Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

"Komödienstadel SDSM" Branko holt alte Garde wieder an Bord!

Koj napravil dobro za Makedonija se gleda na krajot. Dodeka bese Ljubco na Vlast site vikaa deka e najgolem MK Patriot pa site vidovme kako zavrsi taa prikazna!

Lesno e da si so zborovi Patriot treba da bides na delo. Site go proglasija Gligorov za predavnik covekot koj uspeja MK da ja izvlece bez Vojna od Jugoslavija i nemoj sega so ama BJRM...ko da imavme togas nekoj drug izbor ili pod toa vo UN ili kako kosovo nikako.

Koga imavme sansi da napravime podobar kompromis za vo Nato so Bush Grujo izleze na izbori zosto nikoj ne znae mislis li deka sega sme vo podobro pozicija za razlika od togas.

Ne mi smetaat ni spomenici nisto no trebase toa da se stori koga ke bevme vo EU i Nato so toa im dadovme samo argumenti nisto drugo

Neznam zosto go spominjas Kiro Gligorov, jas go pocituvam covekot mnogu. Jas mislam povekjeto lugje go proglasija Gligorov za predavnik oti im kazal na site pred televizija deka sme Sloveni i deka nie nemame nisto zaednicko so togasnata anticka Makedonija. Mene mi e gajle, trebase nesto da se kaze za da se smirat Grcite oti vo toa vreme znaes kakov jak nacionalizam vo Grcija dojde, slicno kako vo Srbija. Negde citav deka mnogu pati grcki vojnicki avioni ja preminaa makedonskata granica, neznam dali e tocno ali znam opasno vreme bese. Za BJRM sto vikas vo pravo si, ili so toa vo UN ili kako Kosovo nikako.

A za kakov kompromis pisuvas? Da go smenime imeto ili kako mislis? Jas mislam nie od uvek sme bile na ista pozicija. Ideme po malce napred, dobivame i uspeh (Den Haag 2011). Da te prasam nesto, ti bi go smenil li imeto na Makedonija za da ideme vo NATO i vo EU?

A za Ljupco Glupco, on e teska sizofrenija i ne vredi da se arcat zborovi za nego. Politika e kurva, znam, ama jas ne veruvam pak da se povtori takvo nesto kako Ljupco.

A sto e toa? Ne mi smeta proektot Skopje 2014 no zosto ne se vikase macedonia 2014 makar i duplo poveke da se investirase!

Ima gradovi ne samo selo sto propagjaat na primer vo istocna MK mislam deka parite mozeja mnogu podobro da se vlozat. Vo red e toa se sto se pravi vo Skopje no tie samiot imas poteklo od istocna i ke se slozis deka tamu trebase mnogu poveke da se stori.

Vo Skopje momentalno najvise se gradi, normalno i nie Makedonci sakame eden glaven grad sto treba da zalici na evropski grad, a ne kako ciganstana. I toa ne ti go kazuvam oti sum od Skopje, poteknuvam od veleskiot i egejskiot kraj. I vo istocna Makedonija se pravi, samo ne kako vo Skopje. Eve na primer Stipskiot plostad i kejot ke se rekonstruirat.

SnPAw.jpg1

Ovoj Plostad momentalno go pravat. Ne najdov nova slika od plostadot Sloboda.

Ei3WA.jpg1

Imam i drug primer - Berovo. Glej ja slikata, mnogu ubav plostad naprajle.

300479_480088132009467_1378907208_n.jpg

Sega nejkam da kazam deka ne si vo pravo, ali i vo istocniot del barem nesto se pravi. Sigurno ja znaes stranata build.mk, tamu ti pisuva za proekti vo cela Makedonija. Mnogu interesno, eve link. build.mk » Forum

Übrigens hat gestern Branko Rotekovski, beim zentralem Meeting in Skopje, vorzeitige Parlamentswahlen und ein Referendum für den Namen gefordert.

Na ja, hier die Antwort ALFA TV -

:lol:

[h=1]ФОТО: На симпатизерите на СДСМ им се допаѓа Скопје 2014[/h]
Вторник, 30 Октомври 2012 14:31

[h=2]Обоени во сино-жолто, подготвени за митинг. Симпатизерите на СДСМ го искористија собирот на плштад, за да се фотографираат до спомениците.[/h]
sdsm-miting-n-500.jpg

Проектот Скопје 2014 е најгласно критикуван владин проект од страна на опозицијата.
Сепак, нивните поддржувачи не го делат мислењето со матичната партија, па задоволно се фотографираа до грандиозните споменици на скопскиот плоштад.
Така, фотографиите веднаш беа поставени и на социјалните мрежи.
sdsmsspomenik4500.jpg

Скопје 2014 е прифатен од мнозинството граѓани во земјава, а меѓу нив секако има и гласачи на опозицијата.
Фамилијарните фотографии ги сликаа до грандиозниот споменик Воин на коњ. Помладите си одбраа други споменици за до нив да се фотографираат. Дел од поддржувачите на СДСМ покажаа почит кон овие споменици и си фотографираа спомен од местото каде се лоцирани.
Не е познато кој е ставот на овие лица за тоа што функционерите на СДСМ неколку пати најавувале рушење и дислоцирање токму на овие споменици, но во тој случај секако нема да имаат убава локација за фотографирање.
sdsm-500.jpg

Makedonier zaboraviv da ti odgovoram. Za Gligorov go spomnav deka seuste mnogu Vmrovci go tretiraat kako predavnik poveke nego Ljubco. Covekot bese vo tesko vreme predsedatel na MK go spomnav zatoa sto rekov vazno e da si na delo patriot a ne so zborovi kako sto bese ljubco.

Za kompromis jas licno sum sekako protiv no jas ne ziveam vo MK nemam golemi posledici od toa. Realno gledano togas imavme podobra pozicija dodeka bese Bush na vlast ne znaci deka ke se najdese nekoj kompromis no koj znae...inace tesko e da se kaze dali vremeto sega raboti za nas ili protiv

Was sagen die Leute in dem Clip und wieso wird es als krass empfunden?
Etwa nach dem Motto ''Damals hatte er eine andere Meinung, heute eine ganz andere''?
Die Georgievski-Partei (oder besser gesagt seine FB-Fans) stellt ja in FB den Gruevski und seine Leute als albanophil da, in denen sie mit dem albanischen Hut Plis abgebildet sind.
Ich meine: Wirft nun Gruevski dem Georgievski vor er sei bulgarophil und anders herum der Georgievski dem Gruevski er sei albanophil?

Pozdrav
Macedonian

Was sagen die Leute in dem Clip und wieso wird es als krass empfunden?
Etwa nach dem Motto ''Damals hatte er eine andere Meinung, heute eine ganz andere''?
Die Georgievski-Partei (oder besser gesagt seine FB-Fans) stellt ja in FB den Gruevski und seine Leute als albanophil da, in denen sie mit dem albanischen Hut Plis abgebildet sind.
Ich meine: Wirft nun Gruevski dem Georgievski vor er sei bulgarophil und anders herum der Georgievski dem Gruevski er sei albanophil?

Pozdrav
Macedonian

Frag doch einen slawischsprachigen "Griechen", davon habt ihr im Norden mehr als genug.

Zurück
Oben