Sultan Mehmed Fatih
Znaci Srbi su prodali vjeru za veceru? I jos siri islam?
to ces morati tvoje pretke pitati...
uzmi lepo pregledaj korene i od koga si nasto... i znaces u koju kategoriju su tvoji pretci spadali dali u hrabre ili one pod PLAN B
Sultan Mehmed Fatih
Znaci Srbi su prodali vjeru za veceru? I jos siri islam?
stvarno ne znam , dali si ti glup il se samo pravis... izvini, ne znam...
u mom kraju je taj isti mehmed pasa sokolovic sagradio crkvu majci... pravoslavno crkvu... a roditelji su mu bili srbi, pravoslavci... citaj malo istoriju tvojih pravoslavnih sugradjana, ali ta istorija tebe ocigledno ne zanima, jer za tebe samo postoje bosanci muslimanske veroispovesti
DZEKO
ja bih rekao istinska vjera i nista drugo.
to ces morati tvoje pretke pitati...
uzmi lepo pregledaj korene i od koga si nasto... i znaces u koju kategoriju su tvoji pretci spadali dali u hrabre ili one pod PLAN B
na kraju kad dodje smrt po nas, saznacemo istinu...
bog ce nas ispraviti, dali je to tvoj ili moj ... videcemo...
1. Dokazi da se Bosna zvala Srbija
2. Dokazi da Bosancica nije pismo u Bosni ( Za vrijeme vladavine "Srba" kako ti kazes)
Et jasna i glasna pitanja, nisam vehabija i ja tebe ne zovem cetnik zato manje s uvredama kapis?
Sultan mehmed fatih
Nije samo on gradio crkve:
Znam ja tu historiju, i jesam li kad napisao da to nije tacno?
Samo dal je bio Srbin?
Moguce ako su se njegovi doselili na prostor Bosne iz Srbije..
Ja jedno vi deseto...
I manje vrijedjanja...
nemoj dusu da gresis, ljudi smo.. a na sta su ljudi spremi znamo...
licemerje, lazi, ubistvo...
na kraju kad dodje smrt po nas, saznacemo istinu...
bog ce nas ispraviti, dali je to tvoj ili moj ... videcemo...
Bosna se nije nikad zvala Srbija ali je pripadala Srbiji naprimer kad je vladao Car Dusan
"regnum Servilie,quod est Bosna"
"Derviš i smrt" od Meše Selimovića
Meša Selimović o muslimanima iz Bosne
Najzamršeniji ljudi na svijetu. Ni sa kim istorija nije napravila takvu šalu kao sa nama. Do juče smo bili ono što danas hoćemo da zaboravimo. Ali nismo postali ni nešto drugo. Stali smo na pola puta, zabezeknuti. Ne možemo više nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaćeni. Kao rukavac što ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema više ni toka ni ušća, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjećanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kud da gledamo u naprijed, zato zadržavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog riješenja. Preziru nas i braća i došljaci, a mi se branimo ponosom i mrznjom. Htjeli smo da se sačuvamo a tako smo se izgubili, da više ne znamo ni šta smo. Nesreća je što smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i nećemo iz nje. A sve se plaća pa i ova ljubav.
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen