Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Hellenic Army - Info & Gallery

In einem direcktem Krieg wohl kaum,aber in den Bergen haben die Hellenen 0 chance unterschätze niemals die Albaner !
mit U-Booten und mit Panzern kann man keinen Guerillakrieg gewinnen die verluste der Grecos währen verheerend.

C.I.A

Man hat es 1999 gesehen.
 
In einem direcktem Krieg wohl kaum,aber in den Bergen haben die Hellenen 0 chance unterschätze niemals die Albaner !
mit U-Booten und mit Panzern kann man keinen Guerillakrieg gewinnen die verluste der Grecos währen verheerend.

C.I.A
Ab wann gewinnt man Kriege in Bergen und sind Luftangriffe nicht erlaubt? Wollte ich nur erwähnen und jetzt hört auf über so eine scheiße zu diskutieren.
 
sie Denken sie koennen diese UCK Scheisse abziehen wie damals gegen die Serbien abeer ohne die Hilfe der Armis haetten sie keine Chanche.
 
Αμερικανοί ενδιαφέρονται για αεροσκάφος... made in Φλώρινα!
15-02-2012 00:49:35


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώνουν αμερικανικές εταιρείες για την εμπορική αξιοποίηση ενός αεροπλάνου που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στη Φλώρινα!

Σχεδιαστής και κατασκευαστής δεν είναι κάποιος επαγγελματίας αεροναυπηγός, αλλά ο πρόεδρος της Αερολέσχης Φλώρινας Γιώργος Ηλιόπουλος, δημιουργός δύο αεροσκαφών.
 
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και διαβάζουμε στο athina984.gr, o κ. Ηλιόπουλος ήταν αστυνομικός και «τα λεφτά δεν περίσσευαν». Όταν επισκέφθηκε ειδικά καταστήματα στον Καναδά, κάποιος τού έδωσε την ιδέα να κατασκευάσει αεροπλάνο με υλικά που μπορούσε να βρει.
 
Έτσι, κατασκεύασε το πρώτο του ξύλινο αεροπλάνο, χρησιμοποιώντας παλιά έπιπλα και ένα αναπηρικό καροτσάκι, ενώ τοποθέτησε κινητήρα αυτοκίνητου. Μιλώντας στο ΑΜΠΕ τόνισε ότι χρειάστηκε να ξεπεράσει τον εαυτό του, άλλα και το φόβο μην καταντήσει το εγχείρημα του μια φαιδρή ιστορία για έναν τρελό που προσπάθησε να φτιάξει αεροπλάνο.
 
Όταν ολοκληρώθηκε ο «Λυγκιστής», όπως ονομάστηκε το πρώτο αεροσκάφος, θεώρησε ότι εκπλήρωσε το όνειρό του και ότι δεν θα επιχειρούσε και πάλι κάτι ανάλογο, ακόμα και να του έδιναν 1 εκατ. ευρώ.
 
Ωστόσο, η «ψώρα» δεν τον άφησε να ησυχάσει και κατασκεύασε το δεύτερο αεροσκάφος από τσίγκους τυπογραφείου, σε κλίμακα 1 προς 6. Όταν πέταξε, κόντεψε να πάθει καρδιακή προσβολή, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ύστερα από κοπιαστική δουλειά και 3.000 τροποποιήσεις (!) του αρχικού σχεδίου το κατασκεύασε και σε κανονικό μέγεθος, χρησιμοποιώντας αεροπορικό αλουμίνιο και ο «Άρχων» έκανε το πρώτο του ταξίδι στους αιθέρες. Πρόκειται για ένα υπερελαφρό αεροσκάφος που μοιάζει με μαχητικό και μάλιστα, ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο κ. Ηλιόπουλος, έχει δεχτεί πολλά e-mail από αμερικάνικες εταιρείες για την εμπορική του αξιοποίηση!
 
Ο κ. Ηλιόπουλος είχε από μικρός πάθος με τα αεροπλάνα. Θυμάται την εικόνα του αεροπλάνου στο αναγνωστικό της Β' δημοτικού που το έχει κρατήσει, αν κι έχουν περάσει πολλά χρόνια. Το έναυσμα για να ασχοληθεί σοβαρά, «επιστημονικά», ήταν μια εικόνα σε περιοδικό ποικίλης ύλης. Ξεκίνησε να κατασκευάζει μοντέλα αεροπλάνων και κατέγραφε σχολαστικά τις παρατηρήσεις του. Παράλληλα, σχεδίαζε αεροσκάφη μέσω υπολογιστή.
 
Αλεξίσφαιρα της ελληνικής εταιρείας Elmon επέλεξε η Αστυνομία του Στρασβούργου
16-02-2012 17:44:27
Μία ακόμη εξαγωγική επιτυχία της ελληνικής εταιρείας Elmon στην απαιτητική αγορά της Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα  288 αλεξίσφαιρα γιλέκα της ελληνικής εταιρείας Elmon επέλεξαν τα αστυνομικά τμήματα του Στρασβούργου για την κάλυψη των ειδικών αναγκών τους.

Πρόκειται για την Πέμπτη  μεγάλη εξαγωγική επιτυχία της ελληνικής εταιρείας το τελευταίο χρονικό διάστημα συμβάλλοντας έτσι στην εθνική οικονομία και στην απασχόληση εργαζομένων εν μέσω των δύσκολων καταστάσεων που η πατρίδα μας βιώνει.

Είχαν προηγηθεί δύο παραγγελίες για 2.786 αλεξίσφαιρα γιλέκα από τα ΗΑΕ για τις ειδικές δυνάμεις της αραβικής χώρας, 500 αλεξίσφαιρα γιλέκα για τους Ισπανούς Πεζοναύτες, 160 αλεξίσφαιρα γιλέκα για τους αστυνομικούς του Τμήματος Haute Senne του Βελγίου καθώς και πολλές άλλες παραγγελίες μικρότερου όγκου.

Η νέα αυτή εξαγωγική επιτυχία αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της εκτίμησης της ποιότητας των προϊόντων της εταιρείας από διαφορετικούς χρήστες στην Ευρώπη την Μέση Ανατολή τον Περσικό Κόλπο και την βόρεια Αφρική. 
 
Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας Ισραήλ-Κύπρου με "ομπρέλα" ισραηλινών F-15

16-02-2012 15:53:58
26 http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=34504&Itemid=139#
Στρατιωτική συμφωνία στρατηγικής σημασίας η οποία θα επιτρέπει στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ να παρέχουν προστασία σε ολόκληρη της ΑΟΖ της Κύπρου (που περιλαμβάνει φυσικά όλα τα κοιτάσματα φυσικού αερίου), αλλά και στον εναέριο χώρο άνωθεν του χερσαίου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπέγραψαν σήμερα Κύπρος και Ισραήλ, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές από το Τελ Αβίβ στο defencenet.gr.
Η συμφωνία υπογράφηκε από τον πρόεδρο της Κύπρου και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ σήμερα το μεσημέρι κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Benjamin Netanyahu στο νησί και αφ'ενός δίνει το απαραίτητο στρατηγικό βάθος στο Ισραήλ, αφού στην συμφωνία προβλέπεται μόνιμη μεταστάθμευση στην Κύπρο, αφ'ετέρου καθιστά τα ισραηλινά μαχητικά F-15 και F-16 "φύλακες-άγγελους" της Κύπρου!
Αν και η συμφωνία αφορά την συνεργασία των δύο κρατών στον τομέα της έρευνας και διάσωσης στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ των δύο κρατών ισραηλινά δημοσιεύματα αναφέρουν ξεκάθαρα ότι τα αεροσκάφη της Αεροπορίας του Ισραήλ και τα πλοία του Ναυτικού της χώρας θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον κυπριακό εναέριο χώρο και ύδατα για την προστασία των κυπριακών εγκαταστάσεων εξόρυξης φυσικού αερίου.
Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν το Ισραήλ επιθυμεί την εγκατάσταση μαχητικών αεροσκαφών της Αεροπορίας του στην αεροπορική βάση της Πάφου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «Το Ισραήλ ενδιαφέρεται για την ειρηνική συνεργασία και την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας μστην περιοχή».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος Χριστόφιας καταδίκασε πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στις πρεσβείες του Ισραήλ στην Ινδία και στη Γεωργία και ζήτησε από την ΕΕ να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα ως απάντηση στις πρόσφατες απειλές της Τουρκίας για την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων στην κυπριακή ΑΟΖ από την κυβέρνηση του νησιού.
Η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών αλλάζει τα γεωπολιτικά δεδομένα αφού πλέον η προστασία των
ενεργειακών πόρων της κυπριακής Δημοκρατίας περνά και επίσημα κάτω από την ομπρέλα των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων καταστώντας το εβραϊκό κράτος εγγυητή της ασφάλειας του μελλοντικού πυρήνα της κυπριακής οικονομίας.
Ουσιαστικά το Ισραήλ στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι δεν μπορεί πια να προκαλεί κωλύματα στην αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της περιοχής.
Την ίδια στιγμή με την κίνηση αυτή το Ισραήλ αντικαθιστά μερικώς την Ελλάδα στην περιοχή, παρέχοντας ασφάλεια όχι μόνο στις ενεργειακές εγκαταστάσεις του οικοπέδου 12 αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα εξόρυξης που θα δραστηριοποιείται στη θαλάσσια περιοχής μεταξύ Κύπρου και Ισραή
 
On 14 February, Greek helicopters arrived in the Montenegrin capital of Podgorica to help the Balkan state with the distribution of emergency supplies and rescue missions.

120214 HELIKOPTER - TV VIJESTI - YouTube

airshow_1444.jpg
 
DefenceNet - «??????? ??. ?????????» ????????? ?? ?????? ???? ??? ????????

Την δημιουργία ενός βαλκανικού «άξονα» Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας ο οποίος μαζί με την Κύπρο θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως αντίβαρο στην Τουρκία βλέπουν διπλωμάτες στο Ισραήλ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post το Ισραήλ βλέπει την Κύπρο ως ένα στρατηγικής σημασίας περιφερειακό συνεργάτη με τον οποίο η ενδυνάμωση της συνεργασίας αποτελεί προτεραιότητας της ισραηλινής εξωτερικής πολιτικής.

Η ιδέα αυτή που αρχίζει σταδιακά να διαμορφώνεται σε μία εναλλακτική πρόταση για την εξέλιξη των γεωπολιτικών ισορροπιών στην περιοχή, θυμίζει έντονα τη Βαλκανική Συμμαχία του 1912 όπου και πάλι βασικός στόχος ήταν η αντιμετώπιση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, από τις τέσσερις χριστιανικές χώρες των Βαλκανίων.

Και αυτό διότι σήμερα όπως και τότε καμία χώρα από μόνη της δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει σε ένα ανταγωνισμό με την Οθωμανική Αυτοκρατορία την πλέον ισχυρή δύναμη στην περιοχή. Στα Βαλκάνια και στην Αν Μεσόγειο του σήμερα η πρωτοκαθεδρία της Τουρκίας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από καμία χώρα όταν ενεργεί μόνη της, θεωρεί το Ισραήλ.

Τόσο η Ρουμανία, όσο και η Βουλγαρία δεν μπορούν να ανταγωνιστούν γεωπολιτικά την Τουρκία λόγω της υπεροχής της τελευταίας από άποψη οικονομική στρατιωτική και πολιτική. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται να αποφύγει την χρεοκοπία και την επακόλουθη οικονομική και κοινωνική κατάρρευση. Η Κύπρος ένα κράτος ημικατεχόμενο χωρίς την Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον τουρκικό οδοστρωτήρα.

Τέλος το στρατιωτικά και πολιτικά ισχυρό Ισραήλ είναι απελπιστικά μόνο του απέναντι σε μία χώρα με πληθυσμό 75 εκατομμυρίων που έχει δημιουργηθεί με δυτικά πρότυπα, της οποίας η οικονομία βρίσκεται σε ανάπτυξη και οι Ένοπλες Δυνάμεις της, έχουν εξοπλιστεί και εκπαιδευτεί με δυτικά πρότυπα.

Η τουρκική δε προκλητικότητα δεν σταματά όπως έχει αποδειχτεί ούτε απέναντι στο Ισραήλ. Η σταδιακή αλλά μεθοδικά οργανωμένη απεξάρτηση της Τουρκίας από τον έλεγχο της Δύσης και πιο ειδικά από τις ΗΠΑ μέσα από την ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανίας και την οικονομικής ανάπτυξης με βάση τα ισλαμικά κεφάλαια δεν αποτελούν θετικές ενδείξεις για το μέλλον όσον αφορά τον πολιτικό έλεγχο της Τουρκίας από τις ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό τω ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Καζάκου Μαρκουλή η Τουρκία πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ απειλώντας ουσιαστικά και τις δυο χώρες. Όπως συμπλήρωσε η Κύπρια ΥΠΕΞ η Τουρκία με τις κινήσεις της αυτές προσπάθησε να αποκτήσει τον έλεγχο της περιοχής της Αν. Μεσογείου, όπου πραγματοποιούνται οι γεωτρήσεις για την εξόρυξη του φυσικού αερίου και του πετρελαίου.

Για την κυβέρνηση του Ισραήλ η προσέγγιση με την Κύπρο και την Ελλάδα αποτέλεσε την απάντηση στην όξυνση των σχέσεων της Άγκυρας με την Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με τους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς του Ισραήλ η Κύπρος θα μπορούσε να αποτελέσει την βάση για την εξαγωγή του φυσικού αερίου που θα παράγεται στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ των δύο κρατών στην Ευρώπη.

Η αντίδραση της Τουρκίας στα σχέδια αυτά προκάλεσαν την άμεση απάντηση του Ισραήλ που δεν ξεχνά την εμπλοκή της Τουρκίας στην απόπειρα των ακτιβιστών που επεδίωκαν να προσεγγίσουν τις ακτές της Γάζας τον Μάιο του 2010.

Επιπρόσθετα οι τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από το οικόπεδο 12 και οι περίπλους των τουρκικών πλοίων στην θαλάσσια αυτή περιοχή δεν μπορούσαν να παραμείνουν αναπάντητες από το Ισραήλ. Υπό αυτό το πρίσμα η διαμόρφωση ενός άξονα βαλκανικών κρατών που θα εξισορροπούσε την παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή, η ενίσχυση των στρατιωτικών σχέσεων του Ισραήλ με την Κύπρο με την υπογραφή συμφωνίας για το ζήτημα της Έρευνας και Διάσωσης στην Αν. Μεσόγειο καθώς και η προοπτική για περιοδική ή και μόνιμη στάθμευση ισραηλινών F-16 στην Πάφο αποτελούν όπως φαίνεται τις επιλογές του Ισραήλ για τον περιορισμό της παρουσίας της Τουρκίας στην περιοχή.

Η μεταστροφή της ισραηλινής εξωτερικής πολιτικής ως προς την Τουρκία με την υιοθέτηση πιο ενεργών κινήσεων θα πρέπει να προβληματίσει την Αθήνα η οποία μέχρι στιγμής παραμένει απλός θεατής κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει αποσυντονίσει το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση που θα εκλεγεί τον ερχόμενο Απρίλιο θα πρέπει να κατανοήσει την νέα αυτή στροφή της ισραηλινής εξωτερικής πολιτικής και να διαμορφώσει αναλόγως τις κινήσεις της εγκαταλείποντας τη «ιδεοληπτική» και βασισμένη σε προσωπικές σχέσεις, εξωτερική πολιτική αναφορικά με την Τουρκία.

Ο ρεαλισμός και η διάσωση της ελληνικής οικονομίας χωρίς εξαρτήσεις (βλ. κάλεσμα Τουρκίας για οικονομική συνεργασία) θα πρέπει να αποτελέσει το κύριο συστατικό της νέας ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και η αξιοποίηση της προτεινόμενης συνεργασίας με το Ισραήλ στους τομείς ενέργειας και ασφάλειας θεωρείται ότι θα πρέπει να αποτελέσει ένα από τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας ελληνικής κυβέρνησης.
Από την άλλη πλευρά δεν θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι η συνεργασία με το Ισραήλ θα μπορούσε να αποτελέσει την απάντηση στα διαχρονικά προβλήματα Ελλάδας Τουρκίας στην περιοχή της Αν. Μεσογείου. Το Ισραήλ έχει αποδείξει ότι αναγνωρίζει την ελληνική ΑΟΖ.

Αυτό όμως που απομένει είναι η Ελλάδα να εκμαιεύσει την υποστήριξη της Ευρώπης και των ΗΠΑ για την ισχυροποίηση των ελληνικών θέσεων στην Αν. Μεσόγειο, να διασφαλιστεί η ελληνική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή, με τελικό βραβείο την αδιάλειπτη και ασφαλή τροφοδοσία της Ευρώπης με φυσικό αέριο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

BALKANEMEDXARTISXL.JPG
 
Zurück
Oben