Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Hellenic Army - Info & Gallery

Oje .

[h=1]Οικονομικά «πυρά» κατά Τουρκίας: «Καταρρέουν τα συναλλαγματικά αποθέματα - Yπ' ατμόν η Κεντρική Τράπεζα»[/h]

  • 307
  • 30
  • 0

Translate this page


307


30


1

Google +
0



Ομαδικά "πυρά" από παγκόσμιους οικονομικούς κολοσσούς δέχεται η Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν οι οποίοι τονίζουν πως τα συναλλαγματικά αποθέματα καταρρέουν με την χώρα να οδηγείται σε νέα κρίση και την Κεντρική Τράπεζα να βρίσκεται υπ' ατμόν.
BlueBay Asset Management και Nomura μετά τις αποκαλύψεις των FT και Bloomberg, τονίζουν πως η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέα κρίση καθώς επανέρχεται στο επίκεντρο η πορεία της οικονομίας της χώρας, μετά τα σχόλια της κεντρικής τράπεζας για τα μηδενικά περιθώρια αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής.
Οι προοπτικές της νομισματικής πολιτικής, μαζί με νέα στοιχεία που δείχνουν ότι τα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 1,8 δισ. δολάρια, έχουν αυξήσει τις ανησυχίες για την επιδείνωση της οικονομικής αντοχής της Τουρκίας και ενδέχεται να προκαλέσουν αμφιβολίες για την αξιοπιστία των πολιτικών έναντι των αυξανόμενων οικονομικών προκλήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας διατήρησε αμετάβλητα στο 24% τα επιτόκια της.
Αν και η τουρκική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του 2019, η κεντρική τράπεζα δεν μπορεί να αντέξει να χαλαρώσει τη νομισματική της στάση, εκτιμούν οι αναλυτές, διότι το υψηλό επιτόκιο του 24% ήταν το βασικό εργαλείο για την καταπολέμηση του πληθωρισμού και την υποστήριξη του νομίσματος.
Μάλιστα, η κεντρική τράπεζα απέφυγε να επαναλάβει την αναφορά που έκανε μετά την απόφαση της 6 Μαρτίου, σύμφωνα με την οποία "θα παρασχεθεί περαιτέρω νομισματική σύσφιξη" εάν χρειαστεί.
Η τράπεζα είχε αυξήσει σημαντικά τα επιτόκια πέρυσι σε μια κίνηση που αποσκοπούσε στη σταθεροποίηση της λίρας.
Η κίνηση διευκόλυνε την κατάσταση, ανέφεραν οι οικονομολόγοι εκείνη την εποχή - ωστόσο, πολλοί αναλυτές δήλωσαν ότι απαιτείται περαιτέρω αυστηρότητα, δεδομένου ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται κοντά στο 20%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα έδειξαν ότι τα καθαρά συναλλαγματικά αποθέματα μειώθηκαν στα 26,9 δισ. δολάρια την εβδομάδα έως τις 19 Απριλίου, από 28,7 δισ. δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα.
Μετά την αφαίρεση των αποθεμάτων swaps, τα οποία διαφέρουν από τα καθαρά αποθεματικά, δείχνει ότι τα αποθεματικά είναι στα 14,9 δισ. δολάρια, από 16 δισ. δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα και 20,3 δισ. δολάρια κατά την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, στην ίδια προσαρμοσμένη βάση.
Eρευνα των FT αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι η κεντρική τράπεζα ενισχύει τα αποθέματά της με βραχυπρόθεσμο δανεισμό δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξάνοντας τους φόβους αναλυτών και επενδυτών ότι η χώρα υπερεκτιμά την ικανότητά της να αμυνθεί σε μία νέα κρίση της τουρκικής λίρας.
Τα καθαρά ξένα αποθέματα που είχε η κεντρική τράπεζα στις αρχές Απριλίου ήταν 28,7 δισ. δολάρια. Οι υπολογισμοί ωστόσο των FT έδειξαν πριν από λίγες ημέρες ότι αυτό το μέγεθος ενισχύθηκε από την ασυνήθιστη αύξηση της χρήσης βραχυπρόθεσμων δανείων ή swap, από τις 25 Μαρτίου.
Εξαιρουμένων αυτών των swaps, το σύνολο ήταν λιγότερο από $16 δισ.
Στην τελευταία μέτρηση, εξαιρουμένων των swaps, τα αποθέματα συνολικά υποχώρησαν στα $14,9 δισ.
Σε γραπτή απάντηση σε ερωτήσεις των Financial Times, που δημοσιεύθηκε πριν από μία εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα αναγνώρισε για πρώτη φορά δημοσίως ότι η χρήση των swap «ίσως έχει επίπτωση στα μεγέθη των αποθεμάτων», αλλά σημείωσε ότι η μέθοδός της για υπολογισμό τους «είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τη διεθνή πρακτική».
Ο Timothy Ash, στρατηγικός αναλυτής της BlueBay Asset Management, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας πρέπει να εξηγήσει γιατί τα αποθέματα συναλλαγματικών διαθεσίμων της συνεχίζουν να μειώνονται.
"Η καθυστέρηση είναι ανησυχητική", είπε.
Ο Inan Demir, οικονομολόγος των αναδυόμενων αγορών στη Nomura, δήλωσε ότι η πτώση των αποθεμάτων την περασμένη εβδομάδα ήταν "σημαντική" και ότι μόνο ένα μέρος της πτώσης θα μπορούσε να εξηγηθεί.
«Οι αιτίες της υπόλοιπης πτώσης είναι λιγότερο σαφής», είπε.
Τα αριθμητικά στοιχεία των αποθεμάτων παρακολουθούνται στενά, δεδομένου ότι παρέχουν μια βασική υπόδειξη της ικανότητας της Τουρκίας να αμυνθεί σε περίπτωση νέας κρίσης της φερεγγυότητας της χώρας.
Η Τουρκία έχει 177 δισ. δολάρια σε εξωτερικό βραχυπρόθεσμο χρέος τον Φεβρουάριο.
Το δολάριο τραβάει την ανηφόρα - Αγγίζει τις έξι λίρες Τουρκίας το ένα δολάριο ΗΠΑ
Νέα βουτιά έκανε σήμερα η τουρκική λίρα, με την ισοτιμία της έναντι του δολαρίου να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς η κεντρική τράπεζα της χώρας απάλειψε προηγούμενη δέσμευσή της να αυξήσει τα επιτόκια, αν χρειαστεί.
Οι επενδυτές εκνευρίστηκαν, επειδή η Τουρκία αντιμετωπίζει διψήφιο πληθωρισμό, ακολουθεί ανορθόδοξη οικονομική πολιτική, η κεντρική τράπεζά της επηρεάζεται από την κυβέρνηση και τα συναλλαγματικά της διαθέσιμα έχουν συρρικνωθεί.
Η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφωνόταν στις 16.30 στα 5,9502 δολάρια ανά λίρα, σημειώνοντας απώλειες 1,5%, ενώ έχει υποχωρήσει 7% έναντι του δολαρίου τον τελευταίο μήνα.
Ανακοινώνοντας σήμερα την απόφασή της να διατηρήσει σταθερό το βασικό επιτόκιο χρηματοδότησης των τραπεζών στο 24%, η κεντρική τράπεζα απογοήτευσε τους επενδυτές, καθώς δεν επανέλαβε αυτή την φορά τη δέσμευσή της ότι θα ακολουθήσει πιο αυστηρή νομισματική πολιτική, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.
Η ανακοίνωση αυτή επιβεβαίωσε την υποψία των επενδυτών ότι η κεντρική τράπεζα, που βρίσκεται υπό την πίεση του προέδρου Ερντογάν και αμφισβητείται η ανεξαρτησία της, αντί να ανεβάσει τα επιτόκια για να υποστηρίξει τη λίρα και να ελεγχθεί ο πληθωρισμός, θα ακολουθήσει πιο «χαλαρή» νομισματική πολιτική, ώστε να υποστηριχθεί η οικονομική ανάπτυξη, όπως επιδιώκει ο Τούρκος πρόεδρος, που βγήκε «τραυματισμένος» από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και βιάζεται να επαναφέρει την οικονομία σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης.
Οι επενδυτές φοβούνται δυσάρεστες εκπλήξεις από την κεντρική τράπεζα της Τουρκίας και την επόμενη εβδομάδα, καθώς είναι προγραμματισμένη η ανακοίνωσή της για τα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας, που έρχεται στον απόηχο των αποκαλύψεων από τους "Financial Times" ότι μεγάλο μέρος των συναλλαγματικών αποθεμάτων που εμφανίζονται στα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας στην πραγματικότητα προέρχονται από προσωρινές συμβάσεις ανταλλαγής λιρών με δολάρια (swaps), που συνάπτει η κεντρική τράπεζα με εμπορικές τράπεζες της χώρας.
ft.png

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
lir.jpg
 
Ich war mal zufällig in Nordzypern als Tourist. Das britische Ehepaar neben uns erschrak, als der Boden erbebte, Ich beruhigte sie, weil ich wusste, dass 30.000 türkische Soldaten gleichzeitig marschierten und keine Naturkatastrophe der Grund dafür ist.

500 griechische Soldaten wären deutlich schlimmer gewesen, so schlimm, dass eure 30000 davon das Gleichgewicht verlieren würden......Auch das Verhältnis ( 500 zu 30 K ) würde Tatsächliche Verhältnisse gut wiedergeben.
Pitbulls fürchten sich nicht vor Kuhherden.
 
Ich war mal zufällig in Nordzypern als Tourist. Das britische Ehepaar neben uns erschrak, als der Boden erbebte, Ich beruhigte sie, weil ich wusste, dass 30.000 türkische Soldaten gleichzeitig marschierten und keine Naturkatastrophe der Grund dafür ist.

Ich frag mich was die Muslime Zyprier sagen ach vergaß die sind in England im besetzten Teil von Zypern Leben Heute Anatolier .
 
Deine Landsleute?
Dein jetziger Avatar ist nicht minder mongolid, als zuvor mit Hut. Der in Balkanesia umso mongolider.

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.


- - - Aktualisiert - - -

500 griechische Soldaten wären deutlich schlimmer gewesen, so schlimm, dass eure 30000 davon das Gleichgewicht verlieren würden......Auch das Verhältnis ( 500 zu 30 K ) würde Tatsächliche Verhältnisse gut wiedergeben.
Pitbulls fürchten sich nicht vor Kuhherden.
Deshalb haben wir die Griechen 400 Jahre durchfüttern müssen?
 
Deshalb haben wir die Griechen 400 Jahre durchfüttern müssen?

Unabhängig davon, das das Quitschi-Quatschi ist, bringst du Fakten falsch rüber. Deine kognitiven Fähigkeiten werden deutlich vom Patriotismus überspannt.
Letztendlich haben die Griechen deine Vorfahren zum Deibel gejagt.
Es ist auch müßig für einen Hellenen, sich mit Türken über Prosperitäten usw.usw. zu streiten. Die gesamte westliche Welt schuldet uns viel Dank und tlw. wird noch echter Respekt gezollt.
Wir profitieren noch heute von unseren Ahnen, unabhängig davon, dass es vielen Grecos gar nicht ansteht, sich damit zu identifizieren.
Von allen Völkern ist aber das türkische Volk jenes, wo offensichtlich Griechen und Griechenland verteufelt werden, wohl schon in der Erziehungsmilch mit eingetrichtert. Ergebnis: Zbs. DU.
Griechenland ist ein unsinkbares Schiff, das alle Häfen anfahren kann.
 
Erzähl doch mal von deinen Versetzungen nach London und St. Petersburg.

Diese Leute sind geistig unterbelichtet und leiden chronisch an Paranoia.. Hier eine Unterhaltung vom Nachbarforum zwischen mongoliden Kriechen _

Es kann sehr gut passieren, dass Lube und Jaron dir im Kampf gegen Cigocino und Pestojani zur Seite stehen....mit der Option sie beide zu zerficken. Wenn die beiden Kanisterköpfe danach schreien können sie es haben. Diese Allianz könnte für die beiden tödlich sein. Weitere aggressive Provokationen der beiden Kanisterköpfe werden beobachtet und protokolliert.
 
Zurück
Oben