Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

KATARINA Kosaca-Kotromanic - blazenica i posljednja kraljica Bosne

Ti pojma nemas - a pogotovo, kad pjnenis ko bijesno magare..

Osim koristenja naziva "Mujo" u difarmistickom nacinu - iznosis nekakve nebuloze i gluposti, kako je jedina istina,
koje smije da postoji, samo i isljuckjivo moze da pripada hrvatstvu i hrvatima.

A nisi jos odgovorila na pitanke koliko godina je jedna samostalna hrvatska kraljevina postojala uopste?
Mislim na razoblje kad niste sluzili madjarima, austrijancima, njemcima ili kome bilo?
Koji dijelovi danasne RH su bili pod islkjucljivo "vasom" vladavinom - a koji nisu?

(za ostalje citaoce:
ne umalovazavan ni milimetar hrvatski identitet i povjest i ulogu u siren povjesnom kontekstu ...
pitanje navodim iz samog razloga, da ovaj slinavi balavac mozda nadje mozda jedan istiniti odgovor)

U ostalom: sa kojim glupim "argumentom" (moran ga staviti pod navodne znakove, jer to od tebe navedeno
je idiotizam mjeseca na ovom forumu)
brkas pojmove, i tvrdis ko mula pred mlinom, da je sultan Mehmed II navodno osnivaj moje nacije?

Kakve nacije?
Kakvog nacionalnog identiteta uopste?
Pojam nacionalizam se u srijednem vijeku uopste nije koristio - ni s ove, ni s one strane Drine
(a Boga mi ni Une i Save).

Ali da se vratimo malo na nacije:

Da je sad narod u BiH turski narod - i da se tog drzimo, ali eto nije - moglo bi (mozda) proci...
samo eto sto narod u BiH nije turskog porjekla ... i zato tu glupu teoriju mozes zakaciti macki za rep.

I ponovo je ocigledno kroz kakve stavove ti posmatras svijet oko tebe, koji samo dozvoljava jednu "istinu",
i to tvoju nebuloznu i rasisticku, koje je prenapunjena mrznjom prema svemi sto nije rimo-katolicki i hrvatsko.

A kad smo vec kod katolicanstva: nije sve hrvatsko, sto je katolicko na Balkanu - to da jednom zapamtis!

U ostalom: ja neosporavam hrvatsvo i hrvatsku povjest u BiH - ali u svojoj istinskoj mjeri i to iskljucljivo po
cinjenicama - a nikako po nebulozama, koje poticu iz mutnih emotivnih izvora, kao sto ti u tvom bjednom i jadnom
revoltu ovdje iznosis.

A i da je to sve tako, kako tvrdis - pa i da je tako da je moj
pran-pran.... djed rimskokatolicki Hrvat (sto je, posto sam ja iz starog bihackog plemena vjerovatno predpostaviti)
- to nema nikakve veze s identitetom, kojeg ja licno danas nosim - i takodjer s nicijim identitetom naroda bosanskog i bosnjackog.
Bitno je samo (!) i iskljucljivo kako se covjek danas osjeca i s cime se identifikuje ... radilo se to o jeziku ili naciji
... a pogotovo o vjeri.

Tu nema niko pravo za govor, a kamoli da diktira nekome sta je i ko je i sta su mu preci bili nekad.
Moji preci su bili iskreni Bosanci - u to u bilo kojem vremenu!

I ja i moji se slobodno oslanjamo na BOSANSKE vladare ... od Kulina i njegove povelje u kojoj stoji pisano lijepim rijecima:

Ja ban' bos'n'ski Kulin'

preko Tvrtka I, koji je je bio sin bosanskog vladara Vladislava,
sina bosanskog bana Stjepana I. (brata bosanskog bana Stjepana II.)

Koje su spomenuti bili vjere - ne igra ama nikakvu ulogu (mozda samo za utupljene i retardinane "historicare" kao sti si ti).

Ponovo izkaz dubokog duhovnog primitivizma s tvoje strane, koji sam govori za sebe.
Normalitet i simptomatican kad neko ostane praznih ruku (i mozga) bezargumentativnosti, pa vadi ovakve pizdarije (pardon za ostale citaoce).

Ja mogu samo konstatirati, da si zbilja bijedni i jadni pacenik svoje licne situacije, u kojoj se neznas krecati na onaj nacin, koji se u kulturnim i civilozovanim krajevima svjeta naziva: postenjem.
Ti si daleko, daleko od toga...

a da ti ja napisem jednu lijepu pravu bosansku:

Prije osamstotina ljeta...​

Na poc(etku svijeta, Osvanuo divan dan.​

Dobro jutro Kulin Bane...vic(e narod na sve strane.​

Dobro jutro, Dobar dan...odgovara Kulin Ban.​

Kao da je Sudnji dan.​

Reci nama Kulin Bane...kakve Bosna c(eka dane.​

Zamisli se Kulin Ban...kao da je Sudnji dan.​

Kada do?u teški dani - nikom nec'e teže biti,​

A kad do?u dani srec'e - nikom bolje biti nec'e,​

Rec(e mudri Kulin Ban...kao da je Sudnji dan.​

Od Kulina Bana... ...pa do današnjeg dana.​

Lange Rede kurzer Sinn. Puno si toga napisao i nista rekao nisi. Niti opovrgnuo moje povijesno istinite tvrdnje.

Fakt 1:
Banovi i Kraljevi Bosne su bili iskljucivo katolici, hrvatskog porijekla. Sama titula Ban je koristena od Hrvata, ne od Srba i ne od Bosnjaka. NIKADA!
Konterpart Kotromanicima, Nemanjici su bili Srbi, pravoslavne vjere.
To bi ti trebalo biti jasno ko dan, ali tesko je poturici dokazati da ne svojata tudje korjene.

Fakt 2:

Titula Ban, pa cak i Ban Kulin (13.vijek, koji je se i krstio U ime Oca i Sina i Duha Svetoga) je bio katolicke vjere, iako je u pocetku koketirao sa bogumilstvom, koje je postojalo jos u pocetku 13. Stoljeca, a ne tek nekih skoro 300 godina kasnije, kad je Mehmed-kolac donosio blagodati maca i kolac uz islam.

Fakt 3:
U sredini 13. stoljeca stizu franjevci (Wanderprediger), sljedbenici sv. Franke Asiskog, koji svojom vjerom, znanjem, kulturom i naukom upozoravaju na hereticko vjerovanje (bez turkisch-kolac-metoda) te bogumile urazumiju u krivovjerje.
Ili hoces rec, da bogumili koji u izmaklom 15. stoljecu nisu niti postojali, su jedini koji su postali poturceni od Mehmeda, tj. vasi predci?
Muje ti Fatina, ne pravi se naivan. Postajali ste vi velikim djelom i od Srba, a i od Hrvata, pokoji Turcin je i ostajao ili silovao domace cure da bi se sirili sto bolje, ali bogumile mozes okaciti za rep jer tada fakat nisu postojali, a niti danas. Ili realno gledano, mislis da je Mehmed-kolac pitao tko je bogumil, pa ajmo u islam. Jesi naivan.

Dakle, ne stidite se vase proslosti i stojte iza nje. Niste vi od BAna Kulina, a bome ni od Kraljice Katarine, koja je inace prepisala svoju Bosnu Vatikanu, a ne Turskom zulumu.

Ili pokucajte Srbima na vrata i pitajte ih, da li mozete biti od Nemanjica.
A od nas i nasih plemenitih banova i kraljeva te kraljica, odkacite.

Lange Rede kurzer Sinn.

FAkt 1: Banovi i Kraljevi Bosne su bili iskljucivo katolici, hrvatskog porijekla. Sama titula Ban je koristena od Hrvata, ne od Srba i ne od Bosnjaka. NIKADA!
To bi ti trebalo biti jasno ko dan, ali tesko je poturici dokazati da ne svojata tudje korjene.

Fakt 2: Titula Ban, pa cak i Ban Kulin (13.vijek, koji je se i krstio U ime Oca i Sina i Duha Svetoga) je bio katolicke vjere, iako je u pocetku koketirao sa bogumilstvom, koje je postojalo jos u pocetku 13. Stoljeca, a ne tek nekih skoro 300 godina kasnije, kad je Mehmed-kolac donosio blagodati maca i kolac uz islam.

Fakt 3: U sredini 13. stoljeca stizu franjevci, sljedbenici sv. Franke Asiskog, koji svojom vjerom, znanjem, kulturom i naukom upozoravaju na hereticko vjerovanje (bez turkisch kolac) te bogumile urazumiju u krivovjerje.
Ili hoces rec, da bogumili koji u izmaklom 15. stoljecu nisu niti postojali, su jedini koji su postali poturceni od Mehmeda, tj. vasi predci?
Muje ti Fatina, ne pravi se naivan. Postajali ste vi velikim djelom i od Srba, a i od Hrvata, pokoji Turcin je i ostajao ili silovao domace cure da bi se sirili sto bolje, ali bogumile mozes okaciti za rep jer tada fakat nisu postojali, a niti danas. Ili realno gledano, mislis da je Mehmed-kolac pitao tko je bogumil, pa ajmo u islam. Jesi naivan.

Dakle, ne stidite se vase proslosti i stojte iza nje. Niste vi od BAna Kulina, a bome ni od Kraljice Katarine, koja je inace prepisala svoju Bosnu Vatikanu, a ne Turskom zulumu.

Fakt 3. Franjevci su u

Vi tu nemate ni trunke povijesti, nego se tek pojavljivate

langer rede kurzer sinn: friss scheiße.

Lange Rede kurzer Sinn. Puno si toga napisao i nista rekao nisi. Niti opovrgnuo moje povijesno istinite tvrdnje.

Fakt 1:
Banovi i Kraljevi Bosne su bili iskljucivo katolici, hrvatskog porijekla. Sama titula Ban je koristena od Hrvata, ne od Srba i ne od Bosnjaka. NIKADA!

Fakt 2:

Titula Ban, pa cak i Ban Kulin (13.vijek, koji je se i krstio U ime Oca i Sina i Duha Svetoga) je bio katolicke vjere, iako je u pocetku koketirao sa bogumilstvom, koje je postojalo jos u pocetku 13. Stoljeca, a ne tek nekih skoro 300 godina kasnije, kad je Mehmed-kolac donosio blagodati maca i kolac uz islam.

Fakt 3:
U sredini 13. stoljeca stizu franjevci (Wanderprediger), sljedbenici sv. Franke Asiskog, koji svojom vjerom, znanjem, kulturom i naukom upozoravaju na hereticko vjerovanje (bez turkisch-kolac-metoda) te bogumile urazumiju u krivovjerje.

Ili pokucajte Srbima na vrata i pitajte ih, da li mozete biti od Nemanjica.
A od nas i nasih plemenitih banova i kraljeva te kraljica, odkacite.

Sinko milo sta si ti pusio danas vako?

Lange Rede kurzer Sinn.

tvoj "FAkt 1": Banovi i Kraljevi Bosne su bili iskljucivo katolici - da ... pa sta?
Katolik nie automatski Hrvat - ni danas, ni prije

tvoj "Fakt 2": Titula Ban, pa cak i Ban Kulin (13.vijek, koji je se i krstio U ime Oca i Sina i Duha Svetoga) je bio katolicke vjere - da, pa sta?

Fakt 3: (blabla Mist über Pfählen, ausbtreitung des Islam anhand Vergewaltigungen, es gibt nur Serben und Kroaten und sonstigen Blödsinn)

Du redest erneut unausgegorenen Dünnpfiff erster Kategorie - leg dich ins Bettchen und träume weiter von deinen großkroatischen Ideen und anderem Unfug.

A jesmo mi bome i od Kulina i od Tvrtka - a to, sto je Osmanlija zauzeo ovaj nas Kraj, to je svojevrsni incident iz povjesti - to neumalovazava cinjenice:

1: da nismo Turci
2: da jesmo Bosnjani/Bosnjaci
3: da naravno ima i srpskog i hrvatskog elementa medju sadasnjim Bosancima islamske vjeroispovjesti.
4. da se mi bosanci-bosnjaci netrebamo nicega stiditi
5. da je Osmanlija itekako dozvolio franjevcima da se brinu o svojim ovcima
6. da se mi bosanci-bosnjaci nekitimo tudjem perjem kao sto to jedan dio hrvatskog korpusa radi odkad postoji
7. da mi bosanci-bosnjaci i tekako imamo svoju povjest, koja pocinje i prije sultana, koje je bilo i poslje sultana, koje ima dan danas, i koje ce biti in za 100 godina.
8. povelja Kulina bana je bila prvi drzavni dokument u Evropi koji je pisan na maternjem jeziku i maternjem pismu (bosancici) a ne na latinskom - ili "hrvatskom"

Aku ti je muka - opameti se ili ucrvaj se ili crkni - jebe mi se!

Zuletzt bearbeitet:
langer rede kurzer sinn: friss scheiße.

Sinko milo sta si ti pusio danas vako?

Wahrheit tut weh, so weh, dass ihr deshalb so "konstruktiv" auf die Tatsachen antwortet. Ihr könnt leider nicht anders, als denunzieren statt argumentieren.

I sad tjesite se i jedite se. Laku noc.

Lange Rede kurzer Sinn.

tvoj "FAkt 1": Banovi i Kraljevi Bosne su bili iskljucivo katolici - da ... pa sta?

tvoj "Fakt 2": Titula Ban, pa cak i Ban Kulin (13.vijek, koji je se i krstio U ime Oca i Sina i Duha Svetoga) je bio katolicke vjere - da, pa sta?

Fakt 3: (blabla Mist über Pfählen, ausbtreitung des Islam anhand Vergewaltigungen, es gibt nur Serben und Kroaten und sonstigen Blödsinn)

Du redest erneut unausgegorenen Dünnpfiff erster Kategorie - leg dich ins Bettchen und träume weiter von deinen großkroatischen Ideen und anderem Unfug.

A jesmo mi bome i od Kulina i od Tvrtka - a to, sto je Osmanlija zauzeo ovaj nas Kraj, to je svojevrsni incident iz povjesti - to neumalovazava cinjenice:

1: da nismo Turci
2: da jesmo Bosnjani/Bosnjaci
3: da naravno ima i srpskog i hrvatskog elementa medju sadasnjim Bosancima islamske vjeroispovjesti.
4. da se mi bosanci-bosnjaci netrebamo nicega stiditi
5. da je Osmanlija itekako dozvolio franjevcima da se brinu o svojim ovcima
6. da se mi bosanci-bosnjaci nekitimo tudjem perjem kao sto to jedan dio hrvatskog korpusa radi odkad postoji
7. da mi bosanci-bosnjaci i tekako imamo svoju povjest, koja pocinje i prije sultana, koje je bilo i poslje sultana, koje ima dan danas, i koje ce biti in za 100 godina.
8. povelja Kulina bana je bila prvi drzavni dokument u Evropi koji je pisan na maternjem jeziku i maternjem pismu (bosancici) a ne na latinskom - ili "hrvatskom"

Aku ti je muka - opameti se ili ucrvaj se ili crkni - jebe mi se!

Necu ja ni crknut, ni vrijedjat kao ti i tvoji - jednostavno iznosim cinjenice na koje nemate odgovora.

Budi plemenito i svjesno ono sto si i od koga si proizasao. I sjeti se sto vam Reis Ceric rekao tko ste, a i Turke precesto spomenuo.
Kakav Kulin Ban i Kraljica Katarina i svi oni banovi i kraljevi izmedju njih. Stoj iza Mehmeda i njegova koca i sile koju je stoljecima provodio u Bosni, dok nije konacno bio otjeran.

Danasnji Hrvati svoju krvavu povijest u Bosni duboko nose urezanu u srce. I "pobosnjakiti" ili prozvati Bosnjacima katolicima nikada nece. I danasnje tenzije proizlaze iz tih stoljeca punih nepravde i turskog zuluma.

Ako toliko volis Kraljicu Katarinu, pomoli se kod nje da zagovara kod Gospodina da ti prosvijetli pamet.
Zasto ne pogledas istini u oci i kazes ono sto si

Dir ebenso - zuvor noch eine kleine Nachtlektüre, da Du mir und Anderen hier eine Eingangsfrage
meinerseits bis jetzt schuldig geblieben bist:

Bis zum Ende des X. Jahrhunderts waren die Kroaten angesiedelt in einem
kleinen Teil der Küsten Dalmatiens und ein wenig Hinterland.
Im Jahr 1000 erobert der Venetianische Doge Pietro II. Orseolo dieses Gebiet (Dux Dalmatianorum)
und schon in 1032 streiten Venetien und der ungarische König Stephan I. um die regionale Vormacht.

Der Papst Gregor VII sieht seine eigenen Interessen, er krönt den Ungarn-
Slawonier Demetrius Zwonimir als kroatischen König (1076) und beansprucht
diesen Teil für den Vatikan.

Ungeachtet dessen, kommt Kroatien 1091 entgültig unter die ungarische
Krone und bleibt bis 1918 eine ungarische Provinz (über 800 Jahre).

Aus meiner Stadtgeschichte dazu:

Der Stadt Bihac wird erstmals als Wyhygh vom ungarischen König Bela IV.
erwähnt (26.02.1260) und war bis zum Ende des 15. Jahrhunderts immer
wieder Teil mal Bosnien, mal. Ungarns.( ab16 J.h endgültig Bosnisch )

Was haben dann Kroaten gemeinsam mit Bihac?

Nichts, außer das manche Kroaten ungarische Siege und Eroberungen als
eigene darstellen und dementsprechend sich nicht scheuen die
Behauptungen deinen ähnlich zu stellen.

Geschichte ist nicht Fußball.
Es geht nicht darum, "für" oder "gegen" etwas zu sein - und erst recht wird nicht die eine Religion
über eine andere gestellt.

Du wertest hingegen beständig ab und kanzelst andere Kulturen und Völker ab. Das wiederum ist Sekundärrassismus
und daher nicht tolerabel.

Zuletzt bearbeitet:
Wahrheit tut weh, so weh, dass ihr deshalb so "konstruktiv" auf die Tatsachen antwortet.

Da hast Du mal recht und darum weichst Du meinen Beweisen und Antworten aus oder versuchst sie mit Phrasendrescherei zu verdrehen was natürlich nicht gelingt und dann suchst Du dir andere User wo Du es glaubst leichter zu haben aber wie ich sehe haben Dir ziemlich alle Deine Hose runtergezogen das Du sicher merkst wie lächerlich Du Dich machst mit Deinen verzweifelten Versuchen die Bosnischen Geschichte zu verdrehen

Dir ebenso - zuvor noch eine kleine Nachtlektüre, da Du mir und Anderen hier eine Eingangsfrage
meinerseits bis jetzt schuldig geblieben bist:

Bis zum Ende des X. Jahrhunderts waren die Kroaten angesiedelt in einem
kleinen Teil der Küsten Dalmatiens und ein wenig Hinterland.
Im Jahr 1000 erobert der Venetianische Doge Pietro II. Orseolo dieses Gebiet (Dux Dalmatianorum)
und schon in 1032 streiten Venetien und der ungarische König Stephan I. um die regionale Vormacht.

Der Papst Gregor VII sieht seine eigenen Interessen, er krönt den Ungarn-
Slawonier Demetrius Zwonimir als kroatischen König (1076) und beansprucht
diesen Teil für den Vatikan.

Ungeachtet dessen, kommt Kroatien 1091 entgültig unter die ungarische
Krone und bleibt bis 1918 eine ungarische Provinz (über 800 Jahre).

Aus meiner Stadtgeschichte dazu:

Der Stadt Bihac wird erstmals als Wyhygh vom ungarischen König Bela IV.
erwähnt (26.02.1260) und war bis zum Ende des 15. Jahrhunderts immer
wieder Teil mal Bosnien, mal. Ungarns.( ab16 J.h endgültig Bosnisch )

Was haben dann Kroaten gemeinsam mit Bihac?

Nichts, außer das manche Kroaten ungarische Siege und Eroberungen als
eigene darstellen und dementsprechend sich nicht scheuen die
Behauptungen deinen ähnlich zu stellen.

Geschichte ist nicht Fußball.
Es geht nicht darum, "für" oder "gegen" etwas zu sein - und erst recht wird nicht die eine Religion
über eine andere gestellt.

Du wertest hingegen beständig ab und kanzelst andere Kulturen und Völker ab. Das wiederum ist Sekundärrassismus
und daher nicht tolerabel.

Du hast null (0) Ahnung über kroatische Geschichte. Und schon gar keine Ahnung über unsere Siege. Kroatien war schon zu Tomislav's Zeit eine große Macht auf dem Balkan, um die auch Serben gebeten haben, um Hilfe. Dabei ist das Volk auf diesen Gebieten so alt , ein paar Jahre älter, als Deine eigentliche Religion die ebenso im 7. Jahrhundert in Mekka startete.
Und ich kanzle keine Kulturen und Völker ab, schon gar kein Sekundärrassismus, denn was der türkisch zulum hier Jahrhunderte tat, ist uns allen bekannt; nur Du und Deine wollt Euch dieser schandhaften Geschichte entledigen, indem ihr euch fälschlicherweise auf unsere kraljeve, kraljice i banove bezieht.

Und nun Nachhilfe für die Kroaten-omalovazavatelji:

Povijest hrvatskog naroda, od doseljenja u novu domovinu pa do god. 1918. dijeli se na cetiri doba.

1. Prvo doba koje neki povjesnicari nazivaju jos kao "Vladanje knezova i kraljeva hrvatske krvi" zapocinje u VII. st. dolaskom Hrvata na prostore ostataka danasnje domovine, a zavrsava 1102. Pactom Conventom. U vise od 450 godina vremenskom razdoblju, Hrvati su zivjeli u svojoj drzavi i uspjesno su vodili obrambene ratove protiv Franaka, Mlecana, Arapa, Madjara, Bugara i Bizantinaca.

2. Drugo doba u kojem hrvatski narod ima zajednickog kralja s Ugrima, obuhvaca vremensko razdoblje od god. 1102. do 1526. U tom dobu, Hrvati su zaustavili Tatare koji su opustosili europski jugoistok, uspjesno su ratovali s Venecijom i Bizantom za Dalmaciju, te kasnije s Osmanskim Carstvom tvoga Mehmet kolac za zivotni opstanak. Neprestani oruzani sukobi prvo s Venecijom i Bizantom, a poslije teski i krvavi ratovi s Turcima, gurnuli su nas hrvatski narod u sve cvrscu vezu s hrvatsko-ugarskom zajednicom koja je u pocetku bila povezana samo kraljevom osobom, da bi kao "predzidje krscanstva" obranili turske proboj prema zapadu.

3. Trece doba pocinje od bitke na Mohackom polju god 1526., a zavrsava smrcu kralja Josipa II. god. 1790. U tom dobu Hrvati su se uspjeli zauvijek rijesiti Turaka. Poslije pobjede kod Siska god. 1593., hrvatski narod pocinje oslobadjati izgubljene teritorije koje vraca svojim "ostacima Kraljevstva Hrvatskog" ("Reliquaie reliquiarum olim regni Croatiae"). Nazalost, veliki dio teritorija ostao je nepovratno izgubljen. Hrvati su se istovremeno morali boriti i za svoj drzavnopravni polozaj, kojeg je sve vise ugrozavao becki dvor s planovima sluzbene centralizacije i germanizacije svih naroda u Monarhiji. Zbog prljave politike Habsburgovaca, u Hrvatskoj su se dogodile i velike etnografske promjene doseljenjem Srba i ostalih u Srijem, Slavoniju i hrvatsku Vojnu krajinu.

Pored toga Dalmacija je za mletacke stogodisnje uprave bila pod talijanskim utjecajem, a dobar broj stanovnistva Bosne prisiljen je bio preci na islam.

4. Cetvrto doba obuhvaca vrijeme od god. 1790. do 1918. u kojem se ispreplicu vece i manje borbe hrvatskog naroda za teritorijalnu suverenost i obnovu samostalnosti. Odmah u pocetku cetvrtog doba Venecija je izgubila Dalmaciju, koja je poslije kratke francuske vladavine god. 1815. postala austrijskom pokrajinom.

Zbog Madjara zeljnih hrvatskog teritorija, Hrvati dolaze prvo u verbalni i pismeni sukob koji god. 1848. kulminira ratom. Zbog neprekidnih nereda i krvavih borbi izmedju katolika i muslimana god. 1878. Austrougarska Monarhija zauzima obje zemlje, te diktira svoju volju i politiku sve do svoje propasti 1918.

Cetvrto doba zavrsava ulaskom naseg hrvatskog naroda u novu, za nas Hrvate prokletu i nesretnu drzavu, Kraljevinu SHS.

U ovom poglavlju "Povijesni pregled" ukratko su opisani neki najvazniji dogadjaji koji zajedno s ostalima poglavljima "Hrvatski vladari", "Hrvatski ratnici" i "Hrvatska kultura" sluze kao mali podsjetnik o slavnoj hrvatskoj povijesti i njezinim velikanima.

HRVATSKA ZA VRIJEME KRALJA TOMISLAVA;
i da i Bihac je bio pod njim. Cude li te sada hrvatski korjeni bosanskih banova, kraljeva i kraljica, te katolicka vjera? Sa kojim Mehmed apsolutno nista nema, osim sto je poturcivao Srbe i Hrvate po tadasnjoj Bosni, kojeg ste produkt vi, danasnji Bosnjaci?

.
tomislav.jpg

Zuletzt bearbeitet:
Zurück
Oben