφεση θερμοβολίδων, συνθέτοντας ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα.

Ο Σμηναγός (Ι) Μανώλης Καραχάλιος εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1996 και αποφοίτησε με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού το 2000, ως Αρχηγός Σειράς. Μετά την ολοκλήρωση της αεροπορικής του εκπαίδευσης στην 120 ΠΕΑ το 2001, τοποθετήθηκε σε αεροσκάφη Α-7H στην 116ΠΜ/336 Μοίρα. Το 2003 μετακινήθηκε στην 115ΠΜ σε αεροσκάφη F-16 Block 52+. Από το 2004 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Έχει πάνω από 1300 ώρες πτήσης με αεροσκάφη F-16.
</span></p></span></span></body> </html>


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LoXy5GKZK0Y
 
Zurück
Oben