Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Madjarska - BiH 27:25

E da rezimiram igru na kraju pa da idem na spavanje!

Madjari su nas imali prvih 15 min a onda smo se digli i kad smo stigli na 12-15 sudije nam uzimaju loptu pa nam onda sviraju 2 min kazne!
Nakon toga Madjari pojacavaju pritisak i razbijaju nam koncepciju i na poluvrijeme odlaze sa 12-18!
Ha dal zasluzeno ili ne to ne mogu reci al je cinjenica da je TAhirovic bio los u tih prvih 10 min. Stavio Halid Grahovca ovaj slucajno skinuo 1-2 lopte i ostalo talasika. Pogrijesio je Halid jer je Enid klasa i trebao ga je cekati da proradi!!!

Pocetak drugog dijela otvaramo lose i sve se igra gol za gol, u pojedinim momentima izgledamo izgubljeno i bezidejno, ali onda u 40 min Enid konacno pocinje braniti i mi se budimo.Stizemo na -2 i imamo napad. Tek tad sudije ono pravo stupaju na snagu.Uzimaju nam loptu ko zna zasto, Madjari nas buse!
Sljedeci napad sude Doborcu naskakivanje na odbranu iako se iz svih uglova vidjelo da ga je covjek naprosto odnijeo na drugog igraca da bi Damir zaradio povrede obe noge i na nosilima napustio teren.
Desavaju se protesti, al sve se jos trpi.
Ide sljedeci napad i igrac Madjarske naskakuje na Terzu, ovaj ga odgurnuo a ZUCO odmah dize 2 prsta ISKLJUCENJE!!!

Tu pocinje sve sto se desavalo do kraja tekme.

Bili smo losi do 40 min, al od tog momenta smo imali madjare i siguran sam dabi pobjedili, pa bar s golom prednosti i svi bi se lijepo rukovali a madjarima bi zazelili srecu!
Ovako ostaje tuga ali i bijes nakon svega sto su nam napravile sudije i delegat koji je sve to cinicno gledao!!!

Evropo Stidi Se!!!

Official Statement

The return leg of the play-off match of the Qualification Europe for the 2009 Men's World Championship in Croatia between Bosnia Herzegovina and Hungary took place on Saturday night in front of a capacity crowd at the sportshall "Skenderija" in Sarajevo.

Hungary had won the first leg by 27:25 a week ago at home in Gyöngyös.

The result at halftime in Sarajevo was 12:18 in favour of the guest team.

After 49 minutes of play a large number of objects being thrown onto the playing field caused an interruption of the match.

An attempt to adress the public in order to continue the game failed and the game was abandoned.

The result at the time of the abandonement of the match was 24:27 in favour of Hungary.

The case and its consequences will be dealt with by the EHF Disciplinary bodies.

Unglaublich: Unserem Spieler werden beide Beine gebrochen und dann soll er noch jemanden gefoult haben? :rolleyes:

Und dann wundert man sich, wieso das Publikum anfängt zu randalieren?

Generalni sekretar RS BiH Smajo Karacic ekskluzivno za BHF.com: Pokrale su nas dzukele sa Islanda

- Ovo je pljacka nevidjena u reziji dzukela sa Islanda, u jednom dahu rekao nam je generalni sekretar rukometnog saveza BiH. Iako smo lose otvorili utakmicu, sudije nam nisu dozvoljavale da igramo rukomet nego su sjeckale igru i time doprinijeli nervozi na tribinama. Hvala velika BHFanaticosima koji su nas pratili i u dalekoj Litvaniji i koji su i veceras priredili velicanstvenu atmosferu ali na zalost, protiv sudijskog dvojca se nije moglo. Vjerujte mi, ulozio sam zivot svoj u ovo sve, imam dvoje djece i najsretniji dani u zivotu su mi bili kada su oni rodili a treci najsretniji dan mi je trebao biti ovaj medjutim dzukele sa Islanda su svojim sramnim odlukama odigrale kljucnu ulogu i unistile nas.

Gospodine Karacicu, cinjenica je da je i delegat Ericsson odigrao kljucnu ulogu u cijelokupnoj situaciji.

- Naravno, svedjanin je znao sta radi. Mi smo dobili odgovor iz EHF-a da ako madjari ne izadju na teren mi cemo dobiti tekmu sa 10-0 ali da se moraju stvoriti uslovi za nastavak utakmice. Nema problema, mi smo bili spremni da ispraznimo tribinu, cak je i selektor Demirovic zamolio publiku za fer i sportsko ponasanje medjutim svedjanin je sviju isprovocirao sa svojim sasvim nepotrebnim nastupom- Pao je nekakav telefon u njegovoj blizini i na zalost to je bilo kobno..

Kako i sta dalje?

- Vjerujte mi da ne znam, ulozio sam sebe u ovo sve i bio sam ubjedjen da cemo ostvariti plasman medjutim nije se moglo protiv sudija i delegata. Eklemovic je odigrao kljucnu ulogu sa svojim izmisljanjem da ga je neko ubo kisobranom i koji je radi toga povukao madjare u svlacionicu. Sta da vam kazem, mi nemamo drzave kako treba a ocekuje se od nas sportista da nas pomjerimo sa mrtve tacke.

Sta je sa Obradovicem, prica se da mu je bitnije bila svadba rodjaka od ove historijske utakmice?

- Sta da vam kazem, izabrao je tu svadbu i zapostavio reprezentaciju ali sta da ocekujemo kada nam je drzava takva kakva nam je. Vjerujte mi, krvario sam za ovu zemlju cetiri godine ovdje u Sarajevu i ja druge drzave nemam dok drugi jos uvijek kalkulisu sa ovom zemljom i ovom reprezentacijom.

Kakva je situacija sa Doborcem?

- Damir je zavrsio na hirurgiji, izgleda da mu je "fasovala" i peta i zglob a sviran mu je faul u napadu od strane dzukela sa Islanda koji su nas, jos jednom ponavljam, zaustavili u ostvarivanju historijskog uspjeha..

Zurück
Oben