Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Kennt ihr.....

A oni sto su iz Hercegovine su Hercegovci. ^^

PS. Nema jedan vec tri naroda. :mrgreen:

pa ja, nema ali ima. i to su BOSANCI. bolje je da imaju jedno zajednciko ime..posto je malo cudno: e ja sam hrvat al iz bosne, ili ja sam srbin ALI iz bosne..

tako kad bi se gledalo onda je bosna muslimanska drzava posto jedino muslimani u bosni vole i hoce da su bosanci :rolleyes::rolleyes::confused:

pa ja, nema ali ima. i to su BOSANCI. bolje je da imaju jedno zajednciko ime..posto je malo cudno: e ja sam hrvat al iz bosne, ili ja sam srbin ALI iz bosne..

tako kad bi se gledalo onda je bosna muslimanska drzava posto jedino muslimani u bosni vole i hoce da su bosanci :rolleyes::rolleyes::confused:

Drzava se zove Bosna i Hercegovina, zato je i normalna stvar da Drzavljani nisu samo Bosanci. ^^

Nije tocno taj lik koji kaze da je Srbin ili Hrvat iz Bosne nije nista pogresno rekao jer konstitucija osigurava stanje od 3 naroda u BiH.

Drzava se zove Bosna i Hercegovina, zato je i normalna stvar da Drzavljani nisu samo Bosanci. ^^

Nije tocno taj lik koji kaze da je Srbin ili Hrvat iz Bosne nije nista pogresno rekao jer konstitucija osigurava stanje od 3 naroda u BiH.

ko su onda bosanci?

i sta ti mislis o ovome bas me intersuje: zasto bas samo (ili vecinom) ima najvise muslimana sto hoce i govore da su BOSANCI. a ne hrvati iz bosne i srbi iz bosne. svi zele bosnu ali niko od njih 2 nece da su bosanci.. zasto je to tako?

Gorazd Zajc wird uns nächstes mal zur WM schiessen.

Ich hab ihn schon spielen sehen bevor er zur Jugend von NK Maribor kam.

Vodka_i_Džin;490304 schrieb:
??......................,

Ja nikome ne branim, da se gleda kao Bosanac, Hercegovac itd... ali ti hoces da zabranis ljudima tu slobodu. U cemu je problem da se netko gleda kao Bosanski srbin/hrvat ili Hercegovacki Srbin Hrvat?

Zasto je to tako? Zato sto su i prije nego sto je doslo do kraljevine Bosne i Hercegovine pod Kulinom Banom na podrucju Bosne i Hercegovine zivjeli Hrvati i Srbi.

I da budemo korektni nemogu svi bit bosanci zato sto se Drzava ne zove samo Bosna... ;)

Ja nikome ne branim, da se gleda kao Bosanac, Hercegovac itd... ali ti hoces da zabranis ljudima tu slobodu. U cemu je problem da se netko gleda kao Bosanski srbin/hrvat ili Hercegovacki Srbin Hrvat?

Zasto je to tako? Zato sto su i prije nego sto je doslo do kraljevine Bosne i Hercegovine pod Kulinom Banom na podrucju Bosne i Hercegovine zivjeli Hrvati i Srbi.

I da budemo korektni nemogu svi bit bosanci zato sto se Drzava ne zove samo Bosna... ;)

ne branim ja nikom, meni jeto egal, nego samo kazem sta ja mislim da bi bilo bolje. haj nema veze necemo vise o tome, ni ja ni ti nismo bosanci.. ili?:toothy2:

Zum Thema: Ich kenne Persöhnlich
Volks Sänger Milos Bojanic (mein ehem. Nachbar) und Lepa Brena! 8) Das geilste: Sie kennt auch mich. 8)

Zurück
Oben