Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

@Kroaten...

G

Guest

Guest
Posttraumatski stresni poremećaj ili PTSP (često se krivo izgovara pi-ti-es-pi jer se misli da je to engleska kratica; engleski je Post-traumatic stress disorder i engleska kratica se izgovara pi-ti-es-di) oblik je psiholoških posljedica izlaganja stresnim doživljajima, koji uključuju smrtnu opasnost, ozbiljne fizičke povrede ili prijetnju fizičkom integritetu osobe te koja ta osoba doživljava krajnje traumatično.

Osnovni simptomi PTSP-a jesu:

* Ponovno proživljavanje traumatskog događaja - npr. kroz sjećanja na događaj, snove,...
* Izbjegavanje svih podsjetnika na traumu (npr. izbjegavanja odlaska na mjesto gdje se trauma dogodila, gledanje filmova sa takvim sadržajima)
* Pojačana podražljivost koja se manifestira kao nesanica, razdražljivost, snižen prag na frustracije i sl.

PTSP se liječi farmakoterapijom (tj. lijekovima) i psihoterapijom. Od lijekova se koriste antidepresivi i anksiolitici, te stabilizatori raspoloženja. Od psihoterapije koriste se različite tehnike prorade trauma (preplavljivanje), ali i tehnike relaksacije (npr. progresivna mišićna relaksacija).


PTSP od kojeg boluju tisuće hrvatskih branitelja...

Kosor je prije toga u Kninu otvorila prostorije Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a te Europski računalni centar koji će djelovati pri Udruzi. U Centru će se informatički podučavati hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji



WARUM Liebe Kroaten?
 
ustaskivojnikee4.png


Ist der zweite von links nicht der Ujo von dem Legija immer so ein lustiges Bild postete :lol:
 
Koliko je meni poznato HOS nije bio osnovan dok nije pocela velikosrpska agressija. Ali to naravno nije vazno za prisutne. :roll:
 
Nicht jedem fällt es leicht Menschen abzuschiessen.

Kroatien hat im Verhältnis zu Serbien,BiH zB. viel mehr Anlaufstellen für solche Probleme
 
Zurück
Oben