Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Kroatien bekommt weiteres Islamisches Zentrum

DZEKO

Besa Bese
Der Bürgermeister von Dubrovnik Andro Vlahusic und der Muftija von der IZ Aziz ef. Hasanovic haben zusammen den Bau eines neuen Islamischen Zentrums unterzeichnet.

Der Bau wird um die 4 Millionen Kuna betragen.

U DUBROVNIKU ĆE BITI IZGRAĐEN ISLAMSKI CENTAR

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Aziz ef. Hasanović, u Gradskoj vijećnici su potpisali ugovor kojim je Grad Dubrovnik donirao 990 hiljada kuna za uređenje objekta u Gružu, gdje će biti smještena Islamska zajednica.

Riječ je o bivšoj zgradi veličine 380 kvadratnih metara, koja se nalazi na adresi Radnička 4, a ima prizemlje i kat. Uz to, kako je kazao gradonačelnik, već dvije godine Islamskoj zajednici pružaju logističku podršku u ostvarenju ovog projekta, a najavio je kako će se na Dubcu riješiti i 160 grobnih mjesta za muslimanska groblja.

"Dubrovnik je primjer koji pokazuje kako se u društvo integrira zajednica i kako se ima otvoren pristup u rješavanju životnih pitanja. Donacija Grada potvrda je naših dobrih odnosa. Zahvaljujem se gradonačelniku i njegovim suradnicima na ovom aktu koji je povijesni čin, a ime gradonačelnika Vlahušića ući će u povijest Islamske zajednice u Hrvatskoj upisano zlatnim slovima", kazao je muftija Hasanović.

On je naglasio kako je ovo primjer za Hrvatsku, ali i za Evropsku uniju u koju Hrvatska uskoro ulazi.

"Dubrovnik je zaista primjer integracije Islamske zajednice u rješavanju životnih pitanja", kazao je Hasanović.

Prostor koji je trenutno devastiran, planira se u slijedećih šest mjeseci privesti svrsi, kazao je predsjednik Islamske zajednice u Dubrovniku Haris Bilanović, dodajući kako nije riječ o džamiji, nego o društvenom centru u kojem će se odvijati kulturno-vjerske aktivnosti dubrovačke Islamske zajednice.

Dubrovački imam Salkan ef. Herić kazao je kako ideja o islamskom domu u Dubrovniku zapravo postoji još od 1939. godine.

Inače, kupnja objekta i njegovo uređenje koštat će oko četiri miliona kuna.

http://bosnjaci.net/prilog.php?pid=48697&U_DUBROVNIKU_ĆE_BITI_IZGRAĐEN_ISLAMSKI_CENTAR

Ist ja eine Unverschämtheit!

Die hätten ja zumindest warten sollen bis wir hier entschieden haben ob die Menscheit nun Religionen braucht oder nicht!
Und wir zerbrechen uns hier den Kopfs... tsss!

Zuletzt bearbeitet:
Ist ja eine Unverschämtheit!

Die hätten ja zumindest waretn sollen bis wir hier entschieden haben ob die Menscheit nun Religionen braucht oder nicht!
Und wir zerbrechen uns hier den Kopfs... tsss!
Langsam bre, Mijo wird denen noch die Umfrageergebnisse nachliefern sobald er vom Südpol wieder zurück ist

Wieviele Muslime leben denn in Dubrovnik?

Zurück
Oben