Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Kratka Istorija Bosanskih Srba

stvarno ne znam , dali si ti glup il se samo pravis... izvini, ne znam...
u mom kraju je taj isti mehmed pasa sokolovic sagradio crkvu majci... pravoslavno crkvu... a roditelji su mu bili srbi, pravoslavci... citaj malo istoriju tvojih pravoslavnih sugradjana, ali ta istorija tebe ocigledno ne zanima, jer za tebe samo postoje bosanci muslimanske veroispovesti

Nije samo on gradio crkve;)
Znam ja tu historiju, i jesam li kad napisao da to nije tacno?
Samo dal je bio Srbin?
Moguce ako su se njegovi doselili na prostor Bosne iz Srbije..
Ja jedno vi deseto...
I manje vrijedjanja...

DZEKO
ja bih rekao istinska vjera i nista drugo.

nemoj dusu da gresis, ljudi smo.. a na sta su ljudi spremi znamo...
licemerje, lazi, ubistvo...

na kraju kad dodje smrt po nas, saznacemo istinu...
bog ce nas ispraviti, dali je to tvoj ili moj ... videcemo...

to ces morati tvoje pretke pitati...
uzmi lepo pregledaj korene i od koga si nasto... i znaces u koju kategoriju su tvoji pretci spadali dali u hrabre ili one pod PLAN B

Nisu 100% bili Srbi :D

I ja uopste ne pisem o Srbima koji su doselili u Bosnu, oni jesu Srbi jer su se doselili iz Srbije:D

1. Dokazi da se Bosna zvala Srbija
2. Dokazi da Bosancica nije pismo u Bosni ( Za vrijeme vladavine "Srba" kako ti kazes)

Et jasna i glasna pitanja, nisam vehabija i ja tebe ne zovem cetnik zato manje s uvredama kapis?;)

Bosna se nije nikad zvala Srbija ali je pripadala Srbiji naprimer kad je vladao Car Dusan
"regnum Servilie,quod est Bosna"

"Derviš i smrt" od Meše Selimovića
Meša Selimović o muslimanima iz Bosne

Najzamršeniji ljudi na svijetu. Ni sa kim istorija nije napravila takvu šalu kao sa nama. Do juče smo bili ono što danas hoćemo da zaboravimo. Ali nismo postali ni nešto drugo. Stali smo na pola puta, zabezeknuti. Ne možemo više nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaćeni. Kao rukavac što ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema više ni toka ni ušća, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjećanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kud da gledamo u naprijed, zato zadržavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog riješenja. Preziru nas i braća i došljaci, a mi se branimo ponosom i mrznjom. Htjeli smo da se sačuvamo a tako smo se izgubili, da više ne znamo ni šta smo. Nesreća je što smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i nećemo iz nje. A sve se plaća pa i ova ljubav.

Sultan mehmed fatih
Nije samo on gradio crkve::wink:
Znam ja tu historiju, i jesam li kad napisao da to nije tacno?
Samo dal je bio Srbin?
Moguce ako su se njegovi doselili na prostor Bosne iz Srbije..
Ja jedno vi deseto...
I manje vrijedjanja...

ne, nego pazi... fora je u tome sto ti vices dali je bio srbin a u istom tekstu spominjes da zans istoriju, ako znas istoriju znas valjda da su mu roditelji bili srbi ?
a na ovim prostorima su ljudi pravoslavne veroispovesti srbi, logicno zar ne ?
a za uvrede, mi je zao... moja greska, ali kad si tako ubedjen da je tvoj nacin gledanja na stvari PRAVI onda meni ne ostavljas ni malo mesta da iznesem neke argumente i moje stavove... ali to nije bitno, jer to nece nista promeniti

Bosna se nije nikad zvala Srbija ali je pripadala Srbiji naprimer kad je vladao Car Dusan
"regnum Servilie,quod est Bosna"

"Derviš i smrt" od Meše Selimovića
Meša Selimović o muslimanima iz Bosne

Najzamršeniji ljudi na svijetu. Ni sa kim istorija nije napravila takvu šalu kao sa nama. Do juče smo bili ono što danas hoćemo da zaboravimo. Ali nismo postali ni nešto drugo. Stali smo na pola puta, zabezeknuti. Ne možemo više nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaćeni. Kao rukavac što ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema više ni toka ni ušća, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjećanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kud da gledamo u naprijed, zato zadržavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog riješenja. Preziru nas i braća i došljaci, a mi se branimo ponosom i mrznjom. Htjeli smo da se sačuvamo a tako smo se izgubili, da više ne znamo ni šta smo. Nesreća je što smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i nećemo iz nje. A sve se plaća pa i ova ljubav.

ivo i mesa su su bili srpski agenti koji su glumili bosance:D

Zurück
Oben