Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Izpis iz bosanskog drzavljanstva

Jel zna iko od vas koliko kosta izpis iz bosanskog drzavljanstva. Trebam da znam odprilike posto hocu da uzmem i njemacko drzavljanstvo a da i bosansko zadrzim.

BalkanPrinceOne schrieb:
Jel zna iko od vas koliko kosta izpis iz bosanskog drzavljanstva. Trebam da znam odprilike posto hocu da uzmem i njemacko drzavljanstvo a da i bosansko zadrzim.

Bitno je dali kosta vise od 1200€. Oni to u KVR-u znaju, pa slobodno odtidji tamo i pitaj dali ti kao bosanac imas anspruch auf doppelstaatsbürgerschaftsantrag...die wissen das alles.

Mare-Car schrieb:
BalkanPrinceOne schrieb:

Bitno je dali kosta vise od 1200€. Oni to u KVR-u znaju, pa slobodno odtidji tamo i pitaj dali ti kao bosanac imas anspruch auf doppelstaatsbürgerschaftsantrag...die wissen das alles.

ich wollte auch die doppelte staatsbürgerschaft haben...
aber da meinten die deutschen zu mir ich muss mich für immer von dem serbischen pass verabschieden da habe ich dem das gezeigt :thefinger:

nur über meine leiche :D hauptsache die scheiß kanaken dürften früher 2 beantragen :evil: :evil: :evil:

izpis je kod nas um die 1100euro . haben sie extra gemacht :D ..denke nicht,dass es in bosnien anders ist :lol:

Wär scheiße wenn ich meinen bosnischen pass abgeben muss.
Aber ich will hier soldat werden oder halt einfach bei der bundeswehr arbeiten, deswegen brauch ich einen deutschen pass.

mafijasiCa schrieb:
Mare-Car schrieb:
BalkanPrinceOne schrieb:

ich wollte auch die doppelte staatsbürgerschaft haben...
aber da meinten die deutschen zu mir ich muss mich für immer von dem serbischen pass verabschieden da habe ich dem das gezeigt :thefinger:

nur über meine leiche :D hauptsache die scheiß kanaken dürften früher 2 beantragen :evil: :evil: :evil:

izpis je kod nas um die 1100euro . haben sie extra gemacht :D ..denke nicht,dass es in bosnien anders ist :lol:

woher hast du einen serbischen pass?? bist du nicht kroatische staatsangehörige?

Pozdrav moji zemljaci,

državljanstva Bosne i Hercegovine sam se mora odreči radi prihvatanja državljanstva kneževine lihtenštajn

upravo mi je završeno u Martu 2011 kompletan predmet ispisa iz državljanstva Bosne i Hercegovine - naredne sedmice dobivam državljanstvo lihtenštajna i platu veču na 20%

morao sam uraditi prije odricanja prvo u bosni priznanje priznanje presude o razvodu pred okružnim sudom u banjojluci (jer sam se razveo van bosne), pa promjenu prezimena, pa ishodovanje dokumentacije, pa tek ovaj proces prestanka državljanstva bosne.

sve sam uradio iz udobne fotelje u lichtenštajnu preko svoga advokata Prnjavorac ( www.almaprnjavorac.com ) sve procedure su jako kratko trajale, a advokat je pre profesionalan, srdačan i uvijek raspoložen za apsolutno sva moja pitanja, komunicirali smo svaka 2-3 dana i uvijek sam znao šta je sa predmetom - stoga istu preporučujem svakome - moje iskustvo je bolje nego sa advokatima iz svicarske i liechtensteina.

Evo slike tog famoznog dokumenta sa druge strane su sve nadovjere:
2nsotbs.jpg

bosanci moji zelim nam svima mnogo srece ma gdje god se nalazili, i koje god drzavljanstvo mi prihvatili, onaj ko želi uvijek će u srcu nositi svoju otađbinu Bosnu i Hercegovinu
August 2011. godine

Mnogo hvala na preporuki za ispis iz BiH drzavljanstva koju si davno ostavio jako si mi pomogo, ja nikad imao CIPS licnu kartu, a BiH pasos mi je istekao - u DKP u Minhenu su mi rekli da bez licne karte i pasosa ne moze sto je ocigledno pokusaj da nas sto je vise moguce iskoriste.Rodjen sam u Njemackoj u Aachen - a advokat Prnjavorac kojeg si mi preporucio mi je sve uradio i dostavio DHL-om - sve u roku od 7 dana - izuzetno profesionalno zaista svaka im cast a tebi hvala jos jedanput, jer u bosni sam bio samo 2-3 puta za zivota.

Evo i mog dokumenta o ispisu iz bosanskog drzavljanstva:
95sxg5.jpg

Izvinjavam se na jako slabom bosanskom, volio bi da mi se javis i ti i svi nasi bosanci na moj profil na google +:
https://plus.google.com/u/0/103913004078233290629/

Zurück
Oben